Απεβίωσε ο Akiyuki Nosaka, συγγραφέας του Grave of the Fireflies


lif1512100022-p2

Ο βραβευμένος με Naoki συγγραφέας του Grave of the Fireflies, Αkiyuki Nosaka, απεβίωσε την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου. Ήταν 85 ετών.

Η σύζυγος του Nosaka τον βρήκε την Τετάρτη αναίσθητο στο σπίτι του στην περιοχή Chiyoda στο Τόκιο μετά τις 9:00 μμ. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του περίπου στις 10:30 μμ. Ο συγγραφέας μέχρι εκείνη την στιγμή νοσηλευόταν κατ’οίκον.

Ο Nosaka είχε γεννηθεί το 1930 στην πόλη Kamakura, στην περιφέρεια Kanagawa. Το Grave of the Fireflies είναι βασισμένο στις μεταπολεμικές του εμπειρίες, όταν η μικρή του αδερφή πέθανε, όπως και άλλα μέλη της οικογένειάς του. Του είχε απονεμηθεί το βραβείο Naoki,  το διασημότερο συγγραφικό βραβείο στην Ιαπωνία, το 1967 για το έργο American Hijiki, καθώς και για άλλα έργα του. Παράλληλα με το συγγραφικό του έργο, είχε γράψει τους στίχους για το παιδικό τραγούδι “Omocha no Chachacha” (Toys’ Cha-cha-cha).

Ο σκηνοθέτης Isao Takahata και το Studio Ghibli είχαν προσαρμόσει το Grave of the Fireflis στην εξαιρετική anime ταινία το 1988 και ένα live-action στην τηλεόραση το 2005.

Πηγή: Anime News Network

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *