Αποκαλύφθηκε teaser για την πλοκή του Ningyo no Kuni του Tsutomu Nihei


Το τεύχος του Μάρτη για το περιοδικό Shonen Sirius της Kodansha αποκάλυψε πληροφορίες για την πλοκή και τον κόσμο, στον οποίο θα λάβει χώρα το επερχόμενο manga Ningyo no Kuni (Country of Dolls), στις 26 Ιανουαρίου. Στο περιοδικό διαβάζουμε:

Μία χώρα από ατελείωτες, παγωμένες εκτάσεις γης, αρχαία συντρίμμια που γεμίζουν αβύσσους δίχως τέλος και η σκιά της Αυτοκρατορίας να διαφαίνεται. Σε αυτή τη γεμάτη κινδύνους χώρα του αέναου χειμώνα, ένα ταξίδι περιπέτειας και μάχης έχει ήδη αρχίσει.

Tsutomu 1

 

Tsutomu 2

 

Το manga θα κάνει το ντεμπούτο του στο τεύχος του Απρίλη για το περιοδικό, στις 25 Φεβρουαρίου. Η σειρά θα συμπεριλαμβάνεται στο εξώφυλλο του τεύχους και θα έχει μία χρωματιστή εισαγωγική σελίδα. Το πρώτο κεφάλαιο θ’ αποτελείται από 86 σελίδες. Αυτή θα είναι και η πρώτη φορά που ο Nihei θα δημοσιεύσει manga σε shōnen περιοδικό. Επίσης, στις 9 Μαϊου του 2016, ένα one-shot manga επιστημονικής φαντασίας με τίτλο Ningyou no Kuni έκανε την εμφάνιση του ανάμεσα στις σελίδες του 23ου τεύχους του περιοδικού Weekly Young της Kodansha.

Tsutomu 3

Τοποθετημένο σε έναν παγωμένο πλανήτη γεμάτο με εξωγήινα τεχνουργήματα, το Ningyou no Kuni “υφαίνει” την ιστορία ενός νεαρού άντρα και μία μικρή αλλά μοιραία συμπλοκή. Το Ningyou no Kuni σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ο Tsutomu Nihei δημοσιεύει κάποιο έργο του στο περιοδικό Weekly Young μετά από μία δεκαετία και παραπάνω, με τελευταίο το Biomega, το οποίο ξεκίνησε την κυκλοφορία του στο περιοδικό Weekly Young πριν μεταπηδήσει στο Ultra Jump της Shueisha.

Tsutomu 4

Ο Nihei έθεσε το manga Knights of Sidonia σε κυκλοφορία στο μηνιαίο περιοδικό Afternoon της Kodansha το 2009 και τελείωσε τον Σεπτέμβρη του 2015. Η Kodansha δημοσίευσε 15 τόμους για τη σειρά, ενώ η Vertical έφερε ολόκληρο το manga στην Βόρεια Αμερική από το 2013 μέχρι τον Απρίλη του 2016.

Το manga επιστημονικής φαντασίας αποτέλεσε έμπνευση για μία anime σειρά 12 επεισοδίων το 2014, μία συγκεντρωτική ταινία για την πρώτη σειρά, τον Μάρτη του 2015 και μία σειρά sequel 12 επεισοδίων με το όνομα Sidonia: Battle for Planet Nine, η οποία έκανε πρεμιέρα τον Απρίλη του 2015 στην Ιαπωνία. Το Netflix άνοιξε την αυλαία για την Αγγλική έκδοση της πρώτης σεζόν τον Ιούλιο του 2014 και stream-αρε την δεύτερη τον Ιούλιο του 2015. Από την Sentai Filmworks κυκλοφόρησε η πρώτη σε DVD και Blue-ray Disc τον Ιούνιο του 2015 και η εταιρία έχει λάβει τα δικαιώματα για την κυκλοφορία της δεύτερης σεζόν σε Blu-ray και DVD.

Επιπλέον, στο περιοδικό Monthly Afternoon της Kodansha είχε κυκλοφορήσει το manga Blame! του Nihei από το 1997 μέχρι το 2003. Η σειρά επανακυκλοφόρησε από την Vertical νωρίτερα μέσα στο 2016, με τον πρώτο τόμο να κυκλοφορεί τον Σεπτέμβρη. Το Blame! αποτελεί έμπνευση για μία πρωτότυπη anime ταινία, που θα κάνει πρεμιέρα το 2017.

Η Viz Media δημοσίευσε το manga του Nihei, Biomega μεταξύ 2010-2011.

Τέλος, μέσα στο 2016, ο Nihei έλαβε το βραβείο Comic-Con International Inkpot, με το οποίο βραβεύονται “άτομα για την συνεισφορά τους στους κόσμους των comics, της επιστημονικης φαντασίας/ φαντασίας, ταινιών, τηλεόρασης, animation και fandom.” Άλλοι Ιάπωνες, παραλήπτες του βραβείου είναι οι Osamu Tezuka, Hayao Miyazaki, Monkey Punch και Moto Hagio.

 

 

Πηγές: Anime News Network  Crunchyroll

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *