Παρουσίαση του Tokyo Ravens


tokyo_ravens_01Tokyo Ravens

Το “Tokyo Ravens”, αν κρίνουμε από το πρώτο επεισόδιο, είναι ένα πολλά υποσχόμενο anime της φθινοπωρινής σεζόν. Είναι μια σειρά shounen που εντάσσεται στα είδη action, fantasy και supernatural ενώ έχει και κάποια κωμικά στοιχεία. Προς το παρόν έχουν προγραμματιστεί 12 επεισόδια.

Λίγα πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν δεις τη σειρά:
Onmyodo & Onmyoji: Onmyodo στην Ιαπωνική κουλτούρα είναι μια κοσμολογία σχετική με τη μαύρη μαγεία και τον μυστικισμό που έχει τις απαρχές της στον 6ο αιώνα και διαμορφώθηκε σε μαντική τέχνη. Onmyoji λέγονται αυτοί που ασκούν την συγκεκριμένη τέχνη βασιζόμενοι στο Onmyodo. Η οικογένεια Tsuchimikado ήταν υπεύθυνη για τη χρήση του Onmyodo και γενικότερα για τους Onmyoji, κάτι σαν μια οικογένεια αρχιεπισκόπων θα λέγαμε.

Blank HeaderΠΛΟΚΗ

Ο Harutora Tsuchimikado έχει γεννηθεί σε μια οικογένεια onmyoji, το πρόβλημα όμως είναι πως δεν διαθέτει το χάρισμα του να βλέπει πνεύματα για να μπορέσει να γίνει κι αυτός onmyoji. Έτσι λοιπόν ο Harutora ζει μια φυσιολογική ζωή περνώντας καθημερινά το χρόνο του με τον φίλο και συμμαθητή του Tōji Ato και την φίλη του Hokuto η οποία επιθυμεί διακαώς να δει τον Harutora να γίνεται onmyoji. Τι συμβαίνει όμως όταν η παλιά παιδική φίλη του Harutora, Natsume Tsuchimikado, η οποία ανήκει στην ίδια οικογένεια με αυτόν και μάλιστα είναι η κύρια διάδοχος της κληρονομιάς και της αρχηγίας των Tsuchimikado, τον επισκέπτεται απρόσμενα με σκοπό να τηρήσει την υπόσχεση που του είχε δώσει όταν ήταν ακόμα μικρά παιδιά; Η υπόσχεση αυτή δεν είναι άλλη από το ότι θα τον βοηθήσει να εκπληρώσει το πεπρωμένο του, θα τον κάνει onmyoji στο πλευρό της, σύμμαχο της στα καθήκοντά της. Παράλληλα όμως με όλα αυτά, συμβαίνει κάτι που οι 2 νέοι αγνοούν. Πλησιάζει πόλεμος ανάμεσα στους onmyoji. Ποιος θα επικρατήσει;

Blank HeaderΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

HarutoraHarutora Tsuchimikado/Kaito Ishikawa: Ο πρωταγωνιστής της σειράς. Του αρέσει να περνά το χρόνο του με τους φίλους του. Το ότι προέρχεται από μια οικογένεια με βαθιά παράδοση στο Onmyodo δεν τον απασχολεί καθώς μέχρι τώρα δεν έχει εκδηλώσει κάποιο ιδιαίτερο χάρισμα, και μάλιστα ο ίδιος δεν το επιδιώκει γιατί θεωρεί πως έτσι θα απομακρυνθεί από τους φίλους του αφού η ζωή του θα αλλάξει εντελώς. Μάλιστα φαίνεται να του αρέσει λίγο η φίλη του Hokuto αλλά όλο και κάτι νιώθει για την Natsume αν με ρωτάτε.

NatsumeNatsume Tsuchimikado/Kana Hanazawa: Παιδική φίλη του Harutora και από την ίδια οικογένεια, η Natsume εκπαιδεύεται σε ειδικό σχολείο για να αναλάβει τα καθήκοντα της ως αρχιμάγισσα και αρχηγός της οικογένειας Tsuchimikado. Επισκέπτεται τον Harutora για να του θυμίσει πως δεν έχει ξεχάσει την υπόσχεση που του είχε δώσει παλαιότερα.

atoTōji Ato/Ryohei Kimura: Φίλος του Harutora και πολύ χαλαρός τύπος. Κυκλοφορεί με μια μπαντάνα και γελάει συνεχώς με τις χαζές κινήσεις της Hokuto. Πιστεύει πως ο φίλος του θα γινόταν χαρισματικός μάγος αλλά δεν τον πιέζει.

hokHokuto/Hisako Kanemoto: Η ανώριμη Hokuto, που πιθανόν είναι ερωτευμένη με τον Harutora, είναι η ψυχή της παρέας. Κάνει συνέχεια νάζια και βλακείες για να τραβήξει την προσοχή των αγοριών ενώ πιέζει συνέχεια τον Harutora να γίνει onmyoji.

Blank HeaderΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σχέδιο: Το 8-bit δεν έθεσε ιδιαίτερα υψηλά τα στάνταρ του καθώς το σχέδιο του anime δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο, θα το χαρακτήριζα απλό και περιεκτικό. Όπως και με την άλλη παραγωγή που ανέλαβε το 8-bit, το Infinite Stratos 2, τα 3D της σειράς είναι σωστά επιμελημένα. Αρκετά καλή είναι και η σκηνοθεσία.

Μουσική: Αν θα έβαζα ένα βαθμό στη σειρά για την μουσική της θα ήταν σίγουρα ένα 8,5/10, όχι τόσο για το opening και το ending αλλά για την γενικότερη μουσική επιμέλεια του anime που είναι ιδιαίτερα καλή. Το opening λέγεται “X-encounter” από Maon Kurosaki και είναι μια δυνατή ηλεκτρονική μουσική που δεν προσπερνάς. Το ending δεν ήταν τίποτα συγκλονιστικό, μια μπαλάντα με το όνομα “Kimi ga Emu Yuugure” από Yoshino Nanjou.

Μεταφορά: Το “Tokyo Ravens” προέρχεται από light novel του Kōhei Azano. Η σειρά έχει μεταφερθεί και σε manga γραμμένο από την Atsushi Suzumi, το οποίο κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2010.

Blank HeaderΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Χωρίς να είναι κάτι που θα σε καθηλώσει ή θα σε συνταράξει, το “Tokyo Ravens” θεωρώ πως αντιπροσωπεύει αξιοπρεπέστατα το είδος του (supernatural, action) και αποτελεί έναν ευχάριστο τρόπο να περνάς την ώρα σου. Προσωπικά θα συνεχίσω να το βλέπω.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *