Όταν οι Celebrities δανείζουν τη φωνή τους σε anime χαρακτήρες!


Αντίθετα με την ελληνική πραγματικότητα της μεταγλώττισης, στην Αμερική ο χώρος διαθέτει περισσότερους ηθοποιούς στο δυναμικό του. Στην Ελλάδα, διάσημοι ηθοποιοί και τραγουδιστές δανείζουν τη φωνή τους σε κάποιον ήρωα κινουμένων σχεδίων μόνο όταν πρόκειται για μεγάλη τηλεοπτική παραγωγή ή για ταινία που θα προβληθεί στους κινηματογράφους. Δεν υπάρχει, λοιπόν, celebrity που να έχει δώσει τη φωνή του σε anime σειρά, τουλάχιστον όχι ακόμα. Πάμε να δούμε, όμως, ποιοι γνωστοί celebrities έχουν δώσει πνοή σε anime χαρακτήρες στην Αμερική;

ks

 

Σε ρόλο, που ίσως και ο ίδιος να έχει ξεχάσει, πριν ο Keifer Sutherland πρωταγωνιστήσει στο 24 ως Jack Bauer, έπαιξε τον Ross Sylibus στη σειρά ova Armitage III: Poly-Matrix.

eb2

 

Στην ίδια σειρά πρωταγωνίστησε και η Elizabeth Berkley (Saved by the BellShowgirls), ως Naomi Armitage.

jl

 

Την ίδια ηρωίδα, στην επόμενη σειρά ova, “ζωντάνεψε” η Juliette Lewis (Natural Born Killers, What’s Eating Gilbert Grape).

bc

 

Αδιαμφισβήτητα, ο Bryan Cranston είναι ο πιο αγαπημένος από την παρούσα λίστα των celebrities που έχουν συμμετάσχει σε anime. Ο πρωταγωνιστής της επιτυχημένης σειράς Breaking Bad και πολλών άλλων, έχει δώσει το παρόν σε εκατοντάδες τίτλους, με διασημότερους τους ρόλους του ως Matti Tohn στο Wings of Honneamise, Eddie Borrows στο Armitage III και στον πιο διάσημο ρόλο του, τον Isamu Dyson στη σειρά Macross Plus.

ja

 

Ο Θείος Phil, James Avery, από τη σειρά “Ο πρίγκηπας του Bel-Air” δάνεισε τη φωνή του σε έναν από τους ήρωες που εμφανίστηκαν στην πρώτη ταινία Hokuto no Ken (Fist of the North Star), που κυκλοφόρησε το 1986.

Οι ηθοποιοί που συναντήσατε μέχρι τώρα στο άρθρο δεν ήταν τόσο διάσημοι και αναγνωρισμένοι όταν έδωσαν τη φωνή τους στους παραπάνω ήρωες. Παρακάτω, όμως, θα συναντήσετε ηθοποιούς σε ρόλους πιο πρόσφατους και μάλλον περισσότερο γνωστούς στο ευρύ κοινό.

ah

 

Μετά την επιτυχία της ταινίας “Το Ημερολόγιο μιας Πριγκίπισσας” το 2001, η Anne Hathaway δάνεισε τη φωνή της στην μέλλουσα γυναίκα του Πρίγκηπα Γάτου, στη Haru, της ταινίας The Cat Returns του Studio Ghibli το 2002. Ο επίσης διάσημος ηθοποιός Tim Curry έπαιξε στην ίδια ταινία τον Βασιλιά Γάτο.

kb

 

Στο The Cat Returns συμμετείχε και η Kristen Bell με το ρόλο της ως Hiromi. Αυτό ήταν πριν γίνει η Veronica Mars.

mc

 

Ο ηθοποιός που έγινε το “Πράγμα” των Fantastic Four στην ομώνυμη ταινία, Michael Chiklis, ήταν ο πατέρας της Chichiro στην ταινία “Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων” του Studio Ghibli.

mk

 

Ο πρώτος κινηματογραφικός Batman, Michael Keaton, πρωταγωνίστησε στην ταινία Porco Rosso του Studio Ghibli στο ρόλο του ομώνυμου χαρακτήρα.

mh

 

Ο Luke Skywalker του Star Wars και ο Joker σε πολλές animated και videogame εκδοχές του Batman, Mark Hamill, έχει δανείσει τη φωνή του και σε anime χαρακτήρες! Ήταν ο Διοικητής Taylor στο Robotech: The Shadow Chronicles, ο Δήμαρχος του Pejite στην Ναυσικά του Studio Ghibli καθώς και πολλοί άλλοι σε αμέτρητες παραγωγές.

sj

 

Μπορεί ο λόγος που οδήγησε τους anime fan να δώσουν μια ευκαιρία στο Afro Samurai να ήταν το ιδιαίτερο σχέδιο και η σκοτεινή ατμόσφαιρά του. Προσωπικά, είδα τη σειρά στα αγγλικά για να απολαύσω τον Samuel L. Jackson στο ρόλο του Afro. Και δεν έχασα.

Αυτά ήταν μερικά παραδείγματα celebrities που δάνεισαν τη φωνή τους σε γνωστές και μη anime σειρές και ταινίες. Εσείς ποιος Έλληνας ή Ελληνίδα  θα θέλατε να δώσει τη φωνή τουή της και σε ποιον χαρακτήρα anime;

Πηγή: Anime News Network

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *