Μια ματιά στην competitive πλευρά των νέων Pokémon!


Όσο περνάει ο καιρός η Nintendo εμβαθύνει όλο και περισσότερο στους μηχανισμούς των Pokémon προσθέτοντας καινούριες επιθέσεις, ικανότητες και πλασματάκια κάνοντας έτσι το παιχνίδι όλο και πιο ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον.

Με την έλευση της X και Y αρκετά νέα Pokémon εμφανίστηκαν στο προσκήνιο και μάχονται για να διεκδικήσουν μια θέση στις ομάδες των καλύτερων εκπαιδευτών.

Παίζοντας το παιχνίδι συναντάμε ορισμένα Pokémon που αξίζουν να σχολιαστούν:

talonflame

#663 Talonflame
Το καινούριο πουλάκι της νέας γενιάς έχει την ατυχία να είναι Fire/Flying κάνοντας το έτσι τετραπλάσια αδύναμο στο Stealth rocks δίνοντας του ένα μεγάλο μειονέκτημα. Όμως έχει στην κατοχή του ένα καινούριο ability το Gale Wings το οποίο δίνει priority στις Flying επιθέσεις και σε συνδυασμό με το καταπληκτικό speed του το μετατρέπει σε ένα αστραπιαίο αρπακτικό!

Aegislash

#681 Aegislash
Αυτό το pokemon αποτελεί πραγματικά ένα πολύ δυνατό όπλο για πολλές ομάδες έχοντας έναν καταπληκτικό τύπο με λίγες μόνο αδυναμίες και ένα ability που το μετατρέπει από έναν επιθετικό sweeper σε ένα αμυντικό wall!

Malama

#687 Malamar
Ενδιαφέρον  Pokémon από πλευράς τύπου, μιας και είναι Dark/Psychic. Αν και γεμάτο αδυναμίες μπορεί να γίνει ένας πολύ καλός σύμμαχος στις διπλές μάχες με το ability Contrary ανεβάζοντας τα stats του συμπαίκτη που διαφορετικά θα κατέβαιναν μετά την χρήση μια ιδιαίτερης επίθεσης π. χ.(Leaf Storm).

dragalge

#691 Dragalge
Το Dragalge είναι ένα από τα highlights της γενιάς και αξίζει να αναφερθεί ως ένας από του καλύτερους δράκους ολοκλήρου του παιχνιδιού ! Με μοναδικό τύπο που έχει ελάχιστες αδυναμίες αρκετά μεγάλο Sp. Attack και Sp. Defense,το Poison/Dragon Dragalge έχει το δυναμικό να γίνει πολύ χρήσιμο σε μια ομάδα παίρνοντας ρόλους τόσο αμυντικούς όσο και επιθετικούς με μόνο του μειονέκτημα ίσως το μικρό σχετικά Speed. Fairy types beware!

heliolisk

#695 Heliolisk
Ένα pokemon παντός καιρού! Αυτό το μικρό δεινοσαυράκι με abilities όπως Sand Veil, Dry Skin και Solar Power μπορεί κάλλιστα με το μεγάλο του Speed και Sp. Attack να υπηρετήσει την ομάδα του σε ό,τι ρόλο χρειάζεται!

Sylveon

#700 Sylveon
Νέος τύπος, νέα γενιά, νέο Eeveelution! Με το Fairy type να κάνει ντεμπούτο στην έκτη γενιά το Sylveon μας εκπλήσσει με την ικανότητα του να εξολοθρεύει δράκους με το αξιόλογο Sp. Attack και να αντέχει χτυπήματα λόγω του μεγάλου Sp. Defense του.

hawlucha

#701 Hawlucha

Το πουλί μαχητής, με την μόνη Dual type επίθεση και γενικά ωραίο movepool. Δυστυχώς έχει μέτρια stats αλλά ποιος ξέρει τι μας επιφυλάσσει το μέλλον!

goodra

#706 Goodra
Αν και δεν μοιάζει πολύ με δράκο, το Goodra αποτελεί ίσως την καλύτερη επιλογή Dragon Pokémon για μια Rain team μιας και χάρη στο ability Hydration στη βροχή μπορεί να αναρρώνει πλήρως χωρίς να πέφτει για ύπνο με το Rest!

klefki

#707 Klefki
Το κλειδί της επιτυχίας!  Το μικρό αυτό κλειδάκι μπορεί να κλειδώσει εντελώς την στρατηγική του αντιπάλου κάνοντας χρήση του ability Prankster και μπορεί εύκολα να αλλάξει ολόκληρο το παιχνίδι παίρνοντας προβάδισμα!

noivern

#715 Noivern

Ο δράκος που επιτίθεται με την ταχύτητα του ήχου! Με πολύ μεγάλο Speed και Sp. Attack έχει την ικανότητα να θερίζει τους αντιπάλους που βρίσκονται στο δρόμο του!

Με το παιχνίδι να αλλάζει συνεχώς, καινούριες στρατηγικές και ιδέες εμφανίζονται. Ανυπομονούμε να δούμε τι Pokémon θα χρησιμοποιηθούν φέτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα! Ένα θέμα που θα αναπτύξουμε σε επόμενο άρθρο.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *