Παρουσίαση του Strike The Blood 2


6e3a361fad31a7e86e3708f927f40b0c1366639615_fullStrike The Blood

Με το που είδα τον τίτλο σκέφτηκα, ”Εδώ είμαστε!” Με Βρικόλακες θα έχει να κάνει και ελπίζω να’ναι καλό. Τελικά, το Strike The Blood, και καλό είναι και με βρικόλακες έχει να κάνει.Ούτε μέντιουμ να ήμουνα δηλαδή.  Μια σειρά λίγο πολύ, εκ πρώτης όψεως πάντα, όπως πολλές άλλες. Μαθητές διαφορετικοί από όλο τον υπόλοιπο κόσμο, με δυνάμεις πέρα από τη λογική που μάχονται για τον ένα ή τον άλλο λόγο μεταξύ τους. Αλλά ας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τη νέα αυτή σειρά.Blank Header

ΠΛΟΚΗ

Σε ένα νησί κατασκευασμένο από την κυβέρνηση της Ιαπωνίας με το εναλλακτικό όνομα, Demon Disctrict, ξεκινά η ιστορία. Στην αρχή δέχεσαι ένα καταιγισμό πληροφοριών που καμία σημασία δεν βγάζουν για έναν παντοδύναμο βρικόλακα που κυκλοφορεί ανάμεσα στους ανθρώπους χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό και σπέρνει τον πανικό. Μετά, γνωρίζεις τον συμπαθητικό και λίγο αργόσχολο, Kojou. Έναν νέο κάτοικο του περίεργου νησιού όπου ζουν μονάχα όντα όπως λέμε… πολύ διαφορετικά. Με σκοπό την παρακολούθηση τους και διατήρηση της τάξης αλλά και την ίδια τους την ασφάλεια. Σύντομα, ο Kojou θα γνωρίσει την Yukina, μια εκπαιδευμένη από την κυβέρνηση μαθήτρια να βρει τον βρικόλακα που σπέρνει τον πανικό και να τον σκοτώσει. Εδώ όμως έρχεται και η ανατροπή που σε κάνει, κάπου στα μισά του επεισοδίου να σκεφτείς ότι πρέπει να δεις και παρακάτω. Ο Kojou, έχει μετατραπεί από απλός άνθρωπος σε βρικόλακα του πιο δυνατού τύπου και δεν θυμάται παρά μόνο αποσπασματικές πληροφορίες για το πως αυτό συνέβει. Έτσι η Yukina, αποφασίζει να μείνει μαζί του για να ανακαλύψουν μαζί την αλήθεια που αν κρίνω από τις λίγες αναμνήσεις του πρωταγωνιστή μας, δεν θα είναι και πολύ χαριτωμένη.Blank Header

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Strike_the_Blood-01

Akatsuki Kojou: Με την πρώτη συνάντηση που έχεις μαζί του καταλήγεις στο συμπέρασμα πως απλά, δεν είναι ο τύπος της δράσης. Δεν συμπαθεί καθόλου το σχολείο για αυτό και συνεχώς χάνει μαθήματα και διαγωνίσματα. Πιστεύεις γρήγορα πως δεν νοιάζεται και πολύ για το τι τρέχει γύρω του όμως φροντίζει να στο αναιρέσει με τον πιο ιπποτικό τρόπο. Δεν θυμάται πως, όμως εδώ και τρεις μήνες έχει γίνει ο πλέον δυνατός βρικόλακας. Πράγμα που καθόλου δεν αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τη ζωή. Δεν έχει φιλοδοξίες να κυριαρχήσει στον κόσμο ούτε να αφανίσει κάθε άνθρωπο. Το τρελό σε σχέση με τον Kojou; Η όρεξη του για αίμα ξυπνά κάθε φορά που… ”ανάβει”. Κυρίες μου, φυλαχτείτε .

2012-10-22-536783

Himanagi Yukina: Μη σε ξεγελάσει το σκίτσο της. Μπορεί να είναι πράγματι πολύ αποτελεσματική με το όπλο της (προσωπικά, μου θυμίζει λίγο Vampire Knight η σκηνή όπου το όπλο μεγαλώνει καθώς ήρθε η στιγμή για μάχη.) αλλά εδώ έχουμε μια πολύ ντροπαλή, πολύ καλή, πολύ ιδιαίτερη ηρωίδα. Εκπαιδευμένη από την κυβέρνηση, φτάνει στο νησί για να εξολοθρεύσει τον Kojou όμως γρήγορα αλλάζει γνώμη και αποφασίζει να τον βοηθήσει να ανακτήσει πίσω τη μνήμη του αφού έχει βεβαιωθεί πως δεν αποτελεί απειλή για τον κόσμο. Κατατάσσεται στους Sword Shamans, τους ειδικούς δηλαδή κυνηγούς δαιμόνων και βρικολάκων χωρίς αυτό να της στερεί στιγμή την αθωότητα και την ιδιοσυγκρασία της ηλικίας της.

Strike_01_6-300x168

Avrora : Το πρόσωπο κλειδί στις αναμνήσεις του Kojou. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για την ίδια παρά μόνο το όνομα της. Avrora… Στις αναμνήσεις του, βρίσκονται μαζί σε μια πόλη που φλέγεται. Με ήρεμη φωνή, εκείνη του λέει πως πραγματοποίησε την ευχή του και τώρα είναι η σειρά του. Η σειρά του, για ποιο πράγμα, θα με ρωτήσεις και εγώ θα σου πω, δεν έχω ιδέα. Δεν θα ήταν ενδιαφέρον αλλιώς!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σχέδιο : Το animation του Stike The Blood, δεν παρουσιάζει καμία ιδιαιτερότητα σε σχέση με άλλα anime του ίδιου είδους. Τα πρόσωπα και το περιβάλλον τους είναι ικανοποιητικά, ενώ σε μια σκηνή μάχης αλλά και στις σκηνές όπου μεταφέρεσαι στις αναμνήσεις του Kojou, με τα φλεγόμενα κτήρια και το σκοτεινό background, το animation, κάνει πολύ καλά τη δουλειά του πείθοντας σε, πως δεν έγινε καθόλου πρόχειρα.

Μεταφορά : Το Strike The Blood είναι βασισμένο στο lightnovel του Gakuto Mikumo που έχει εργαστεί ξανά με παρόμοια θεματολογία. Το manga του βιβλίου, μόλις πριν έναν χρόνο έκανε την εμφάνισή του και σημείωσε μεγάλη ανταπόκριση. Τόση, ώστε να κυκλοφορήσει και το anime, τον επόμενο χρόνο.

Μουσική : H background μουσική, είναι τόσο αδιάφορη που ακόμη κι αν υπάρχει δεν θα το προσέξεις. Το opening όμως κατά τη γνώμη μου, αξίζει πολύ. Είναι δυνατό και γρήγορο με ωραία ενορχήστρωση. Για να μπείτε στο νόημα, είναι από εκείνα που σίγουρα τα αφήνεις να παίζουν και δεν τα προσπερνάς.Blank Header

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Δεν ξέρω πόσους και πόσες από εσάς θα πείσει το συγκεκριμένο anime, εμένα πάντως με κάνει να θέλω να δω και το δεύτερο επεισόδιο στα σίγουρα. Δεν έχω ακόμη καταλάβει πολλά και εγώ όμως αν κρίνω από το βίντεο τίτλων, έχει πολλά ακόμη να προσφέρει. Αν είσαι αγόρι, θα το δεις για τις καλοσχεδιασμένες του μάχες . Σε προειδοποιώ όμως, στο πρώτο επεισόδιο είδαμε μόνο μια μάχη και αυτή μικρής έκτασης. (Κι εγώ ελπίζω σε πιο πολλές μαζί σου). Αν είσαι κοπέλα, θα το δεις για τις έξυπνες γυναίκες που σιγά σιγά θα περιβάλουν τον πρωταγωνιστή αλλά και επειδή σου αρέσει μια δόση δράσης που και που.

 


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “Παρουσίαση του Strike The Blood

 • Faerthos

  Να συμπληρώσω πολλά πράγματα που είπες και να διορθώσω κάποια ακόμα:
  α) Η εικόνα της σειράς, είναι πολύ δυνατή, πράγμα που εντυπωσιάζει ακόμα περισσότερο μιας και δεν υπάρχει κανένα τρελό budget πίσω από την όλη παραγωγή. Επίσης, το OP είναι και σε 3D μορφή.
  β) Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι του πρώτου επεισοδίου ήταν τα Soundtrack της σειράς. Προσωπικά, εντυπωσιάστηκα από το OST της σκηνής της Avrora και του Kojou, το οποίο θυμίζει χαρακτηριστικά μουσική από TBRPG’s του ’90.
  γ) Το όλο σενάριο, ως προς τον τρόπο και την ιστορία εξέλιξης του, θυμίζει πάρα πολύ τα To Aru Majutsu-Kagaku Series, και δυνατό σημείο της σειράς θα είναι και εδώ η σχέση μαγείας-επιστήμης. Επίσης, ο συνδυασμός των στοιχείων της σειράς (ecchi,supernatural, fighting, vampires, shounen, action) δημιουργεί πολλές διαστάσεις και μπορεί να καλύψει σε μεγάλο βαθμό αρκετά από τα γούστα του κάθε θεατή.
  δ) Τέλος, μερικά ακόμα δυνατά στοιχεία της σειράς είναι : η seiyuu ( Taneda Risa ) της Himeragi Yukina, IMO η καλύτερη Seiyuu της γενιάς της, η σχέση που προβλέπεται να εξελιχθεί μεταξύ της Asagi και της Himeragi μιας και οι 2 απ’ ότι φαίνεται, σκοπεύουν να διεκδικήσουν τον Kojou, τα πολύ δυνατά backgrounds στην εικόνα της σειράς και ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται το σενάριο της σειράς, ο οποίος σε κρατάει διαρκώς σε μια αγωνία αποκάλυψης.

  • Ειρήνη Post author

   Ευχαριστώ πολύ που πήρες τον χρόνο για να συμπληρώσεις όσα μου διέφυγαν. Όμως εγώ, είμαι εδώ για να γράφω τη γνώμη μου και έπειτα να ακούω τις δικές σας. Ούτε το Soundtrack ούτε και το animation της σειράς βρήκα εντυπωσιακά αν και είμαι σίγουρη πως αρκετοί συμφωνούν μαζί σου.
   Όσο για τη τέταρτη παρατήρηση σου,συγγνώμη αλλά από πουθενά δεν έλαβα μια τέτοια πληροφορία στο πρώτο επεισόδιο!