Πως να γίνετε Pokémon Master Μέρος 1ο: “Οργάνωση ομάδας”


Στο ταξίδι σας στον μαγευτικό κόσμο των Pokémon συναντάτε προκλήσεις όπως το να μαζέψετε όλα τα εμβλήματα, να νικήσετε το πρωτάθλημα ακόμα και να γεμίσετε τεράστιο πλέον Pokédex που μετρά περισσότερα από 700 Pokémon!

Τι γίνεται όμως μετά;

“Εκεί που σταματάει ιστορία του κάθε παιχνιδιού, εκεί ξεκινάει το Competitive Metagame“!

Ο στόχος ενός Competitive παίκτη είναι να κάνει την ομάδα του όσο καλύτερη γίνετε! Για να το πετύχετε αυτό πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένα βήματα που παρουσιάζονται παρακάτω.

[ple

  1. Οργάνωση και στρατηγική ομάδας
  2. Δημιουργία των Pokèmon από την αρχή
  3. Προπόνηση των Pokèmon
  4. Δοκιμή της ομάδας

Οργάνωση και στρατηγική

Ίσως το πιο εύκολο επιφανειακά αλλά το πιο δύσκολο θέμα ουσιαστικά! Μια καλή ομάδα δεν εξαρτάται μόνο από δυνατά Pokémon αλλά εξαρτάται και από μια ισορροπημένη κατανομή ρόλων και μια στρατηγική που θα μπορεί να αντεπεξέλθει σε κάθε πιθανό αντίπαλο! Στις μέρες μας, οι περισσότερες ομάδες περιστρέφονται γύρω από κάποιον καιρό όπως Rain και Sandstorm προσπαθώντας να χρησιμοποιήσουν κάθε πλεονέκτημα που μπορεί να τους προσφέρει. Επίσης, δεν είναι λίγες οι ομάδες που χρησιμοποιούν αλλά “κολπάκια” όπως Trick Room !

Μια ισορροπημένη ομάδα συνήθως έχεις θέσει τους εξής ρόλους στα Pokémon της:

  1. Lead: Το Pokémon που παίρνει την θέση του lead συνήθως μπαίνει για να προετοιμάσει το έδαφος με το χρειάζεται η κάθε ομάδα ή να βάλει τα δικά της entry hazards (Stealth Rocks, Drizzle, Drought, Sand Stream).
  2. Physical/Special Sweeper: Η κυρία δύναμη της ομάδας! Οι Sweepers είναι συνήθως γρήγοροι και ικανοί να κάνουν μεγάλη ζημιά στον αντίπαλο! (Scizor, Gengar)
  3. Physical/Special Walls: Η άμυνα κάθε ομάδας εξαρτάται κυρίως από αυτά τα Pokémon! Χωρίς να κάνουν ιδιαίτερο damage στον αντίπαλο, ελλείψει δύναμης, βρίσκονται εδώ για να πάρουν χτυπήματα που αλλιώς μπορούσαν να ήταν μοιραία για την ομάδα μας, και να χαλάσουν την στρατηγική του αντιπάλου! (Gastrodon με Storm Drain απορροφά το Hydro Pump που αλλιώς θα είχε ρίξει το Τyranitar μας λιπόθυμο.)

Μην ξεχνάτε επίσης ότι μια ομάδα πρέπει να είναι απρόβλεπτη και να χρησιμοποιεί ιδέες που δεν περιμένουν οι αντίπαλοι! Μείνετε συντονισμένοι για τη συνέχεια!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *