Ο αρχηγός των X Japan στο χειρουργείο.


Ο YOSHIKI, αρχηγός της ιαπωνικής ροκ μπάντας X Japan, θα μπει σε επείγον χειρουργείο για αντικατάσταση του αυχενικού δίσκου με τεχνητό σήμερα Τρίτη 16 Μαΐου στο Λος Άντζελες. Ολόκληρες οι δραστηριότητες του για τον Μάιο ακυρώθηκαν και τα μελλοντικά events προβλέπεται είτε να ακυρωθούν είτε να επαναπρογραμματιστούν μετά από συζητήσεις και εφόσον τελειώσει η εγχείρηση του YOSHIKI.

Ο τελευταίος είχε διαγνωστεί με αυχενική στεφανιαία στένωση (στένεμα του αυχενικού δίσκου) το 2009 και προηγουμένως είχε περάσει αγωγή για την κατάστασή του. Τα συμπτώματα επανήλθαν τον περασμένο Οκτώβριο και κατά τη διάρκεια των εμφανίσεων του γκρουπ στη Νέα Υόρκη, έχασε την αίσθηση του αριστερού χεριού του.

Οι X Japan μπήκαν σε παύση τον Φεβρουάριο του 2016 μετά την εισαγωγή του κιθαρίστα Pata στο νοσοκομείο. Ο YOSHIKI συνέχισε να εμφανίζεται σε διάφορες εκδηλώσεις παγκοσμίως για να ερμηνεύσει και να προωθήσει το ντοκιμαντέρ των X Japan, “We are X“.

Οι μεγαλύτερες συνεισφορές των X Japan στην anime βιομηχανία ήταν τα τραγούδια στην μουσική συλλογή του και αργότερα της ταινίας X. Το στούντιο κινουμένου σχεδίου MADHOUSE υιοθέτησε και τις δύο παραγωγές από το manga Χ των CLAMP. Τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας — Toshimitsu “Toshi” Deyama, YOSHIKI Hayashi, Tomoaki “Pata” Ishizuka, και Hiroshi “Heath” Morie —ενώθηκαν πάλι το 2007, δέκα χρόνια μετά την πρώτη τους διάλυση και εννιά χρόνια μετά το θάνατο του κιθαρίστα Hideto “Hide” Matsumoto.

 

πηγή: Anime News Network

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *