Παρουσίαση του Youkai Watch


YOUKAI WATCH

Ανάμεσα στα anime της χειμερινής σεζόν (2014) βρίσκεται και το Youkai Watch, ένα κωμικό anime με κεντρικό θέμα του τα youkai, γιαπωνέζικα δηλαδή πνεύματα/φαντάσματα με αστείες (στην συγκεκριμένη περίπτωση) φάτσες και υπερφυσικές δυνάμεις, που αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους με τους πιο περίεργους τρόπους! Αν και θυμίζει δραματικά τα Pokémon, και στην πλοκή και στα επιμέρους στοιχεία του, το Youkai Watch είναι αρκετά διασκεδαστικό ειδικά για μικρότερες ηλικίες.

ΠΛΟΚΗ

Μια μέρα, ψάχνοντας ζωύφια στο δάσος με τους φίλους του, ένα αγόρι ονόματι Keita Amano, βρίσκει τυχαία μια μηχανή παιχνιδιών δίπλα σ’ ένα ιερό δέντρο. Υπακούοντας στις εντολές μιας μυστηριώδους φωνής, βάζει ένα νόμισμα στη σχισμή κι η μηχανή του προσφέρει μια γκρίζα κάψουλα. Ανοίγοντας την κάψουλα, που θυμίζει φριχτά τις πασίγνωστες Pokéballs, ελευθερώνει ένα youkai (αυτό κι αν θυμίζει Pokémon!) με τ’ όνομα Whisper. Προκειμένου να μπορεί να βλέπει και ν’ αλληλεπιδρά με τα υπόλοιπα youkai, που είναι αόρατα στους ανθρώπους, ο Whisper δίνει στον Keita το Youkai Watch, ένα “μαγικό” ρολόι. ‘Ήδη από το πρώτο επεισόδιο, οι δυο ήρωες πιάνουν φιλίες με τρία youkai (τα οποία υποθέτω ότι θα γίνουν σύμμαχοί τους στη μάχη ενάντια στα λιγότερο φιλικά youkai).

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Yokai_Watch_Keita

 

 

 

Keita: Ο Keita Amano είναι ένα εντεκάχρονο αγόρι που μένει στην πόλη Sakura New Town, και που είναι εξαιρετικά μέτριος σε όλα, κάτι το οποίο μισεί. Αφού ανακάλυψε τον Whisper και την ύπαρξη των youkai, φαίνεται να σκοπεύει να ασχοληθεί με πολλά μεταφυσικά φαινόμενα που προκαλούνται από εκείνα.

 

200px-Whisper

 

 

Whisper: Ο Whisper είναι το youkai που αυτο-ορίστηκε μπάτλερ του Keita ως ευχαριστώ που τον ελευθέρωσε απ’ την κάψουλά του. Βοηθά τον Keita να κατανοήσει τον κόσμο των youkai και τις σχέσεις των δυο κόσμων. Φαίνεται γνώστης σε ό, τι αφορά τα youkai, αλλά στην πραγματικότητα χρησιμοποιεί ένα tablet, το YoukaiPad για να διαβάσει τις πληροφορίες από το Youkai Ukiukipedia. Πάντα τελειώνει τις φράσεις του με το  “Whis”.

YW_31

 

 

 

Donyorinne: Η Donyorinne είναι ένα μεγάλο youkai που θυμίζει πολτό (μου θυμίζει ένα αντίστοιχο μοβ, γλιτσερό Pokémon) της οποίας η παρουσία κάνει τους ανθρώπους να μαλώνουν, ή αν πρόκειται για παντρεμένα ζευγάρια ακόμη και να χωρίσουν! Γνωρίζει τον Keita όταν φεύγει απ’ το σπίτι της μετά από έναν καυγά με τον άντρα της, με τον οποίο τα βρίσκει αργότερα.

YW_36

 

 

 

Honobōno: Ο Honobōno, ο σύζυγος της Donyorinne, είναι ένα youkai που κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους κι ανέμελους. Η παρουσία του αδρανοποιεί την επίδραση της γυναίκας του στους ανθρώπους και μαζί, δημιουργούν μια φυσιολογική ατμόσφαιρα.

images

 

 

 

 

Jibanyan: Ο Jibanyan είναι το πνεύμα μιας γάτας που πέθανε -την χτύπησε αμάξι όταν διέσχιζε μια διασταύρωση- στην πόλη Sakura New Town. Από τότε στοιχειώνει την συγκεκριμένη διασταύρωση και καταλαμβάνει ανθρώπους, τους οποίους βάζει να διασχίσουν τη διασταύρωση χωρίς να περιμένουν το φανάρι, ώστε να πολεμήσει τ’ αμάξια και να πάρει εκδίκηση για τον θάνατό του. Ωστόσο, οι προσπάθειες του καταλήγουν σε κωμικοτραγικές αποτυχίες. Η φιλία του με τον Keita σφραγίζεται μ’ ένα “συμβόλαιο”, όταν ο Keita δηλώνει ότι βρίσκει τις προσπάθειές του εξαιρετικά γενναίες.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σχέδιο: Το σχέδιο είναι (για άλλη μια φορά) παρόμοιο με αυτό των Pokémon νέας γενιάς, με απλοϊκά σχήματα κι έντονα χρώματα. Ταιριάζει απόλυτα με το ύφος και το κοινό της σειράς, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά κουράζονται απ’ το υπερβολικά λεπτομερές σχέδιο.

Μουσική: Με opening song το “Geragerapō no Uta” (“The Hahaha Song”) από τον King Creamsoda και με στίχους του τραγουδιστή των m.o.v.eΜotsu και ending song το “Yōkai Taisō Dai-Ichi” (“Youkai Exercise Number One”) των Dream5, η μουσική είναι σε απόλυτη αρμονία με το anime, είναι δηλαδή ανάλαφρη και παιδική.

Μεταφορά: Το Youkai Watch ήταν αρχικά ένα βιντεοπαιχνίδι της ιαπωνικής Level-5 που πρωτοβγήκε το 2011. Ακολούθησε ένα παιχνίδι στο 3DS της Nintendo το 2013, ένα shonen manga που δημοσιεύτηκε στο Corocoro Comic της Shogakukan το 2012, ένα shojo manga που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ciao το 2013 και τέλος ένα anime της OLM, Inc. που άρχισε να προβάλλεται στις 8 Ιανουαρίου του 2014.

 

maxresdefault

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Συνολικά, πρόκειται για ένα ευχάριστο κι ανάλαφρο anime (που μιμείται τα Pokémon) με ευχάριστο σχέδιο και μουσική, με βασικό του θέμα τις σχέσεις και τη φιλία μεταξύ youkai και ανθρώπων. Αν και απευθύνεται πιθανότατα σε παιδιά 10-15 χρονών, το έντονο χιούμορ του το κάνει απολαυστικό ακόμη και για μεγαλύτερες ηλικίες. Εγώ πάντως σκοπεύω σίγουρα να δω και τα υπόλοιπα επεισόδια του, μόλις υποτιτλιστούν όλα!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *