Παρουσίαση του Blood Lad


Blood-Lad-Poster-HD

                                                                                                   BLOOD LAD

To Blood Lad για μένα δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Δεν είμαι από αυτούς που θα κράξουν ένα δημιούργημα της φαντασίας (στην περίπτωση μας ένα βαμπίρ) γιατί κάποιος το φαντάστηκε διαφορετικά από εμένα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι απαραίτητα πρέπει να μου αρέσει. Άλλοι φαντάζονται τα βαμπίρ να βάζουν make up και κραγιόν και άλλοι σαν αιμοδιψή κτήνη των οποίων η διψά για αίμα τα καθιστά δαίμονες. Δεν μπορώ να πω όμως ότι τα βαμπίρ δεν είναι έτσι όπως τους παρουσιάζει το Blood Lad, διότι είναι προϊόν φαντασίας και ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει ό,τι είδος βαμπίρ θέλει. Αυτό όμως που μου επιτρέπεται να πω, είναι πως ο τρόπος που μας παρουσίασε το Blood Lad τον πρωταγωνιστή με ξένισε.

Παρόλα αυτά δεν χρειάστηκε πάνω από το μισό πρώτο επεισόδιο για να μου αλλάξει άποψη (διότι αν και ο χαρακτήρας του δεν ταίριαζε με τα δικά μου πρότυπα, τελικά κατέληξα να τον βρίσκω τρομερά αστείο). Κατάλαβα ότι το Blood Lad θα είναι ένα Anime το οποίο θα μου προσφέρει γέλιο. Δεν μου φάνηκε σαν κάποια σοβαρή και ψαγμένη υπόθεση, αλλά αντιθέτως από τα πρώτα κιόλας λεπτά το κωμικό στοιχείο έρεε άφθονο. Έχει κάποιες ωραίες στιγμές που μου πρόσφεραν αρκετό γέλιο, αλλά πάλι υπήρχαν και κάποιες άλλες που η κωμωδία χρησιμοποιήθηκε σε λάθος σημείο για μένα. Το Blood Lad είναι αστείο και εγώ προσωπικά δεν έπληξα όταν το έβλεπα.

                                                                                                       ΠΛΟΚΗ:

Το Blood Lad όπως είπα και παραπάνω έχει μια απλή υπόθεση. Πρωταγωνιστής είναι ο Staz, ένα ιδιαίτερο βαμπίρ το οποίο μένει στο κόσμο των δαιμόνων και κάποια στιγμή γνωρίζει μια κοπέλα την Fuyumi, η όποια βρέθηκε κατά λάθος στον κόσμο αυτό. Λίγη ώρα αφού γνώρισε την Fuyumi, ο Staz άρχισε να νιώθει περίεργα συναισθήματα για αυτήν και ήθελε να μάθει ολοένα και παραπάνω πράγματα για τις συνήθειες και τα ενδιαφέροντα της. Τα πράγματα όμως πήραν περίεργη τροπή, όταν η Fuyumi καταβροχθίστηκε από ένα σαρκοβόρο φυτό, με αποτέλεσμα να πεθάνει και να γίνει φάντασμα. Ο Staz πλέον νιώθοντας υπεύθυνος για αυτό που συνέβη, υπόσχεται στη Fuyumi ότι θα βρει τρόπο να την επαναφέρει στην ζωή.

                                                                                                   ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ:

60237356

Staz Charlie Blood : Είναι ο βασικός πρωταγωνιστής της σειράς και διοικητής της ανατολικής περιφέρειας του κόσμου των δαιμόνων. Ο Staz  θεωρείται από όλους ως ένας πρώτης κλάσης βαμπίρ που πίνει αίμα χωρίς δεύτερη σκέψη, όμως στην πραγματικότητα είναι αυτό που χαρακτηρίζουμε ως “Otaku”. Είναι τρελαμένος με τα Manga, τα Anime, τα παιχνίδια, την Iαπωνική κουλτούρα και γενικά ότι έχει να κάνει με το κόσμο των ανθρώπων.

Blood Lad - 01 -3

Fuyumi Yanagi : Είναι η κοπέλα (άνθρωπος στο είδος ) που βρέθηκε για άγνωστο λόγο στο κόσμο των δαιμόνων. Η Fuyumi Yanagi αφού φαγώθηκε από ένα σαρκοφάγο φυτό μετατράπηκε σε φάντασμα. Σκοπός της είναι να βοηθήσει τον Staz να βρει τρόπο να την φέρει πίσω στην ζωή. Είναι ήρεμη και ντροπαλή στον χαρακτήρα και όταν ο Staz δεν είναι κοντά της μπλέκεται σε προβλήματα.

667482-215805_large

Bell Hydra : Είναι μια μάγισσα η οποία είναι πολύ δυναμική και μπορεί να ταξιδεύει μέσα από πύλες με την βοήθεια κάποιων κορνιζών. Σκοπός της είναι να βρει και να παντρευτεί αυτόν που της έκλεψε την μαύρη κουρτίνα, η όποια είναι μια πύλη που ενώνει τον κόσμο των ανθρώπων με τον κόσμο των δαιμόνων.

Blood Lad - 03 - Large 01

Wolf : Είναι ένα υβρίδιοΛυκάνθρωπος ο οποίος διοικεί το δυτικό μέρος του κόσμου των δαιμόνων. Επίσης είναι κολλητός του Staz αλλά και ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του, καθώς οι δυο τους έχουν μεγάλη κόντρα. Τέλος, ο Wolf νιώθει κι αυτός μια έλξη για την Fuyumi και αυτό ενδυναμώνει ακόμα παραπάνω την κόντρα του με τον Staz.

                                                                                                    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:

Σχέδιο : Το animation είναι από τα σημεία στο Blood Lad που δεν είναι από τα δυνατά του χαρτιά. Θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο αλλά αντί αυτού έχουμε ένα μετριότατο animation που δεν έχει κάτι το αξιοσημείωτο. Ακόμα και στις σκηνές δράσης φαίνεται ότι το animation υστερεί σε πολλά σημεία.

Μουσική : Η μουσική της σειράς δένει όμορφα με τις σκηνές που δείχνει το Anime και κυρίως στο κωμικό κομμάτι. Το Opening  της σειράς ονομάζεται «ViViD» και τραγουδά η May’n, ενώ το Ending ονομάζεται “Bloody Holic” και το ερμηνεύει η Yuuka Nanri.

Μεταφορά : Μέχρι στιγμής το Anime έχει κάνει καλή μεταφορά του Manga και προσωπικά δεν παρατήρησα κάποια αξιοσημείωτη παράληψη. Αναμένουμε την συνεχεία.

                                                                                                    ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ:

Το Blood Lad είναι ένα Anime που, για μένα, το δυνατό του χαρτί είναι η κωμωδία του. Ακούω κάποιους να λένε “δεν είναι αυτό που περίμενα να δω όταν έκατσα να το δω”. Όχι, το Blood Lad είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή σε ποια  μονοπάτια θα βαδίζει. Αν κάποιος έκατσε να δει το Blood Lad γιατί περίμενε να δει μια σειρά που η υπόθεση της θα τον συνεπάρει από την πρωτοτυπία και την πολυπλοκότητά της, τότε έκανε λάθος εκτίμηση των γεγονότων, και το Anime δεν ευθύνεται για κανένα λόγο σε αυτό. Όταν διαβάζεις τι είδος Anime πας να δεις περιμένεις και τον ανάλογο “μπούσουλα” που θα ακολουθήσει. Έχει να προσφέρει αρκετό γέλιο στο θεατή, και σίγουρα δεν είναι μια σειρά που θα χάσεις την ώρα σου αν την δεις. Σε γενικές γραμμές είναι από τις σειρές του καλοκαιριού που αξίζει να της δοθεί μια ευκαιρία.

 

 

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *