Ο Hayao Miyazaki σκηνοθετεί νέα ταινία μεγάλου μήκους;


miyazakiΣτο special επεισόδιο του NHK, Owaranai Hito Miyazaki Hayao (The Man Who Is Not Done: Hayao Miyazaki) την Κυριακή, ο καταξιωμένος σκηνοθέτης κινουμένων σχεδίων, Hayao Miyazaki, ανακοίνωσε ότι θέλει να επιστρέψει στη δημιουργία μιας ακόμη ταινίας μεγάλου μήκους παρά την παραίτησή του από τη σκηνοθεσία τρία χρόνια πριν. Το τελευταίο διάστημα δούλευε πάνω σε μια CG ταινία μικρού μήκους για το Μουσείο της Ghibli.

Το επεισόδιο αποκάλυψε ότι ο Miyazaki δεν ήταν ικανοποιημένος με την έκταση του project και έκανε ο ίδιος πρόταση για μια μεγάλου μήκους ταινία τον περασμένο Αύγουστο. Ο Miyazaki σημείωσε πως αν μια τέτοια ταινία του έπαιρνε πέντε χρόνια για να φτιαχτεί, τη στιγμή της ολοκλήρωσής της θα ήταν 80 χρόνων. Στο πρόγραμμα που συμπεριλαμβανόταν στην πρόταση του, ο σκηνοθέτης υπέθεσε πως η ταινία θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέχρι το 2019, πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο. Για την πρόταση αυτή ο παραγωγός της Ghibli, Toshio Suzuki, σχολίασε πως ο Miyazaki θα ζωγραφίζει ιστορίες μέχρι να πεθάνει, και ένα άλλο μέλος του στούντιο πρόσθεσε στεγνά πως αυτό θα μπορούσε να κάνει την ταινία μια τεράστια επιτυχία.

Παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει εγκριθεί, ο Miyazaki αποφάσισε να ξεκινήσει τη σχεδίαση του project ούτως ή άλλως. Σκοπεύει να δημιουργήσει το σχεδιάγραμμα της πλοκής για περίπου 100 διαφορετικά πλάνα.

Παρά τις προηγούμενες ανακοινώσεις του σχετικά με την παραίτησή του, ο Miyazaki επιβεβαίωσε πως θα συνεχίζει να δημιουργεί μικρές ταινίες για το Μουσείο του Studio Ghibli στο Τόκιο. Η δωδεκάλεπτη ταινία “Kemushi no Boro” δεν επρόκειτο να ολοκληρωθεί πριν περάσει περίπου ένας χρόνος και ήταν προγραμματισμένη να προβληθεί αποκλειστικά στο Μουσείο. Ο Miyazaki σχεδίαζε την ιστορία της εδώ και 20 χρόνια και την περιγράφει ως “την ιστορία μιας μικροσκοπικής, μαλλιαρής κάμπιας, τόσο μικροσκοπικής που μπορεί εύκολα να λιώσει ανάμεσα στα δάχτυλά σου”.

1083_019817-pΟ σκηνοθέτης αυτός ξεχώρισε ιδιαίτερα τη δεκαετία του 1970 σε τηλεοπτικές anime σειρές όπως τα Lupin III, Future Boy Conan, και Sherlock Hound. Σκηνοθέτησε την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, Lupin III: The Castle of Cagliostro, το 1979. Τότε ενσωμάτωσε την έναρξη του manga του Nausicaä of the Valley of the Wind στη μεταφορά μιας anime ταινίας το 1984, πριν ο ίδιος και ο συνεργάτης του Isao Takahata ιδρύσουν το Studio Ghibli.

Με την Ghibli, ο Miyazaki δημιούργησε τις ταινίες Laputa: Castle in the Sky, My Neighbor Totoro, Kiki’s Delivery Service, Porco Rosso, Princess Mononoke, Spirited Away, Howl’s Moving Castle, Ponyo, και τελικά το The Wind Rises το 2013. Επιπλέον, υπήρξε παραγωγός στις σκηνοθετικές προσπάθειες του Takahata και σκηνοθέτησε μικρότερα projects όπως την “πειραματική ταινία” On Your Mark και μικρά ταινιάκια για το Μουσείο της Ghibli όπως τα Mei and the Kitten Bus και Mr. Dough and the Egg Princess.

Το Spirited Away παραμένει η πιο κερδοφόρα ταινία στο Ιαπωνικό box office, 15 χρόνια μετά την κυκλοφορία του το 2001. Η ταινία κέρδισε Βραβείο Όσκαρ για την Καλύτερη Ταινία Κινουμένου Σχεδίου το 2003.

 

πηγή: Anime News Network

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *