Παρουσίαση του Yuusha ni Narenakatta Ore wa Shibushibu Shuushoku wo Ketsui Shimashita.


i1001996-1378983839

 

Yuusha ni Narenakatta Ore wa Shibushibu Shuushoku wo Ketsui Shimashita.

“I couldn’t become a hero, so i relunctantly decided to get a job” ή για συντομία “Yusibu”, πρόκειται για μια κωμική σειρά, που περιλαμβάνει επίσης τα είδη Ecchi, Φαντασία και Ρομάντζο. Με το που είδα τον τίτλο, το πρόσθεσα ευθύς αμέσως στην λίστα μου. Ο λόγος γιατί τέτοια anime υπόσχονται άφθονο γέλιο, και κάθε σεζόν έχει 2-3 τέτοια. Ας περάσουμε στην πλοκή.Blank Header

ΠΛΟΚΗ

Η ιστορία ξεκινάει σε ένα ερειπωμένο τοπίο κοντά σε ένα ηφαίστειο, όπου εκεί στρατιές σκελετών μάχονται με τους ήρωες μας. Λίγα λεπτά εξαιρετικής μάχης, και αφού καταφέρνουν να νικήσουν, το πλάνο μας αλλάζει σε ένα κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών, στο οποίο ο πρωταγωνιστής της σειράς, ο Raul, δουλεύει. Πριν ξεκινήσει να δουλεύει εκεί, ήταν πολεμιστής ενάντια στις στρατιές του δαίμονα άρχοντα, και επιδίωκε τον τίτλο του ήρωα, χωρίς όμως να έχει κάποια τύχη, αφού ο άρχοντας ήδη ηττήθηκε.

Μια ακόμη φυσιολογική μέρα στη δουλειά, ώσπου εμφανίζεται μια κοπέλα με κουκούλα και κακούς τρόπους για αίτηση δουλειάς στον Raul. Ο Raul την μπερδεύει για αγόρι λόγω της αμφίεσης αλλά και του χαρακτήρα της, και διστακτικά την οδηγεί στην υπεύθυνη.Μετά από σύντομες σειρές γεγονότων, μαθαίνει πως είναι τελικά κορίτσι, σε μια ντροπιαστική στιγμή, και μάλιστα, κόρη του δαίμονα άρχοντα. Από εδώ και πέρα, η ιστορία θα προχωρήσει με το πως θα μάθει η Phino, η κόρη του δαίμονα άρχοντα να εξυπηρετεί κόσμο, και ίσως έχουμε κάτι πιο ενδιαφέρον στη συνέχεια.Blank Header

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

raul

Raul Chaser: Ο πρωταγωνιστής της σειράς, που επιδίωκε τον τίτλο του ήρωα, σκοτώνοντας τον δαίμονα άρχοντα, αλλά απέτυχε. Κατάληξε να δουλεύει σε ένα κατάστημα ηλεκτρικών ειδών, μένοντας σχεδόν ευχαριστημένος για την τωρινή του πορεία. Είναι σοβαρός χαρακτήρας, τουλάχιστον έτσι είναι στη δουλειά του, και ντροπαλός σε αμήχανες καταστάσεις. Θα μπει λίγο παραπάνω νόημα στη ζωή του, όταν η Phino, κόρη του δαίμονα άρχοντα θα θελήσει να δουλέψει στο κατάστημα, και θα την βοηθήσει να βελτιώσει τους διεφθαρμένους τρόπους συμπεριφοράς της.

0hic

Phino Bloodstone: Η πρωταγωνίστρια της σειράς, η οποία στην αρχή παρουσιάστηκε ως αγόρι, αλλά αργότερα αποκαλύφθηκε πως είναι στην πραγματικότητα κορίτσι, και μάλιστα κόρη του δαίμονα άρχοντα. Με τον πατέρα της να είναι υπό σύλληψη, δεν της μένει επιλογή από το να ψάξει κάπου για εργασία, και θα προτιμήσει το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών που δουλεύει ο Raul. Έχει θέματα με την συμπεριφορά της, καθώς επιρροή σε αυτήν έχει κάνει ο πατέρας της. Οπότε, αναγκαστικά, ο Raul θα πρέπει να της κάνει ιδιαίτερα μαθήματα, για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στη δουλειά της.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σχέδιο: Το σχέδιο προσωπικά μου άρεσε, είναι από τα anime που μάτια έχουν γωνίες και όχι μόνο κυκλικό σχήμα. Καλό προς πολύ καλό τα γραφικά, τα πρώτα λεπτά της μάχης τα χάρηκα ιδιαίτερα. Το animation είναι τυπικό, δεν είναι κακό, αλλά δεν είναι και φοβερό. Δεν υστερεί σε κάτι κατά την άποψη μου, άλλωστε δεν πρόκειται για κάποια σειρά που αποσκοπεί να κάνει πάταγο, η το θέμα της έχει να παρουσιάσει κάτι παραπάνω.

Μουσική: Με OST ξεκινάει στα πρώτα δευτερόλεπτα το επεισόδιο, το οποίο τόνιζε την σοβαρότητα της μάχης που επικρατούσε. Έπειτα δεν έγινε αισθητή η παρουσία soundtrack, τουλάχιστον όχι τίποτα αξιοσημείωτο. Το opening της σειράς χρησιμοποιήθηκε στο τέλος, το οποίο ερμηνεύει η νέα και ταλαντούχα στο χώρο ZAQ, με τίτλο “Extra Revolution“. Το ending θα ερμηνεύουν το γυναικείο seiyuu συγκρότημα Sphere, με τίτλο “Sticking Places” το οποίο δεν είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε.

Μεταφορά: Προέρχεται από τo light novel γραμμένο από τον Jun Sakyou και σχεδιασμένο από τον/την Masaki Inuzumi. Εκδόθηκε στις 20 Ιανουαρίου του 2011 και συνεχίζεται, ενώ το Studio asread ανέλαβε την παραγωγή του. Πιστεύω πως άξιζε αυτή τη μεταφορά, έτσι και αλλιώς θα είναι μικρή σε επεισόδια, και θα βγάλει γέλιο. Blank Header

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Από τα κωμικά anime που βγαίνουν κάθε σεζόν, ιδιαιτέρα αυτά με μεγάλους τίτλους. Φαίνεται έτσι και αλλιώς από το cast ότι έχει χαμηλό budget, καθώς η πλειονότητα των voice actors είναι νέοι και καινούριοι στον χώρο. Ο voice actor του πρωταγωνιστή έχει υποσχόμενη φωνή για χαρούμενα anime, πιστεύω πως θα γίνει πιο διάσημος στο μέλλον. Θα το δω φυσικά μέχρι το τέλος, και ας είναι η πλοκή του κυρίως fanservice. Το προτείνω σε όσους βαριούνται και θέλουν κάτι να περάσει ευχάριστα η ώρα.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *