Παρουσίαση του Wizard Barristers: Benmashi Cecil


WIZARD BARRISTERS: BENMASHI CECIL

tumblr_n43pnjiPlY1rt6ky5o1_1280

Το Wizard Barristers: Benmashi Cecil, ένα anime που υπόσχεται δράση συνδυασμένη με μαγεία και έχει διαφημιστεί αρκετά. Μένει να δούμε αν άξιζε τόση προώθηση.

ΠΛΟΚΗ

Σε ένα κοντινό μέλλον, οι άνθρωποι και οι μάγοι συζούν στο Τόκιο, αν και όχι τόσο ειρηνικά. Από τη μία οι άνθρωποι είναι προκατειλημμένοι κατά των μάγων και από την άλλη πολλοί μάγοι επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις τους για να διαπράξουν εγκλήματα. Αυτό οδήγησε στην ίδρυση ενός δικαστηρίου, ειδικά διαμορφωμένο για την εκδίκαση τέτοιων υποθέσεων με βάση τους περιοριστικούς νόμους έναντι της μαγείας και με τη βοήθεια της αστυνομίας. Εξαιτίας όμως της προκατάληψης κατά των μάγων και της μαγείας συνολικά, πολλές φορές οι αποφάσεις του δικαστηρίου είναι άδικα αυστηρές. Η ηρωίδα του Wizard Barristers: Benmashi Cecil είναι μία νεαρή μάγισσα με το όνομα Cecil Sudo, η οποία φιλοδοξεί να γίνει δικηγόρος ώστε να υπερασπιστεί όλους τους μάγους και να αποκαταστήσει την εικόνα τους στην κοινωνία. Έμπνευση για αυτή της τη φιλοδοξία αποτελεί το γεγονός ότι η μητέρα της φυλακίστηκε άδικα. Η Cecil γίνεται δεκτή στο δικηγορικό γραφείο Butterfly, όπου αναλαμβάνει αμέσως την υπόθεση του Kohinata, ενός μάγου που κατηγορείται για ληστεία και δολοφονία εκ προμελέτης αν και στην πραγματικότητα ο φόνος έγινε κατά λάθος, λόγω αυτοάμυνας.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

cecil sudo

 

 

Cecil Sudo: Μισή Καναδή, μισή Γιαπωνέζα 17χρονη μάγισσα. Είναι η πιο μικρή σε ηλικία δικηγόρος και έχει στη διάθεσή της ένα δαιμόνιο με μορφή βατράχου και τη δύναμη να δημιουργεί ρομπότ χρησιμοποιώντας ό,τι μέταλλο βρίσκεται γύρω της.

natsuna hotaru

 

 

Natsuna Hotaru: Σοβαροφανής νεαρή δικηγόρος, συνάδελφος-αντίζηλος της Cecil και μάγισσα. Προσλήφθηκε στο δικηγορικό γραφείο την ίδια μέρα με την Cecil.

Hachiya.Mitsuhisa.full.1648598

 

 

 

Mitsuhisha Hachiya: Κάπως πικρόχολος συνάδελφος της Cecil.

Moyo-Tento-610x589

 

 

Moyo Tento: Φιλική συνάδελφος της Cecil, δουλεύει ως παραδικαστικός και προσπαθεί να βοηθήσει και να υποστηρίξει τη Cecil.

tsunomi kabutohara

 

 

Tsunomi Kabutohara: Μία κάπως αργόσχολη συνάδελφος της Cecil.

koromo sasori

 

 

Koromo Sasori: Συνάδελφος της Cecil, λάτρης του σόκιν χιούμορ.

ageha chono

 

 

Ageha Chono: Το αφεντικό της Cecil, μία σοβαρή κυρία την οποία όλοι σέβονται και αγαπούν.

seseri chono

 

 

Seseri Chono: Ο μικρός αδερφός της Ageha και μεγαλοστέλεχος του δικηγορικού γραφείου Butterfly.

shizumu ekuso

 

 

Shizumu Ekusou: Αστυνομικός επιθεωρητής που κρύβει το γεγονός ότι είναι μάγος.

Erari.Quinn.full.1648601

 

 

 

Quinn Erari: Κάπως ανδροπρεπής συνεργάτρια του Shizumu.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σχέδιο: To animation της σειράς ήταν απροσδόκητα ικανοποιητικό, ειδικά στις σκηνές δράσης όπου τα μαγικά αποδόθηκαν πάρα πολύ καλά. Υπήρχαν επίσης σκηνές που χρησιμοποιούσαν 3D animation (συγκεκριμένα οι σκηνές που εμφανίζονταν τα metamoloid, τα μεταλλικά ρομπότ) και μερικές σκηνές όπου ήταν ξεκάθαρο ότι δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια. Στις πιο απλές σκηνές το σχέδιο παρέμεινε αρκετά καλό.

Μουσική: Η μουσική δεν ανταποκρίθηκε στην ποιότητα του σχεδίου, αφού τόσο το soundtrack όσο και οι τίτλοι αρχής και τέλους δεν είχαν κάτι τρομερό να προσφέρουν.

Μεταφορά: Το Wizard Barristers: Benmashi Cecil αποτελεί πρωτότυπη δουλειά. Δεν βασίστηκε σε κάποιο manga ή παιχνίδι.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Γενικά το Wizard Barristers: Benmashi Cecil έχει αναλάβει να αποδώσει ένα σενάριο που δεν είναι τρομερά πρωτότυπο, επομένως έχει να ανταγωνιστεί πολλά προηγούμενα έργα. Από αυτήν την άποψη, η σειρά μειονεκτεί, καθώς δεν προσφέρει όσα θα μπορούσε με βάση την υπόθεσή του. Παρόλα αυτά, είναι μια καλή προσπάθεια, ακόμα κι αν το σενάριο δεν αποδίδεται σωστά. Μπορεί να κρατήσει τον θεατή είτε με την ποιότητα του animation είτε με το γεγονός ότι είναι σχετικά ανάλαφρο ενώ παράλληλα προσφέρει μία δόση δράσης. Δεν είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφόρησε αυτή τη σεζόν, αλλά σίγουρα δεν είναι και από τα χειρότερα.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *