Yu-Gi-Oh! Decks: The Dragon Rulers

Yu-Gi-OhLogo

Yu-Gi-Oh! Αναμφισβήτητα το πιο δημοφιλές anime card game παγκοσμίως, έκανε την εμφάνισή του στην Ελλάδα περίπου το 20022003. Ακόμα θυμάμαι που έπαιρνα τηλέφωνο κάθε μέρα εκείνο τον δύσμοιρο καταστηματάρχη για να τον ρωτήσω αν έφτασε το “αυθεντικό” προϊόν, μιας και οι απομιμήσεις ήταν πάμπολλες.

Δέκα χρόνια πέρασαν από τότε και το παιχνίδι έχει περάσει σε μια εντελώς διαφορετική μορφή από τότε. Μέσα στα κατορθώματά του ήταν να μπει στο βιβλίο Guinness ως το παιχνίδι καρτών με τις περισσότερες πωλήσεις.

yugiohguinness

Ίσως η αφορμή για να γράψω το συγκεκριμένο άρθρο ήταν η προσέγγιση από εντελώς νέους παίκτες…που μην μπορώντας να κατανοήσω το γιατί ήταν 10 χρόνια πίσω, γούρλωνα τα μάτια με απορία! (?) Τι εννοώ; Ότι με ρωτούσαν για outdated και outclassed (ξεπερασμένες και εκτός κλάσης) κάρτες! Ας δούμε λοιπόν με την βοήθεια της παρακάτω λίστας που παραθέτω σε τι επίπεδο έχει πάει το YuGiOh! σήμερα.

Φυσικά ο καινούριος animefan παίκτης μόλις ακούει “τράπουλα με δράκους” το μυαλό του πάει στον θρυλικό “Άσπρο Δράκο με τα Μπλε Μάτια!” (Blue Eyes White Dragon)… Δυστυχώς θα στεναχωρήσω τους fan γιατί η τράπουλα του Merlin Schumacher που κατέκτησε στο YCS San Mateo ανάμεσα σε 1220 παίκτες …δεν έχει Άσπρο Δράκο

yugioh-san-mateo-Trophy-ShotΑς ρίξουμε μια εκτενέστερη ματιά στο deck (στην τράπουλα) του Merlin (πολύ cool όνομα μπορώ να πω..)

Monsters: 24

3 Blaster, Dragon Ruler of Infernos
3 Redox, Dragon Ruler of Boulders
3 Tempest, Dragon Ruler of Lightning
3 Tidal, Dragon Ruler of Waterfalls
2 Dragunity Corseca
2 Card Trooper
2 Debris Dragon
3 Maxx “C”
2 Swift Scarecrow
1 Fog King

Spells: 9

3 Cards of Consonance
3 Dragon Ravine
3 Sacred Sword of Seven Stars

Traps: 7

2 Phoenix Wing Wind Blast
2 Castle of Dragon Souls
1 Torrential Tribute
1 Return From The Different Dimension
1 Mirror Force

Extra Deck: 15

1 Number 11 Big Eye
2 Mecha Phantom Beast Dracossack
1 Mermail Abyssgaios
1 Armory Arm
1 Orient Dragon
1 Black Rose Dragon
1 Ancient Fairy Dragon
1 Stardust Dragon
1 Thought Ruler Archfiend
1 Angel of Zera
1 Scrap Dragon
1 Colossal Fighter
1 Crimson Blader
1 Star Eater

Side Deck

3 Skill Drain
2 Mystical Refpanel
2 Debunk
2 Trap Stun
2 Xyz Encore
2 Mystical Space Typhoon
1 Snipe Hunter
1 Electric Virus

 

Ας τα πάρουμε ένα-ένα. Το deck αποτελείτε από 12 δράκους level 7. “Mα καλά, τα 7-στερα monsters δεν απαιτούν 2 θυσίες;” Όχι πια! Και αυτό το καταλαβαίνουμε από τις ικανότητες των τεσσάρων αυτών δράκων.

yugioh_BlasterDragonRulerofInfernosyugioh_RedoxDragonRulerofBouldersyugioh_TempestDragonRulerofStorms yugioh_TidalDragonRulerofWaterfalls

O κάθε δράκος έχει 5 effects. Το 1ο τον καλεί εύκολα βγάζοντας 2 τέρατα με το ίδιο Attribute (Fire, Water,Wind,Earth) με τον ίδιο τον δράκο ή/και ένα δράκο από το χέρι ή από το graveyard. Το 2ο τον επιστρέφει στο χέρι στο τέλος του γύρου. Αυτό ναι μεν ακούγεται αρνητικό, αλλά θα δούμε στην συνέχεια ότι απέχει από την πραγματικότητα. Το 3ο τον στέλνει στο graveyard από το χέρι μαζί με ένα τέρας ίδιου Attribute για να ενεργοποιήσει ο καθένας μια διαφορετική ικανότητα:

Blaster: Καταστρέφει μια κάρτα στο πεδίο
Redox: Καλεί ένα τέρας από το graveyard
Τempest: Φέρνει έναν δράκο απο την τράπούλα στο χέρι
Tidal: Στέλνει ένα τέρας από την τράπουλα στο graveyard

Το 4ο effect λέει ότι όταν βγαίνει από το graveyard εκτός παιχνιδιού φέρνει στο χέρι έναν δράκο με ίδιο Attribute, δλδ. μπορεί να φέρει μια κόπια του ίδιου! Το 5ο effect είναι περιοριστικό, μην επιτρέποντας τον κάθε δράκο να κάνει παραπάνω από μία φορά κάποιο από τα effect του.

Με παράδειγμα: έχουμε στο χέρι τον Redox και τον Blaster και στο graveyard τον Tidal. Βγάζουμε remove τον Redox και τον Tidal και κατεβάζουμε τον Blaster. Αμέσως όμως ενεργοποιούνται τα effect των Redox και Tidal με αποτέλεσμα στο πεδίο να υπάρχει ο Blaster και στο χέρι οι 2 δράκοι που χρησιμοποιήσαμε! Άρα free dragons!!

 

Πριν συνεχίσουμε θα μιλήσουμε για το πως καλούνται τα Xyz και Synchro summons από το Extra deck (το οποίο παρεμπιπτόντως έχει max αριθμό 15) με 2 απλά παραδείγματα:

Sychro Summon: απαιτούνται τουλάχιστον 2 τέρατα να σταλούν στο graveyard που το άθροισμά των level τους να είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το level του τέρατος που θες να καλέσεις. Το ένα τέρας απαιτεί να είναι TUNER.

 

yugioh_DragunityCorsesca  +  yugioh_TempestDragonRulerofStorms  =  yugioh_StardustDragon

 

XYZ Summon: Απαιτούνται 2 ή περισσότερα τέρατα ίδιου level (το Xyz monster λέει στο κείμενο τι απαιτεί) τα οποία τα τοποθετείς το ένα πάνω από το άλλο και από πάνω τους το αποτέλεσμα

yugioh_TempestDragonRulerofStorms  +  yugioh_RedoxDragonRulerofBoulders  = yugioh_MechaPhantomBeastDracossack

 

Εφόσον οι δράκοι θα επιστρέψουν στο χέρι μετά τον αντίπαλο γύρο, το deck περιλαμβάνει και ένα αριθμό tuner για να τα κάνει synchro. Τα δε tuner είναι Wind Attribute δράκοι, οπότε μπορούν να ‘ρθουν στο χέρι με τα effect του Tempest.

 

yugioh_DragunityCorsesca  yugioh_DebrisDragon

Και τι άλλο χρειάζεται σε ένα παιχνίδι με κάρτες; Τρόποι ώστε να έχεις περισσότερες κάρτες!! Oι παρακάτω κάρτες βοηθούν η κάθε μία με τον δικό της τρόπο ώστε ο παίκτης να μην ξεμείνει από “καύσιμα”

yugioh_CardTrooper yugioh_MaxxC-CT09-EN-SR-LEyugioh_SacredSwordofSevenStars-LTGY-EN-SR-1E yugioh_CardsofConsonance-SDBE-EN-C-1E yugioh_DragonRavine-SDDL-EN-C-1Eyugioh_CastleofDragonSouls-SDBE-EN-C-1E

 

Και φυσικά δεν λείπουν οι κάρτες που αποτρέπουν την νίκη του αντιπάλου. To μάτι του anime fan αμέσως πέφτει στις πιο παλιές κάρτες όπως “η Δύναμη του Καθρέφτη” (Mirror Force):

yugioh_FogKingLODT-EN-ScR-1E yugioh_SwiftScarecrow-AP01-EN-C-UEyugioh_MirrorForce-LCJW-EN-ScR-1E yugioh_TorrentialTribute-LCJW-EN-ScR-1E yugioh_PhoenixWingWindBlast-SDOK-EN-C-1E

Και κάποια από τα βασικότερα Synchro και XYZ:

yugioh_StardustDragonyugioh_BlackRoseDragonCSOC-EN-UR-1E yugioh_AncientFairyDragonANPR-EN-UR-1E yugioh_StarEater-JOTL-EN-ScR-1Eyugioh_ScrapDragon-CT09-EN-SR-LE yugioh_MechaPhantomBeastDracossack yugioh_Number11BigEye-GAOV-EN-ScR-1Eyugioh_MermailAbyssgaios-ABYR-EN-OP

 

Φυσικά ο Merlin δεν ήταν αυτός που ανακάλυψε αυτή την “συνταγή” καρτών, οπότε ήξερε ότι θα βρει στον δρόμο προς την νίκη και παρόμοια ή και ίδια decks. Γι’ αυτό και υπάρχει το counterstrategy στο side deck.

yugioh_ElectricVirus-BATT-EN-SFR-UE yugioh_MysticalRefpanelDREV-EN-ScR-1E yugioh_DebunkEXVC-EN-SR-1E

 

Αυτό λοιπόν είναι το δυνατότερο deck αυτή την περίοδο στο YuGiOh! Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και το μοναδικό καλό deck, μιας και το παιχνίδι έχει πληθώρα κάρτες και στρατηγικές τις οποίες θέλει χρόνο για να τις ανακαλύψει ο νέος παίκτης.

Αλλά όπως είπα και στην αρχή, με τα παραπάνω θέλω να δείξω το επίπεδο που έχει φτάσει το παιχνίδι και το πόσο ξεπερασμένη ιδεολογία είναι έννοιες όπως “καλώ 4 level no-effect-1900 ATK monster”, “δίνω 2 τέρατα από το χέρι μου και τα κάνω fuse με το Polymerization” (το οποίο σημαίνει αριθμητικά ότι χάνεις 3 κάρτες!), “κάνω tribute 2 τέρατα για να καλέσω τον Blue-Eyes White Dragon!” ( …το οποίο σημαίνει ότι έχασες 2 τέρατα για ένα τέρας που για να το αφαιρέσει ο αντίπαλος από το πεδίο θα του χρειαστεί μία μόλις κάρτα…) κ.ο.κ.

Το παιχνίδι έχει άπειρες στρατηγικές ανωτάτου επιπέδου, τις οποίες μπορείς να ανακαλύψεις ψάχνοντας στο διαδίκτυο, βλέποντας καλούς παίκτες να παίζουν (σημείωση: στον ελλαδικό χώρο έχουμε συνεχείς Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις!) ή ακόμα και με την συμμετοχή σε εβδομαδιαίας βάσης τουρνουά!

Κλείνοντας με μια συμβουλή: ο καλύτερος τρόπος για αρχίσεις ή και να ξαναξεκινήσεις το παιχνίδι είναι η αγορά ενός Structure deck το οποίο θα σου δώσει τις βάσεις για να “χτίσεις” το δικό σου deck, ζητώντας γνώμες από το ίδιο το κατάστημα ή και από πιο έμπειρους παίκτες!

Για οποιαδήποτε απορία, comment!  Aπό εμένα γεια σας και καλές μονομαχίες!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 1. Έχω χρόνια να παίξω yugioh αλλά παρακολουθώ κάθε booster που βγαίνει. Επίσης, βλέπω όλες τις σειρές άνιμε του yugioh(ακόμα και το zexal :p ). Γενικά, από κανόνες είμαι κομπλέ. Είπες ότι θα πρότεινες σε κάποιον που θέλει να ξαναμπεί στο παιχνίδι να πάρει ένα structure deck;(το πιο πρόσφατο είναι αυτό με τον blue eyes, σωστά;) Αλλά γενικά πού μπορεί να βρει την ευκαιρία να μονομαχήσει; Ή να συμμετάσχει σε κάποιο τουρνουά; Υπάρχει κόσμος; Τα τουρνουά είναι συχνά; Και το βασικότερο: πόσο χρήμα περίπου πρέπει να παίσει για το παιχνίδι;

  • Κοίτα, γνώμη μου είναι ότι για να αρχίσεις ένα παιχίδι πρέπει να χεις μια βάση και πλάνο σύμφωνα αυτά που σου αρέσουν. Δλδ. σου αρέσουν οι δαίμονες? Τότε το Structure Deck: Gates of the Underworld με τα Dark World είναι καταπληκτικό! Σίγουρα όμως για να μπεις σε competitive επίπεδο (τουρνουά και high level μονομαχίες με έμπειρους παίκτες) αυτό που θα διαλέξεις πρέπει να χει πολύ καλό winning pattern και να έχει βάθος.
   Τι εννοώ… το ανέφερα και στο άρθρο ότι με την βοήθεια του internet και έχοντας αποφασίσει τι θέλεις να παίξεις, το επόμενο που ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις είναι να ψάξεις και να πάρεις μια ιδέα το πως χειρίζετε το θέμα ένας πιο έμπειρος παίκτης και τι επιλογές έχει κάνει στο deck του! Να σημειώσω ότι η 100% αντιγραφή είναι απλά out of question γιατί όπως είπα, αυτός ο παίκτης είχε ήδη το σκοπό και το μοτίβο που ήθελε να κινηθεί και το πρόβλημα θα είναι….ότι δεν είσαι ο Δρ. Χ (Xavier) για να το ξέρεις 😛

   Ας το πάρουμε με βήματα λοιπόν:

   Βήμα 1: Αποφασίζεις τι τράπουλα θες και πως θες να κερδίζεις! (Μηδενίζοντας τις κάρτες του αντιπάλου σου στο χερι, καλώντας πολλά μικρά τέρατα και κάνοντας τα μεγάλα, καλώντας απ ευθείας τα μεγάλα κτλπ)
   Βημα 2ο: Βλέπεις στο youtube και google αν κάποιος έχει προσπαθήσει να κάνει παρόμοια τράπουλα! πίστεψε με, πάντα κάποιος στο διαδύκτιο έχει τις ίδιες απορείες με σένα! και αυτό ισχύει γενικά και όχι μόνο στα καρτοπαίχνιδα! 😉
   Βημα 3ο: Ψάχνεις στο net τι έτοιμο προϊόν υπάρχει πάνω σε αυτό που ζητάς (είτε σε structure deck είτε σε singles από κάποιο κατάστημα)
   Βήμα 4ο: Kάνεις μια λίστα με αυτό που θες να παίξεις και την πας στο κατάστημα σε μέρες που παίζουν yugioh. Γιατί? γιατί όλο και κάποιος μπορεί να βοηθήσει! γνώμη μου πάλι..απέφυγε να ρωτήσεις σε forum…δυστηχώς η εμπειρία λέει ότι δεν βοηθάν παρά κοροϊδεύουν και χλευάζουν τους νέους παίκτες….γιατί πολύ απλά τους δίνει ασφάλεια ότι είναι πίσω από μια οθόνη…true and sad fact…..

   Tώρα στις ερωτήσεις σου:

   όλες οι απαντήσεις σου εξαρτώνται από σε ποια περιοχή μένεις… αν μένεις Θεσ/νίκη ή Αθήνα τα πράματα είναι εύκολα…αλλά γενικά πρέπει να το ψάξεις αν είσαι εκτός των 2 πόλεων…στο αν το παιχνίδι έχει κόσμο δεν τείθετε θέμα…

   στο θέμα χρήματα τώρα, προσωπικά όταν είχα ξανάαρχίσει το παιχνίδι πριν κανά 2-3 χρόνια πήρα 3 Structure με Agents τα οποία έχω ακόμα…μετά singles για το extra deck και για να κάνω balanced το deck…άρα πες 30 Ε + κανά 20 Ε …αλλά κακά τα ψέμματα το πόσα επενδύεις είναι πάντα και το πόσο competitive θες να είσαι….πχ αυτό το καιρό παίζω μόνο σε μικρά τουρνουά με 10 άτομα maximum στα οποία δεν χρειάζομαι την 1 κάρτα που κάνει 35 Ε που μου λείπει για να παίξω…σε γενικές γραμμές μπορείς να παίξεις με βασική σου επένδυση 30-40 Ε και μετά εν καιρώ συνεχίζεις να buff-αρεις το deck σου.

   Ελπίζω να σε βοήθησα…αν ακόμα έχεις κάποια απορεία ελεύθερα και χωρίς ντροπές

   P.S. “Γενικά, από κανόνες είμαι κομπλέ” …μεγάλη μπουκιά φάε…μεγάλη κουβέντα μην πεις … το παιχνίδι έχει πολλά προβλήματα με παραθυράκια στους κανόνες που έχω δει μέχρι και τους πιο έμπειρους παίκτες να κάνουν λάθη…ή και άλλους να τους κάνουν manipulate προς κέρδος… πάντα υπάρχει κάτι που δεν ξέρεις στους κανόνες αυτού του παιχνιδιού, για τον απλούστατο λόγο ότι η κάρτα δεν κάνει πάντα αυτό που γράφει 😛 (errata, sub-rules κτλπ)

   • Να σου πω την αλήθεια είχα σκοπό, αν ξεκινήσω, να αγόραζα μία structure deck είναι η αλήθεια. Αυτό που δεν μου απάντησες όμως είναι το που θα μπορώ να βρω κόσμο να πάιζω… πως να το πω, φιλικά μιας και δεν έχω γνωστούς που να ασχολούνται με το συγκεκριμένο παιχνίδι.
    Όταν έπαιζα το πρώτο παιχνίδι yugioh 5ds που είχε βγε για το nintendo ds θυμάμαι που είχα φτιάξει μια τράπουλα αρκετά καλή για τα στάνταρ μου που είχε να κάνει με easy summοning of low level monsters mainly τα οποία και χρησιμοποιούσα για να καλέσω εύκολα synchro monsters και πραγματικά διασκέδαζα αυτόν τον τρόπο παιχνίδιού!(θύμιζε αρκετά τον τρόπο μονομαχίας του yusei fudo). Βέβαια, δεν ξέρω κατά πόσο μία τέτοια τράπουλα θεωρείται outdated ή εύκολα αντιμετωπίσιμη.
    Μένω Γιάννενα και το πιο κοντινό κατάστημα σε γιουγκιο που μπορώ να σκεφτώ είναι τα καισσα.
    Όσο για τους κανόνες, η αλήθεια είναι ότι εννοούσα ότι δεν μου ξεφεύγουν τα χοντρά. Όταν έπαιξα πρώτη φορά yugooh 5ds στο ds είδα μία άλλη όψη των κανόνων και δεν ήταν λίγες οι φορές που έλεγα “καλά, αυτό γιαί έγινε,έτσι;”. Ας πούμε δεν ήξερα τι είναι το “missing the timing” και πιστεύω ακόμα ότι δεν το έχω κατανοήσει πλήρως οπότε έχεις δίκιο.
    Γενικά, σ’ ευχαριστώ για την τεράστια απάντηση και την πολύ αναλυτική και μπορεί να σου ξαναγράψω.
    Η πιο πρόσφατη κάρτα που έχω να φανταστείς είναι το promo του δεύτερου τόμου του μάνγκα του yugioh 5ds που είναι το catapult warrior, ένα synchro monster που αν δεν κάνω λάθος είναι λίγο μούφα, ε; Αλλά με το που είδα την κάρτα, μου άρεσε πολύ το όλο design της και θυμήθηκα πόσο ωραία είναι όχι μόνο να βλέπεις τους άλλους να μονομαχούνε αλλά και να κρατάς ο ίδιος μια κάρτα στα χέρια σου και εν τέλη να μονομαχείς κι εσύ!!

    • Βασικά στο που θα βρεις κόσμο σου απάντησα έμεσα….πας και ρωτάς πότε έχει τουρνουά στο κατάστημα που αγοράζεις, γνωρίζεις κόσμο και μαζεύεστε…Κάισσα Ιωαννίνων πρέπει να κάνει τουρνουά απ όσο ξερω….

     • Μπορείς να μου πεις κάποια καλά site σχετικά με το card game(ελληνικά και μη); Προσωπικά χρησιμοποιώ το yugioh.wikia

     • Μπορείς να μου πεις, τη διαφορά των όρων tcg και ocg, αν την ξέρεις;

    • TCG = Trading Card Game = Non-Asian Territories για το Yugioh
     OCG = Official Card Game = Asian Territories

     Του τεστην, Ευρωπη και Αμερικη ακολουθουν το TCG ενω Κινα και ιαπωνια το OCG…διαφορετικη banlist και στο ΤCG δεν επιτρεπονται οι ιαπωνικες καρτες…ειναι καποια σετ μπροστα…

 2. θέλω συμβουλές για ένα καλό deck
  Eπίσης πες μου αν ξέρεις κανα κατάστημα στο Αιγάλεω για yugioh cards (ektos apo kaissa) memonomes or structures

 3. Ένα άλλο κατάστημα είναι το gamers castle που έχει ανοίξει στη Δάφνη !!…