Παρουσίαση του Pokémon The Series: XY!


 

Pokemon_XY_English_Logo

Για ακόμα μια φορά η σειρά Pokémon κάνει ανανέωση. Ο Ash αλλάζει ρούχα, πετάει σε νέα περιοχή, αφήνοντας τα παλιά του Pokémon, παρέα μόνο με τον Pikachu. Γιατί να το δούμε; Για κάποιο λόγο, φέτος τα πράγματα ήταν ενδιαφέροντα. Δύο επεισόδια, το ένα πίσω από το άλλο, που για να πω την αμαρτία μου κατανάλωσαν αρκετά ευχάριστα το χρόνο μου. Και δεν μου αρέσει συνήθως το anime του franschise.

ΠΛΟΚΗ

Προφανώς και ξέρετε τι γίνεται. Ο αγαπημένος των μικρότερων ηλικιών Ash Ketchum ταξιδεύει στην περιοχή Kalos μετά την αποτυχημένη του προσπάθεια να κερδίσει στο πρωτάθλημα της Unova μαζί με την δημοσιογράφο Alexa. Εκεί θα συναντήσει νέα Pokémon και θα γνωρίσει τους νέους του φίλους, τον Clemont, την αδερφή του Bonnie και τη Serena, με την οποία γνωρίζεται από μικρός. Αυτό που άλλαξε στα δύο πρώτα επεισόδια είναι η δράση που είχαν, σε σχέση με παλαιότερες πρεμιέρες. Γι’ αυτό ίσως και με τράβηξε. Δυστυχώς, όμως, δεν νομίζει ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό. Πάντως, θα εξακολουθήσω να παρακολουθώ τη σειρά μέχρι να εξηγήσει λίγα πράγματα για το Mega Evolution. Εκτός… Αν πάρει 100 επεισόδια.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

anime_PokemonXY_ash_pokemontimes-itAsh Ketchum: Ένας εκπαιδευτής Pokémon, δέκα ετών, από την πόλη Pallet που φιλοδοξεί να γίνει Pokémon Master. Και σε αυτή τη σειρά, φρόντισε με την πολύ παράξενη συμπεριφορά του να μας κάνει να το βάλουμε καλά στο μυαλό μας. Αν δείτε τη σειρά, θα δείτε έναν Ash νευρωτικό να ζητάει απεγνωσμένα να βρει αρχηγούς σταδίου για να πάρει τα εμβλήματά τους. Πέρα από αυτή την ενοχλητική αλλαγή, είναι ο ίδιος άνθρωπος που αγαπήσαμε κατά τη διάρκεια των παιδικών μας χρόνων και μας νευρίασε όταν μεγαλώσαμε λίγο.

 

tumblr_mtdd2ygv961s2kalqo7_r1_400

 

Serena: Αδέξια σαν μικρό κοριτσάκι και χωρίς να στοχεύει ακόμα σε κάτι, η Serena είναι η κοπέλα που βλέπουμε να ξυπνάει στα πρώτα λεπτά της σειράς περίπου όπως ο πρωταγωνιστής ή η πρωταγωνίστρια των νέων παιχνιδιών. Παρακολουθεί την περιπέτεια του Ash στην τηλεόραση και όταν τον αναγνωρίζει από τα παιδικά της χρόνια αποφασίζει να ταξιδέψει. Γιατί; Ακόμα δεν το ξέρουμε.

tumblr_mtdd2ygv961s2kalqo5_r1_400

 

Clemont: Ο αντικαταστάτης του Brock στην παρέα του Ash. Φαίνεται να είναι ο πιο προσγειωμένος αρσενικός φίλος του Ash, ένας φίλος με εφευρέσεις που τον καθιστούν αρκετά χρήσιμο στις περιπέτειες του Ash. Καλός και πρόθυμος να βοηθήσει, ακόμα και κάποιον άγνωστο. Όσοι έχετε παίξει τα παιχνίδια, σίγουρα τον έχετε ξαναδεί και τον έχετε νικήσει, κάτι που ακόμα ο Ash δεν κατάφερε. Έκπληξη λοιπόν για τους υπόλοιπους.

tumblr_mtdf1j4Rke1r8sc3ro1_400

 

Bonnie: Η kawaii προσθήκη στη νέα σειρά Pokémon. Η Bonnie είναι η μικρή αδερφή του Clemont, που ακόμα δεν μπορεί αν έχει δικό της Pokémon. Λατρεύει τον Pikachu και συμπαθεί αμέσως τον Ash, ο οποίος ανταποδίδει τη συμπάθεια. Φαίνεται να θαυμάζει πολύ τον αδερφό της, με τον οποίο έχει άριστη σχέση. Είναι τόσο γλυκιά που δεν μπορείς να μην την αγαπήσεις κι εσύ!

xy-anime-team-rocket

 

Ομάδα Πύραυλος: Διατείνονται ότι έχουν νέο σκοπό στην περιοχή Kalos. Πέρα από τον Pikachu, να πιάσουν και δυνατά Pokémon. Ναι, παιδιά, το πιάσαμε. Θέλετε να μας κάνετε πλάκα. Ενοχλητικοί, φασαριόζοι και τόσα χρόνια μετά δεν έχουν αλλάξει ούτε λίγο.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σχέδιο: Ήταν πρεμιέρα, είναι νέα σειρά. Στα πρώτα δύο επεισόδια, που έχουμε δει ως τώρα, το οπτικό αποτέλεσμα ήταν υψηλής ποιότητας. Αν συνεχίσει έτσι, θα είναι θαύμα, αλλά δεν θα γίνει. Είναι εβδομαδιαία σειρά, με μεγάλο κόστος συντήρησης, οπότε οι πόροι θα αρχίζουν να αξιοποιούνται στην παραγωγή merchandise.

Μουσική: Επιτέλους, μια σειρά Pokémon που αξιοποιεί πλήρως τη μουσική των βιντεοπαιχνιδιών. Σε δύο επεισόδια ακούμε τόσες πολλές μουσικές που απολαμβάνουμε στο παιχνίδι. Το πιο αστείο είναι ότι λόγω της ποιότητας ήχου του Nintendo 3DS, η μουσική ενορχήστρωση των κομματιών της σειράς είναι σχεδόν ίδια με αυτή του παιχνιδιού.

Μεταφορά: Πέρα από τις πρώτες σκηνές, που είναι σαν να μας βάζουν μέσα στο παιχνίδι, όλη η υπόλοιπη σειρά θα ακολουθήσει διαφορετική πορεία. Ο λόγος: Το έκανε πάντα. Οι μάχες γίνονται με άλλο τρόπο, οι πόλεις είναι περισσότερες στον κόσμο του anime και οι περιπέτειες διαφορετικές.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Είστε fan των Pokémon και δεν έχετε τι να δείτε; Ξεκινήστε με τα δύο πρώτα επεισόδια της νέας σειράς! Είστε παλιός fan και έχετε χρόνια να δείτε Pokémon; Μάλλον, θα απογοητευτείτε. Μια σειρά που πάντα βλέπουμε στις οθόνες μας και ποτέ δεν της δίνουμε πολύ σημασία. Είναι για μικρότερες ηλικίες, σίγουρα. Αλλά τα πρώτα δύο επεισόδια είχαν τη φάση του.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *