Συνέντευξη με τον Αργύρη Παυλίδη (Candy Candy, Yu-Gi-Oh!, Pokemon, Digimon)

Με την αφορμή τη δημιουργία ενός διαφημιστικού σποτ για το AnimeCast, με την ελληνική φωνή του Yugi, ήρθαμε τον Μάρτιο του 2012 σε επαφή με τον Αργύρη Παυλίδη. Είναι μία από τις σημαντικότερες γνωριμίες απ’ όσες έχουμε κάνει μέχρι και σήμερα, γιατί πρόκειται για έναν άνθρωπο πολυμήχανο, έναν άνθρωπο με πολλαπλό ρόλο στην ελληνική μεταγλώττιση. Βρίσκεται στο χώρο πάνω από 30 χρόνια, έχοντας διατηρήσει τη χροιά της φωνή του απαράλλαχτη, σκηνοθετώντας πολλές σειρές και μεταφέροντας κείμενα σειρών ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του ελληνικού κοινού.

Πρόκειται και για έναν προσωπικό μας φίλο, ο οποίος με πολύ χαρά δέχτηκε να μας μιλήσει και σε μια συνέντευξη για τη δουλειά του, να μοιραστεί και με τον κόσμο όσα είχαμε την τύχη να μοιραστεί μαζί μας. Στην τελευταία συνέντευξη της σεζόν 2012 – 2013, ο Αργύρης Παυλίδης, ο ηθοποιός με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε πληθώρα παιδικών σειρών για δεκαετίες μίλησε στο AnimeCast για τη δουλειά του στην ελληνική μεταγλώττιση, την οποία αγαπά όσο τίποτα άλλο. Οι παλαιότερες γενιές των μετέπειτα anime fan και όχι μόνο  τον γνώρισαν ως Terry στην αγαπημένη Candy Candy της κρατικής τηλεόρασης ενώ εμείς οι νεότεροι τον απολαύσαμε ως Yugi στο Yu-Gi-Oh! και ως αφηγητή στα Pokemon και τα Digimon! Ο Αργύρης Παυλίδης έχει δώσει τη φωνή του σε αμέτρητες σειρές, τις οποίες ποτέ δεν θα μπορούσαμε να καλύψουμε ούτε σε κάποιο άρθρο και φυσικά ούτε σε μια συνέντευξη.

Στη συνέντευξη μας μίλησε για την Candy Candy, για το ρόλο του Yugi που διασκέδαζε πολύ να παίζει και έδωσε τις δικές του συμβουλές σε όσους θέλουν να ενσαρκώσουν με τη φωνή τους κάποιον παιδικό ήρωα. Το σημαντικότερο απ’ όλα όμως ήταν ο τρόπος με τον οποίο μίλησε για τη ζωή. Ο άνθρωπος με τον οποίο ίσως και όλοι όσοι διαβάζετε αυτό το άρθρο έχετε μεγαλώσει, σας προτρέπει να βγαίνετε για μια βόλτα. Να παρατηρείτε τα πράγματα γύρω σας και να ζείτε. Και φυσικά, όταν κάνετε κάτι, να το αγαπάτε. Περισσότερα θα μάθετε ακούγοντας τη συνέντευξη στο AnimeCast Channel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Ο κ. Παυλίδης χαρακτηρίζεται όχι μόνο για την υπέροχη φωνή του, αλλά και για την παιδική ψυχή του.
    Μακράν, η καλύτερη συνέντευξη του AnimeCast!! Ευχαριστούμε!!!