Aqua Timez


Οι  Aqua Timez είναι μία Ιαπωνική μπάντα που συνδυάζει pop rock και alternative rock στοιχεία. Τα επίσημα μέλη του συγκροτήματος είναι τα εξής:9967-c39apw1ks1

      FutoshiΤραγουδιστής

     Daisuke Κιθάρα και χορωδία

     MayukoΠιάνο

     TasshiΝτραμς

     OKP-StarΜπάσο

Ο δρόμος προς τη δημιουργία των Aqua Timez άνοιξε το 2000, όπου ο Futoshi  ο τραγουδιστής της μπάντας και ο OKP-STAR ο μπασίστας, συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε μία απόπειρα στρατολόγησης μελών για την τότε μπάντα του Futoshi. Η διάλυση της ομάδας απήλθε το 2001 γεγονός που έδωσε το ξεκίνημα στους Futoshi και  OKP-STAR να οργανώσουν το δικό τους σχήμα, ως ντουέτο. Το 2003 οι Daisuke , Abiko και η μοναδική γυναίκα της μπάντας Mayuko, έγιναν μέλη της μπάντας και οι  5 μαζί δημιούργησαν τους Aqua Times (Aqua Timusu). Ως ομάδα, το 2003 και 2004 νίκησαν στην Shinseido audition “Chance”.

Λίγο καιρό αργότερα μέσα στο 2004 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album “Kanashimo no Hateni Tomoru Hikari” και το single “Itsumo Issho” , αλλά η ανταπόκριση του κοινού δεν ήταν η αναμενόμενη και  πουλήθηκαν λίγα αντίτυπα.
Και επιτέλους η μεγάλη απορία περί  της τωρινής ονομασίας της μπάντας λύθηκε. Το 2005 έγινε ένα ορθογραφικό λάθος όταν διαβάστηκε το όνομα της μπάντας σε Aqua Timuzu και έτσι η μπάντα επισήμως μετονομάστηκε Aqua Timez.

Στις 24 Αυγούστου 2005, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους mini-album “Sopa Ippai Ni Kanaderu Inori” σε συνεργασία με την Megaforce Corporation και παρόλο που είναι μια Ινδική εταιρία, κατάφεραν και κέρδισαν στο Oricon την 1η θέση και παρέμειναν στο TOP 10 για μισό χρόνο. Το τραγούδι   “Toushintai no Love SonCARPEDIEMAQUATIMEZPROMOg”, γράφτηκε από τον Futoshi ως δώρο γενεθλίων για την κοπέλα του και από την μέρα κυκλοφορίας του ξεσήκωσε τους  ραδιοφωνικούς σταθμούς και αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα τραγούδια της μπάντας.

Το 2006 υπέγραψαν συμβόλαιο με την Epic Records Japan, υποστηρικτή της Sony Music Entertainment  και άμεσα κυκλοφόρησαν το 2ο mini-album “Nanairo no Rakugaki” καθώς και το single “Ketsui no Asa ni” που επιλέχθηκε ως theme song της anime ταινίας Brave Story. banner2Λίγο πριν την κυκλοφορία
όμως του album ο drummer Akibo αποχώρησε από τη μπάντα και τη θέση του  πήρε ο drummer Tasshi την κατάλληλη στιγμή για την κυκλοφορία του 2ου single ”Sen no Yoru no Koete”. Το single αυτό επιλέχθηκε ως Theme Song  της anime ταινίας Bleach: Memories of Nobody και μπήκε στην 5η θέση στα charts του Oricon με επιτυχία πώλησης 100.000 αντιτύπων. Το 1ο μεγάλο album των Aqua Timez Kaze wo Atsumete” σηματοδότησε και το τέλος  της παραγωγικής  χρονιάς 2006 και κατέλαβε την 3η θέση στο Oricon.
Οι Aqua Timez έκαναν ένα λαμπρό ξεκίνημα το 2007, που κυκλοφόρησαν το 3ο single “Shiori” το οποίο κατέκτησε την 5η θέση στα charts και με το 4ο single τους Alones” να επιλέγεται ως το 6ο opening theme του anime Bleach. Παράλληλα κυκλοφόρησαν το 5ο single “Chiisa na Tenohira” και το 2ο μεγάλο τους album “Dareka no Chijou E”.

Aqua+Timez+GRAVITY++promo+2Η επιλογή του 6ου single τους Niji” ως theme song της διάσημης σειράς Gokusen 3 , αποτέλεσε κίνηση τιμητική για τους Aqua Timez το 2008. Επιπροσθέτως , κυκλοφόρησαν και το 7ο single “Natsu no Kakera” που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία “Fure Fure Shoujo”.

Το ξεκίνημα του 2009 έφερε και στο φως το single “Velonica” που χρησιμοποιήθηκε και αυτό ως 9ο opening για το anime Bleach. Ακόμα , κυκλοφόρησαν το limited single “Stay Gold” και το 3ο τους album “Utai Sarishi Hana” που κατέκτησε την 4η θέση στο Oricon. Στις 29 Ιουλίου έκαναν τη δεύτερη συνεισφορά τους στη σειρά Gokusen αλλά αυτή τη φορά στην ταινία “Plumeria Hana-Uta”. Τον Οκτώβριο, κυκλοφόρησαν και ένα compilation album με τα καλύτερα τραγούδια τους μέσα στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ένα φρέσκο-ηχογραφημένο τραγούδι, το “Saigo Mode”. Το album αυτό τους χάρισε την πρώτη θέση στα chart του Oricon το 2009.

Star_Driver_Poster

Τον Ιανουάριο του 2010 κυκλοφόρησαν το single “Ehagaki no Haru” και 9 μήνες μετά στις 13 Οκτώβρη κυκλοφόρησαν το single “Gravity 0” που έκανε adaption στο anime Star Driver: Kagayaki no Takuto ως το opening theme song.Κανένα album των Aqua Timez δεν κυκλοφόρησε μέσα στο 2010.

aqua-timez1

Όσο για το 2011, κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο το “Mayonaka no Orchestra” που επιλέχθηκε ως το 16ο ending theme στο anime Naruto Shippuuden.  Ένα μήνα αργότερα κυκλοφόρησαν και το 5ο album τους “Carpe Diem” με 13  κομμάτια.

Πέρασε ένας  χρόνος και οι Aqua Timez κυκλοφόρησαν το Φεβρουάριο 2012 το 14ο single “Mask” , το οποίο επιλέχθηκε  ως το 30ο ending theme song για άλλη μια φορά του anime Bleach. Με τον τίτλο “Mask” θέλουν να περάσουν ένα ενθαρρυντικό μήνυμα που υποδηλώνει το πόσο σημαντικό είναι να αποδέχεται και να ζει κάποιος με τον πραγματικό του εαυτό. Μαζί με το single κυκλοφόρησαν και άλλα δύο κομμάτια, τα «Sora ni Tsuzuku Michi” και «1980».

Bleach-ED-mask

Μετά το “Mask” ακολούθησε η κυκλοφορία του single “Tsubomi” στις 22 Αυγούστου 2012 και επιλέχθηκε ως το 25ο ending song στη στο anime Naruto Shippuuden.

Στις 5 Σεπτεμβρη 2012 οι Aqua Timez κυκλοφόρησαν επίσης το album “Because you are you” και με αυτό το album επιθυμούν να εκφράσουν τη σημασία του να ειναι κάποιος αληθινός.

Σχετικά με τα σχέδια του συγκροτήματος για το 2013 δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες. Η μόνη είδηση που έχει δημοσιευθεί αναφέρει πως το νέο single της Kitani Kii “Raspberry Jam” που κυκλοφόρησε στις 26 Ιουνιου 2013, θα είναι παραγωγή των Aqua Timez και συνθέτης θα είναι ο τραγουδιστής της μπάντας Futsoshi.

Aqua Timez official site

Πηγές: Jpop Asia , Generasia , Wikipedia , Tokyohive

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *