Αποκαλύφθηκε το πρώτο επίσημο trailer για την ταινία Blame!


Η ζωντανή μετάδοση “Blame! Anime Film Project Unveiling” (σε ελεύθερη μετάφραση: “τα αποκαλυπτήρια του project για την anime ταινία Blame!”), που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση της επερχόμενης anime ταινίας βασισμένη στο manga Blame!, του Tsutomu Nihei, αποκάλυψε trailer ενός λεπτού και μία καινούρια αφίσα στο Niconico, την Πέμπτη. Το trailer ανακοίνωσε, ότι η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στους Ιαπωνικούς κινηματογράφους στις 20 του Μάη και θα συνεχίσει να προβάλλεται για μόλις δύο εβδομάδες.

 

 

 

Το συγκρότημα angela (Knights of Sidonia) εκτελεί το θεματικό τραγούδι της ταινίας, με τίτλο “Calling You”. Το αυθεντικό soundtrack της ταινίας θα κυκλοφορήσει προς πώληση στις 17 Μαΐου, μαζί με ένα κουτί Blu-ray των επεισοδίων του anime Knights of Sidonia και Knights of Sidonia: Battle for Planet Nine.

Blame! Poster

Η καινούρια αφίσα που θα εμφανίζεται στους Ιαπωνικούς κινηματογράφους το Σάββατο της προβολής του Blame!

 

Ο Hiroyuki Seshita (Ajin), ο οποίος προηγουμένως είχε συν-σκηνοθετήσει την anime προσαρμογή της σειράς manga Knights of Sidonia, του Nihei, σκηνοθετεί την ταινία Blame! στο στούντιο Polygon Pictures. Ο ίδιος ο Nihei διαχειρίζεται το σενάριο της ταινίας, το σχέδιο των χαρακτήρων και λειτουργεί ως δημιουργικός σύμβουλος.

 

 

Η επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας παρουσιάζει μία περίληψη της καινούριας ιστορίας:blame_visual

Σε ένα μακρινό, τεχνολογικό μέλλον, ο πολιτισμός έχει αγγίξει την απόλυτη διαδικτυακή μορφή. Μία “μόλυνση” στο παρελθόν προκάλεσε την κατάρρευση των αυτοματοποιημένων συστημάτων λειτουργίας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα πολυεπίπεδο πολιτειακό κατασκεύασμα, το οποίο αντιγράφει τον εαυτό του αδιάκοπα προς κάθε κατεύθυνση. Τώρα πια, η ανθρωπότητα έχει χάσει την πρόσβαση στον έλεγχο της πόλης, ενώ βρίσκεται κυνηγημένη και εξολοθρεύεται από το σύστημα άμυνας του κατασκευάσματος, από τα πλάσματα που είναι γνωστά ως Safeguards. Σε μία μικρή γωνιά της πόλης, μία ολιγάριθμη αποικία ανθρώπων, με το όνομα Electro-Fishers, κοντεύει να εξαφανιστεί, παγιδευμένη ανάμεσα στην απειλή των Safeguards και την συρρίκνωση των αποθεμάτων τροφής. Ένα κορίτσι με το όνομα Zuru ξεκινάει ένα ταξίδι, για να βρει φαγητό για το χωριό της, όταν κατά λάθος φέρνει την καταστροφή, αφού ένας από τους πύργους παρακολούθησης την αντιλαμβάνεται και καλεί μία αγέλη από Safeguards, που σκοπό έχουν να εξαλείψουν την απειλή. Με τους συντρόφους της νεκρούς και όλους τους δρόμους διαφυγής φραγμένους, το μόνο πράγμα που μπορεί να την σώσει είναι η απρόσμενη άφιξη του Killy του Περιπλανώμενου, ο οποίος βρίσκεται σε μία αποστολή, να βρει Net Terminal Genes, το κλειδί που θα φέρει την τάξη στον χαοτικό κόσμο.

 

Η ιστορία επιστημονικής φαντασίας και δράσης Blame! αποτέλεσε το ντεμπούτο του Nihei, αφού ήταν η πρώτη του σειρά manga που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Monthly Afternoon της Kodansha το 1997 και ολοκληρώθηκε το 2003. Οι δέκα τόμοι κυκλοφορούν στ’ Αγγλικά από την Tokyopop. Η Kodansha έθεσε σε κυκλοφορία μία καινούρια “master’s έκδοση” του manga, στην Ιαπωνία, το 2015. Η καινούρια έκδοση αποτελείται από έξι τόμους και η Vertical έχει ξεκινήσει την διάθεση της στα Αγγλικά. Ο δεύτερος τόμος κυκλοφόρησε τον Δεκέμβρη.

Το manga πρόκειται να δεχτεί μία επερχόμενη προσαρμογή σε μυθιστόρημα, γραμμένο από τον Tow Ubukata (Ghost in the Shell Arise, Psycho-Pass 2). Επίσης, η σειρά έχει αποτελέσει έμπνευση για μία ανθολογία από μικρές ιστορίες, γραμμένες από μία γκάμα συγγραφέων της επιστημονικής φαντασίας: Issui Ogawa (The Lords of the Sands of Time), Nozomu Kuoka (Escape Speed), Tobi Hirotaka (Autogenic Dreaming: Interview with the Columns of Clouds), Denpō Torishima (Kaikin no Tada) και Mado Nozaki (Babylon, know).

Η ταινία Blame! θα προβληθεί αποκλειστικά στο Netflix, παγκοσμίως, στις 20 Μαΐου.

Παρουσίαση του manga Blame! από το AnimeCast μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Πηγή: Anime News Network

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *