Παρουσίαση του Tonari no Seki-kun


Tonari no Sekikun

t-sekikun_c_1024x768

Ένα απ’ τα γνωστά 7-λεπτα anime που προσφέρει γέλιο, παρά την απλότητά του.

ΠΛΟΚΗ

Στο πίσω μέρος μιας τάξης, ένα αγόρι ασχολείται με κάτι διαφορετικό από το μάθημα. Ο Toshinari Seki κάθε φορά κολλάει σε κάποια άλλη δραστηριότητα ή παιχνίδι, δίνοντάς σε αυτό όλη του την προσοχή, αλλά και… της διπλανής του, Rumi Yokoi, η οποία παρόλο που προσπαθεί να τον αγνοήσει, πάντα καταλήγει να συμμετέχει σε ό,τι κάνει. Ακόμα και αν συνήθως της φέρνουν μόνο μπελάδες

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Tonari no Seki-kun - 02 - Large 03

Toshinari Seki: Ο εφευρετικός μαθητής που πιθανόν να μην έχει χαραμίσει ούτε πέντε λεπτά της ζωής του στο μάθημα, βρίσκει πάντα με κάτι να ασχοληθεί. Πωρώνεται με ό,τι κάνει και εκνευρίζεται ή στεναχωριέται όταν του το χαλάνε. Σε όλη την διάρκεια της σειράς δεν μιλάει καθόλου, αλλά οι ήχοι και οι εκφράσεις του είναι αρκετές για να δείξουν ακριβώς πόσο καμένος είναι.

6m27

 

Rumi Yokoi: Αρχικά, φαίνεται σαν μια κανονική μαθήτρια και αυτό προσπαθεί να είναι. Μα η τεράστια φαντασία της σε συνδυασμό με την ασταμάτητη περιέργειά και τον ενθουσιασμό της την κάνουν να συμμετέχει έστω και λίγο άθελά της σε όλες τις δραστηριότητες του διπλανού της. Οι υπερβολικοί και παθιασμένοι σχολιασμοί της δίνουν μια ευχάριστη κωμική πλευρά στον χαρακτήρα της και την καθιστούν άξια συνεργάτη του Seki.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σχέδιο: Το anime συνδυάζει καλής ποιότητας γραφικά με πολύ απλό σχέδιο. Καθώς η σειρά είναι 7-λεπτη, το γεγονός αυτό ούτε ενοχλεί ούτε ξαφνιάζει και από τη στιγμή που τα «παιχνίδια» του Seki είναι σχεδιασμένα με επιτυχία, δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα.

Μουσική: Η μουσική δεν παρουσιάζει τίποτε το ιδιαίτερο, αλλά ταιριάζει με το κλίμα της σειράς, ενώ τα υπερβολικά επικά κομμάτια σε ορισμένα από τα παιχνίδια γελοιοποιούν ακόμα περισσότερο τις καταστάσεις.  Το opening με το όνομα “Meiwaku Spectacle” το τραγουδάει η ίδια η Kana Hanazawa που είναι υπεύθυνη και για τη φωνή της Yokoi. Το endingSet Them Free”είναι του Akira Jimbo και το anime παρουσιάζει τον Seki να το παίζει ο ίδιος με ένα σύνολο από κασετίνες και άλλα σχολικά είδη.

Μεταφορά: Η σειρά αποτελεί μεταφορά του ομώνυμου manga του Takuma Morishige και έχει προς το παρόν πέντε τόμους. Το manga ήταν ένα από τα υποψήφια για τα 5α Βραβεία Taisho το 2011.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Ένα εντελώς άσκοπο anime, εκτός και αν κάποιος σχεδιάζει να το δοκιμάσει στην τάξη του, το οποίο όμως προσωπικά το βρίσκω αρκετά διασκεδαστικό. Τα επεισόδια είναι πολύ μικρά σε διάρκεια, οπότε το προτείνω σαν μια μικρή δόση κωμωδίας, καθώς κανείς δεν πρόκειται να χάσει πολύ χρόνο ούτως ή άλλως.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *