Παρουσίαση του “Unbreakable Machine-Doll”.


 

 

maxresdefault

 

To Unbreakable Machine Doll (Machine-Doll wa Kizutsukanai) είναι ένα anime που είχε πολλές δυνατότητες, αλλά ίσως δεν τις αξιοποίησε σωστά. Με τις γενικά έντονες μάχες του και το ενδιαφέρον θέμα που παρουσίαζε, θα μπορούσε να είχε βγει πολύ καλύτερο.

 

ΠΛΟΚΗ

Ο νεαρός “μαριονετίστας” Raishin Akabane, ταξιδεύει στην Αγγλία για να φοιτήσει στην Walpurgis Royal Academy of Machine Arts, μαζί με τη Yaya, το automaton του, δηλαδή μια μηχανή μάχης που συνδυάζει μαγεία και τεχνολογία. Δυστυχώς, όταν επιτέλους φτάνουν στην σχολή και δίνει τις εξετάσεις για την εισαγωγή του, ο Raishin κατατάσσεται ως προτελευταίος, γεγονός που τον αποκλείει απ’ το να συμμετέχει στο φεστιβάλ της ακαδημίας. Μόνο οι εκατό καλύτεροι μαθητές επιτρέπεται να συμμετάσχουν στη μεγάλη μάχη που διεξάγεται με σκοπό να αποκτήσουν τον τίτλο του Wise Man, του καλύτερου μαριονετίστα. Έμμεσα, μια καθηγήτρια του, του προτείνει μια διέξοδο. Να προκαλέσει σε μάχη έναν από τους εκατό μαθητές και να κερδίσει. Γρήγορα αποφασίζει να κάνει ακριβώς αυτό και βρίσκει την Charlotte Belew, γνωστή και ως Tyrant Rex. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι ο μόνος που θέλει την κερδίσει και σύντομα η μάχη γίνεται πιο περίπλοκη απ’ όσο περίμεναν. Την επόμενη μέρα, ενώ ο Raishin ψάχνει για άλλον έναν αντίπαλο, εμφανίζεται ο Magnus. Ο άνθρωπος, που από την αρχή ήθελε να εκδικηθεί.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Unbreakable_01_2

Raishin Akabane: Ο πρωταγωνιστής της σειράς ωθείται από την επιθυμία του για εκδίκηση και αγωνίζεται σκληρά για να τα καταφέρει. Δεν φοβάται να αναλάβει δράση σε ό,τι συμβαίνει αν και τείνει να κρατά μια ήσυχη στάση. Παρόλο που η Yaya τον φέρνει συνεχώς σε δύσκολη θέση, είναι φανερό πως νοιάζεται ειλικρινά γι’ αυτήν. Από την ντροπή του για τον βαθμό των εξετάσεών του δείχνει επίσης ότι τον ενδιαφέρει και η φήμη του, ακόμα και αν διεκδικεί τον τίτλο του Wise Man για διαφορετικούς λόγους.

unbreakable20machine-doll20-200120-20large2038

Yaya: Το automaton του Raishin θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως χαριτωμένο ή ως ενοχλητικό. Ή ως και τα δύο. Το σίγουρο είναι ότι η Yaya καταφέρνει συνεχώς να τραβήξει την προσοχή, κυρίως με την τάση της να ζηλεύει όποιο θηλυκό ανεξαρτήτως ηλικίας τολμήσει και κοιτάξει τον μαριονετίστα της, καθώς και να τον “πολιορκεί” ακατάπαυστα για το μεγαλύτερο μέρος του επεισοδίου και ιδιαίτερα στις σκηνές που είναι μόνοι τους. Εκτός αυτού, καταφέρνει να τον ντροπιάζει συχνά, δημιουργώντας παρεξηγήσεις με τα υπερβολικά σχόλια της για την σχέση τους. Παράλληλα, όμως, είναι πολύ πιστή και ενδιαφέρεται πραγματικά για τον Raishin, ενώ γίνεται και μια πολύ χρήσιμη σύμμαχος στις μάχες.

_Alibabasubs__Unbreakable_Machine_Doll_-_02__720_.mkv_snapshot_10.33_[2013.12.07_21.13.19]

Charlotte Belew: Γνωστή και ως Tyrant Rex, η Charlotte κατατάσσεται στους εκατό καλύτερους μαθητές της σχολής που κατέχουν μια θέση στο φεστιβάλ. Συμπεριφέρεται με περηφάνια και ανωτερότητα προς τους υπόλοιπους μαθητές και εξαιτίας αυτής της συμπεριφοράς η μόνη παρέα της είναι το δικό της automaton. Παρά την αρχικά ψυχρή στάση της, σιγά σιγά αρχίζει ν’ αναπτύσσει σχέσεις με τον Raishin και την Yaya μετά την μάχη τους. Γενικά είναι πολύ πιθανόν να τον ερωτευτεί σε κάποιο σημείο της ιστορίας, αφού ήδη δείχνει να τον συμπαθεί και ας μην θέλει να το παραδεχτεί.

vlcsnap-00022_thumb

Sigmund: Το automaton της Charlotte είναι ένας δράκος και μάλλον ο πιο σοβαρός χαρακτήρας μέχρι τώρα. Μικρός στην εμφάνιση, μα μεγαλώνει και το μέγεθος και η επιβλητικότητα του, όταν μάχεται. Είναι ώριμος και υπομονετικός, με ξεκάθαρη ιδέα για το τι συμβαίνει γύρω του. Στην καθημερινότητά του με την Charlotte, έχουν μια ιδιαίτερη σχέση, καθώς ο δράκος προσπαθεί να την προσέχει και να την καθοδηγεί, χωρίς να διστάζει βέβαια και να την πειράξει άμα του παρουσιαστεί η ευκαιρία.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σχέδιο:  Ίσως η μεγαλύτερη απογοήτευση σε αυτό το anime να ήταν τα γραφικά του. Με την τεχνολογία που κυριαρχεί στις μέρες μας είναι δύσκολο να βρεις καινούργια σειρά, η οποία να μην έχει καλά γραφικά. Και όμως εδώ κάτι πήγε λάθος. Όχι τόσο το σχέδιο, αφού οι χαρακτήρες είναι όμορφα σχεδιασμένοι και το animation στις μάχες ικανοποιητικό, αλλά μάλλον κάτι στους χρωματισμούς δεν βγήκε τόσο καλό. Το αποτέλεσμα ήταν οι χαρακτήρες να φαίνονται ξεκομμένοι από το περιβάλλον τους, λες και χωρίζονται με περίγραμμα.

Μουσική: Αντίθετα, η μουσική ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για την σειρά. Το OST του Masaru Yokoyama ήταν όμορφο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του επεισοδίου. Στις έντονες σκηνές δεν είχε κάτι το επικό, αλλά συνδύαζε αυτή την ομορφιά του με την απαραίτητη δυναμικότητα για να συμβαδίζει με το κλίμα. Το opening από την Hitomi Harada, η οποία είναι και η seiyuu της Yaya, είχε αρκετά δυνατό ρυθμό και, αν και το ρεφρέν δεν με ενθουσίασε, το υπόλοιπο τραγούδι ήταν καλό και ταίριαζε στο πλαίσιο του συγκεκριμένου anime. Στο ending δοκίμασαν κάτι διαφορετικό. Το τραγούδι “Maware! Setsugetuska” έχει τρεις διαφορετικές εκτελέσεις από seiyuu της σειράς, των Hitomi Harada, Yui Ogura και Ai Kayano και σε κάθε επεισόδιο βάζουν μία μόνο από αυτές. Το ίδιο το τραγούδι έχει πολύ γρήγορο ρυθμό, με στίχους που τρέχουν σαν γλωσσοδέτης, κάτι ασυνήθιστο γενικά για ending. Η μουσική του κομματιού έχει στοιχεία από oriental.

Μεταφορά: Το Unbreakable Machine-Doll προήλθε αρχικά από μια σειρά light novel του Reiji Kaitō και μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 12 τόμοι από το Media Factory. Ο Hakaru Takagi ξεκίνησε το 2010 τη μεταφορά του σε manga, ενώ μια σχετικά νέα εταιρία, η Lerche, ανέλαβε το anime, με σκηνοθέτη τον Kinji Yoshimoto.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Γενικά στο σύνολο του, δεν θα μπορούσα να πω ότι είναι άσχημο σαν anime. Αν εξαιρέσεις τα γραφικά, είναι πραγματικά ανάλογα με το τι προτιμά να βλέπει κανείς. Αυτή η σειρά είναι πολύ πιθανόν να καταλήξει harem, πράγμα που αποσπά λίγο την προσοχή από το κύριο θέμα. Τουλάχιστον ελπίζω ότι να μην πεθάνει ο Raishin από τα χέρια του ζηλιάρικου automaton του. Προσωπικά, αμφιβάλλω αν θα το δω μέχρι το τέλος, αλλά θεωρώ πως θα ήταν καλό να του δοθεί μια ευκαιρία και ας αποφασίσει ο καθένας από μόνος του.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *