Παρουσίαση του Yozakura Quartet ~Hana no Uta~


447582

Yozakura Quartet ~Hana no Uta~

Αυτό το φθινόπωρο όσοι είναι φαν του Yozakura Quartet και Yozakura Quartet ~Hoshi no Umi~ θα κάνουν πάρτυ, γιατί επιτέλους έχουν ένα σίκουελ, το Yozakura Quartet ~Hana no Uta~. Όσοι πάλι δεν έχουν ξανακούσει για αυτήν την σειρά, δεν χρειάζεται να ανησυχούν. Εμείς είμαστε εδώ.

Blank Header

ΠΛΟΚΗ

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε μία πόλη όπου οι άνθρωποι και διάφορα πλάσματα της ιαπωνικής μυθολογίας (κυρίως δαίμονες) ζουν σε αρμονία. Σε αυτό παίζουν σημαντικό ρόλο 7 πελώριοι πυλώνες-κερασιές σκορπισμένοι ανά την πόλη, οι οποίοι λειτουργούν ως φάροι για τα διάφορα πλάσματα που κυκλοφορούν. Σε αυτήν την πόλη λοιπόν, ένα μικρό ξανθό κοριτσάκι φαίνεται να έχει χαθεί και συναντά τυχαία σε ένα φεστιβάλ την Touka και την Kotoha, δύο έφηβες-δαίμονες με υπερφυσικές δυνάμεις. Καθώς φαίνεται να έχουν αναλάβει το ρόλο αστυνομικών, παίζουν μαζί της και προσπαθούν να της αποσπάσουν το όνομά της καθώς και των γονιών της, ώστε να τους ξανασμίξουν. Αφού μαθαίνουν πως την λένε Lily, καταλήγουν τελικά να την οδηγήσουν μαζί με μια άλλη κοπέλα που θέλει να αποκαλείται «δήμαρχος» από τον ακόλουθο της σε μια οργάνωση που μάλλον είναι σχεδιασμένη για να βοηθάει χαμένα παιδιά να ξαναβρούν τους γονείς τους. Εκεί γνωρίζουν τον Akina και την Ao, αλλά όταν η Αο χρησιμοποιεί τις υπερφυσικές της δυνάμεις για να μπει στο μυαλό της Lily και να βρει τους γονείς της στις αναμνήσεις της, βρίσκει μόνο δύο λούτρινα κουκλάκια. Πριν προλάβουν να επεξεργαστούν αυτήν την πληροφορία, η πόλη δέχεται επίθεση από έναν δαίμονα με αυτιά γάτας, ο οποίος πειράζοντας έναν από τους πυλώνες-κερασιές μεταμορφώνει μερικά χρυσόψαρα ώστε να είναι εκατοντάδες φορές πιο μεγάλα (Σοβαρά, δεν μπορούσε να βρει κάτι περισσότερο απειλητικό από χρυσόψαρα; Έναν δράκο ας πούμε; Έστω έναν λύκο; Τίποτα;). Η ομάδα που προαναφέραμε συνεργάζεται χρησιμοποιώντας τις υπερφυσικές της δυνάμεις για να καταστείλει αυτά τα γιγάντια και κάπως γελοία χρυσόψαρα. Το επεισόδιο κλείνει με τον Akina να κάνει χρήση μιας παράξενης αλλά χρήσιμης υπερφυσικής δύναμης παρόλο που ισχυρίστηκε πως δεν είναι δαίμονας και με τη Lily να εξαφανίζεται, να μεταμορφώνεται σε ενήλικη γυναίκα και να δίνει αναφορά για όσα είδε στον δαίμονα που εξαπέλυσε την αποτυχημένη επίθεση στην πόλη.

Blank Header

 ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Kotoha Isone

Kotoha Isone: Μια φιλική έφηβη μισή δαίμονας με τη δύναμη να δημιουργεί οποιοδήποτε αντικείμενο θέλει απλά και μόνο λέγοντας το όνομά του ή περιγράφοντας το. Μοιάζει να είναι αρκετά ανυπόμονη και αυθόρμητη από τον τρόπο που έπαιζε με την Touka και την Lily στο φεστιβάλ. Δεν της αρέσει καθόλου να χάνει.

Touka Kishi

Touka Kishi: Η φίλη της Touka, επίσης δαίμονας. Ακολουθεί την Kotoha παντού αφού είναι και συνάδελφοι εκτός από φίλες. Είναι γλυκιά και φιλική με την μικρή Lily και προσπαθεί να την προσεγγίσει όσο περισσότερο μπορεί. Πανικοβάλλεται κάπως εύκολα αν σκεφτείς πως τρόμαξε τόσο πολύ από ένα γιγάντιο χρυσόψαρο.

Yarizakura Hime

Yarizakura Hime: Αποκαλείται η δήμαρχος της πόλης και ισχυρίζεται πως είναι άνθρωπος. Πολεμάει με ένα κοντάρι και μοιάζει αρκετά δυναμική αλλά και κάπως αδιάφορη για τις διάφορες παρατηρήσεις του ακόλουθού της. Είναι ιδιαίτερα αγαπητή από τους πολίτες της πόλης, οι οποίοι τη συγχαίρουν και την κερνάνε φαΐ στο πέρασμά της.

Kyousuke Kishi

Kyousuke Kishi: Ο ακόλουθος της Hime. Είναι συνεχώς σοβαρός και της κάνει διάφορες παρατηρήσεις, αποκαλώντας την «δεσποσύνη μου» αν και η Hime επιμένει να την αποκαλεί «δήμαρχο».

Hiizumi Akina

Akina Hiizumi: Ο νεαρός αρχηγός της οργάνωσης Hiizumi Life Counseling Office. Είναι ευγενικός και πολύ καλός με τα παιδιά. Προσπαθεί να βοηθήσει στην αναζήτηση των γονιών της Lily. Παρόλο που ισχυρίζεται πως είναι άνθρωπος, έχει μια υπερφυσική δύναμη που τραβάει την προσοχή της Lily.

Ao Nanami

Αο Nanami: Μια αρκετά χαζοχαρούμενη κοπέλα με τη δύναμη να βλέπει μέσα στο μυαλό των ανθρώπων και να εντοπίζει υπερφυσικά πλάσματα σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων. Είναι σχεδόν κλασσικό παράδειγμα neko χαρακτήρα (δηλαδή γλυκιάς χαριτωμένης κοπέλας με αυτιά γάτας).

Lily

Lily: Αρχικά ήταν ένα λιγομίλητο ξανθό κοριτσάκι που έδειχνε έκπληκτη από τις δυνάμεις των υπερφυσικών πλασμάτων γύρω της και μοιάζει παράξενη αφού το μόνο που θυμάται από τους γονείς της είναι πως είναι λούτρινα κουκλάκια. Αυτό βέβαια είναι μια κάλυψη, αφού στο τέλος του επεισοδίου αποκαλύπτεται πως απλά είχε μεταμορφωθεί σε κοριτσάκι και στην πραγματικότητα είναι μια μεγάλη κοπέλα που μοιάζει με μάγισσα και συνεργάζεται με τον κακό της υπόθεσης.

Νέα εικόνα bitmap

Αν εξαιρέσουμε την τελευταία, δεν μαθαίνουμε τα ονόματα αυτών των χαρακτήρων. Παρόλα αυτά, μπορούμε να πούμε κάποια πράγματα γι’αυτούς. Ο πρώτος είναι ο κακός της υπόθεσης, ο οποίος πείραξε έναν από τους πυλώνες-κερασιές για να επιτεθεί στην πόλη με γιγάντια χρυσόψαρα. Ο πραγματικός του στόχος δεν είναι ξεκάθαρος. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τους υπόλοιπους τρεις, αν και δεν νομίζω ότι είναι με το μέρος του πρώτου. Η ξανθιά δεν μίλησε αρκετά ώστε να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα πέρα του ότι είναι πολύ σοβαρή. Ο μικρός φάνηκε ο τύπος που το παίζει κουλ και έχει νεύρα. Η κοπέλα που μοιάζει με καλόγρια, η Yae, μάλλον είναι στη δούλεψή τους και από ό,τι είδαμε χειρίζεται κατάνα.

Blank Header

695463250_orig 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σχέδιο: Το σχέδιο είναι αρκετά ικανοποιητικό αν και φαίνεται πως οι animators έδωσαν βάση σε κάποια συγκεκριμένα σημεία ενώ βιάστηκαν να τελειώσουν κάποια άλλα. Γενικότερα όμως ήταν καλή δουλειά.

Μουσική: Η μουσική δεν μου κίνησε το ενδιαφέρον, αλλά ήταν ταιριαστή με την κάθε σκηνή. Οι τίτλοι αρχής και τέλους ήταν μέτριοι.

Μεταφορά: Το Yozakura Quartet Hana no Uta βασίζεται στο manga Yozakura Quartet που κυκλοφόρησε το 2006 και είναι σίκουελ του ομώνυμου anime που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2008 και του OVA που προβλήθηκε το 2010.

Blank Header

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Σε γενικές γραμμές η ιστορία μου φάνηκε κάπως μπερδεψούρικη και δεν με κράτησε ιδιαίτερα, αλλά ίσως αυτό να οφείλεται στο ότι δεν έχω δει τα προηγούμενα anime και στο ότι παρουσιάστηκαν πολλοί χαρακτήρες μαζί. Βέβαια έπαιξαν τον ρόλο τους και τα γιγάντια χρυσόψαρα (μα χρυσόψαρα;). Υπάρχουν πάντως, κατά τη γνώμη μου πάντα, κάποιες πιθανότητες η ιστορία να στρώσει ακόμα και γι’αυτούς που δεν ακολουθούν τη σειρά εξαρχής, γι’αυτό αν έχετε όρεξη και σας αρέσουν τα anime με υπερφυσικό θέμα και μάχες, δώστε του μια ευκαιρία.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *