Παρουσίαση του Witch Craft Works


6f1106b0739f51b869942dcd400b69981383281531_full

 

Witch Craft Works

Μια σειρά που αντιστρέφει τους συνηθισμένους ρόλους του άντρα και της γυναίκας σε μια ελαφρώς γελοία ιστορία με μάγισσες και… αγόρια πριγκίπισσες…;

 

ΠΛΟΚΗ

 

Στην έως και υπερβολικά φυσιολογική ζωή του Takamiya Honoka, το πιο φανταστικό πράγμα που του συμβαίνει είναι το ότι κάθεται δίπλα στην Kagari Ayaka, την πιο ωραία του σχολείου, την κοπέλα που όλοι λατρεύουν σαν βασίλισσα. Δυστυχώς γι’ αυτόν, δεν μπορεί καν να της μιλήσει χωρίς το φαν κλαμπ της να τον σπάσει στο ξύλο για τον παραμικρό λόγο. Όταν όμως η ζωή του βρεθεί σε κίνδυνο, η Kagari έρχεται για να τον σώσει, ντυμένη με την κλασσική στολή μάγισσας: καπέλο, σκούπα, μανδύας και όλα τα σχετικά. Απ’ ότι φαίνεται, μάγισσες κυνηγάνε τον Takamiya. ενώ είναι δουλειά της να τον προστατεύσει. Και αφού έχει μάθει πλέον το μυστικό της, μπορεί να το κάνει και ελεύθερα. Όσον αφορά το γιατί έχει αυτή ένα τέτοιο ρόλο… Α, μα γιατί εκείνος είναι η πριγκίπισσα της. Ό,τι και αν σημαίνει αυτό.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

a79850acfda1141c2c1e5b4e7b7b70c71383281591_full

Takamiya Honoka: Ο πρωταγωνιστής της σειράς. Όσο πιο φυσιολογικός γίνεται, μέχρι και στα όρια του βαρετού.  Η αυτοπεποίθησή του είναι αρκετά χαμηλή ώστε να θεωρεί ότι αξίζει λιγότερο και από… μαλλιά και ενοχλείται όταν η Kagari ρισκάρει τη ζωή της γι’ αυτόν. Όμως, παρά την αδυναμία του και το γεγονός ότι δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει πλέον στη ζωή του, προσπαθεί όσο μπορεί να ενεργήσει. Άσχετο αν τα καταφέρνει ή όχι.

a8aec982993af1205e6a04e605ffd39a1383281636_full

 

Kagari Ayaka: Η υπέρτατη Kagarisan είναι μια από τις θεωρητικά «καλές» μάγισσες, που βοηθούν να διατηρηθεί η τάξη. Ταυτόχρονα όμως, είναι και υπεύθυνη για την ασφάλεια του Takamiya και κάνει τα πάντα για να εκπληρώσει αυτόν τον ρόλο, ακόμα και όταν δεν θα έπρεπε. Για κάποιο λόγο, το πρόσωπό της είναι συνεχώς ανέκφραστο μέχρι και στις διάφορες στιγμές που ίσως προσπαθεί να αστειευτεί. Πάντως όταν την πιάνει το φονικό ένστικτο είναι ξεκάθαρο σε όλους.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σχέδιο: Το anime διαθέτει αρκετά λεπτομερές σχέδιο σε υψηλή ποιότητα. Οι μάχες και οι δυνάμεις των χαρακτήρων είναι ικανοποιητικά σχεδιασμένες και ευτυχώς το ίδιο ισχύει και για τις καθημερινές σκηνές. Είναι απόλυτα ταιριαστό με την σειρά, αφού διατηρεί την απλή σχεδίαση στο μεγαλύτερο μέρος του, αλλά υιοθετεί έναν πιο σκοτεινό τόνο στις σκηνές που το επιβάλλουν.

Μουσική: Η μουσική συντέθηκε από τους Technoboys Pulcraft Green-Fund. Είναι αρκετά απλή και διακριτική, αλλά την ώρα της μάχης αλλάζει και γίνεται πιο δυνατή για να ταιριάζει. Ούτε το opening ούτε το ending μου τράβηξαν προσωπικά την προσοχή, αλλά δεν είναι και άσχημα. Το πρώτο λέγεται divine intervention από τους fhána, ενώ το ending είναι το Witch☆Activity από τους KMM Gang που συμπεριλαμβάνουν τους Izawa, Natsukawa, Asakura, Hioka, and Iida.

Μεταφορά: Η σειρά αποτελεί μεταφορά του ομώνυμου manga του Ryū Mizunagi από τον Michiko Yokote που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2011 στην Kodansha.  Μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί έξι τόμοι.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

 

Γενικά η σειρά προσφέρει αρκετή κωμωδία και ενδιαφέρουσα πλοκή και κάποιος που έχει λίγο ελεύθερο χρόνο θα μπορούσε να το δει. Δεν ξέρω αν θα καταλήξει ρομαντικό, αλλά κάποιος πρέπει να πει στην Kagari ότι με το να τον λέει «πριγκίπισσα» και να τον παίρνει στην αγκαλιά της λες και είναι νιόπαντροι και αυτός η νύφη, δεν θα καταλήξει πουθενά. Προσωπικά, θα το τελειώσω και το προτείνω σε όποιον ψάχνει κάτι πιο ανάλαφρο!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *