Παρουσίαση του “The Breaker” !!


The.Breaker.full.507042

Εσύ τι θα έκανες αν όλοι σε υποτιμούσαν ; Αν φοβόσουν τα πάντα και τους πάντες; Αν είχες τη δύναμη, δε θα έκανες τον κόσμο άνω – κάτω ; Πώς θα αντιδρούσες αν ένας μυστηριώδης άντρας κέρδιζε οποιονδήποτε χωρίς καθόλου κόπο;

Από μικρά παιδιά ψάχναμε να βρούμε ποιος είναι ο δυνατότερος από όλους, το νούμερο ένα. Κατά καιρούς εμφανίζονταν αρκετά άτομα που μας έλυναν αυτές τις απορίες. Ήταν συνήθως τόσο σπουδαίοι που από την όψη τους και μόνο καταλαβαίναμε, έστω και λίγο, ότι θα υπερτερούν από τους άλλους. Όμως υπάρχουν και φορές που τα φαινόμενα απατούν, και είναι αυτό που λέμε “τα σιγανά ποταμάκια να φοβάσαι…” !! Κάτι τέτοιο λοιπόν συμβαίνει και στο manhwa που θα παρουσιάσω παρακάτω.

Αρχικά πρέπει να αναφέρω ότι τα manhwa δε διαφέρουν σε κάτι από τα manga παρά μόνο στη χώρα προέλευσης. Τα manga παράγονται στην Ιαπωνία ενώ τα manwha κυρίως στην Νότια Κορέα, ενώ ακολουθούν πολύ τους Ιαπωνικούς ρυθμούς σχεδίασης. Το συγκεκριμένο manhwa χωρίζεται σε 2 σεζόν, η πρώτη έχει τον τίτλο “The Breaker” ενώ η δεύτερη έχει τον τίτλο “The Breaker: New Waves”. Η πλοκή αλλάζει αρκετά στη δεύτερη σεζόν και γι’ αυτό για να αποφύγω τα spoilers θα αναφερθώ μόνο στην πρώτη ως προς την πλοκή, ενώ αντίθετα θα αναφέρω κάποιους σημαντικούς χαρακτήρες που θα εμφανιστούν στη δεύτερη. Εντάσσεται στις κατηγορίες Action, Drama, Martial Arts, School life (να σας πω την αλήθεια δε ξέρω γιατί), Comedy, Romance, Shounen.

Ας αφήσουμε λοιπόν τις εισαγωγές και ας μπούμε στο ψητό!

Η ιστορία διαδραματίζεται γύρω από τον Shi-Woon Yi ένα πολύ δειλό (περίπου) 16 χρονών αγόρι, ο οποίος γνωρίζεται τυχαία με τον μελλοντικό διδάσκαλο του Chun-Woo Han. Ο τελευταίος αντιμάχεται τον μυστικό κόσμο των πολεμικών τεχνών, γνωστό ως Murim. Ο κόσμος των πολεμικών τεχνών χωρίζεται σε διάφορα clans, που συνήθως δεν έχουν και τόσο φιλικές σχέσεις μεταξύ τους, ενώ ο κανονικός κόσμος δεν εμπλέκεται καθόλου. Επιπρόσθετα σε αυτόν τον κόσμο, ο Chun-Woo Han, είναι γνωστός με το όνομα Nine-Arts Dragon. Ο πρωταγωνιστής μας λοιπόν, μυείται στον τρόπο με τον οποίο μάχεται ο Chun, ενώ παράλληλα ξεδιπλώνεται μπροστά ένας κόσμος διαφορετικός από τον δικό του!

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ:

Για να αποφύγω οποιοδήποτε είδος spoiler θα αναφερθώ μόνο στους κύριους χαρακτήρες της σειράς, λόγω της πολυπλοκότητας της ιστορίας.

the_breaker_v2_033

Shi-Woon Yi (Συνήθως εμφανίζεται με το όνομα Shioon)

Αυτός είναι ο κεντρικός ήρωας της σειράς. Είναι ένας μαθητής “Λυκείου” όπως θα λέγαμε εδώ στην Ελλάδα, περίπου 16-17 χρονών. Είναι αρκετά φοβιτσιάρης και λόγω αυτού συνήθως βρίσκεται συχνά μπλεγμένος σε καβγάδες. Λόγω της αδυναμίας του και μέσα από την γνωριμία του με τον 9arts-dragon, αρχίζει να βελτιώνεται όλο και περισσότερο. Χωρίς κανείς να το περιμένει γίνεται ένας αποφασιστικός μαχητής της δικαιοσύνης! Όμως μετά την επισκευή του Qi του (κάτι σαν το κινέζικο Chakra) ανακαλύπτει πως είναι ένα κρυφό ταλέντο στον χώρο των πολεμικών τεχνών λόγω της ικανότητας του να μαθαίνει οποιαδήποτε τεχνική σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

the-breaker-1365309

Chun-Woo Han (Nine-Arts Dragon)

Ο τελευταίος άνθρωπος που είναι ικανός να παλεύει χρησιμοποιώντας τις τεχνικές Black Heaven and Earth. Το όνομα Dragon δίνεται στον καλύτερο πολεμιστή ενός συγκεκριμένου τρόπου μάχης, πχ. Καράτε. Ο συγκεκριμένος λοιπόν κέρδισε τον τίτλο του NineArts αφού νίκησε 9 διαφορετικούς Dragons στο παγκόσμιο τουρνουά. Λόγω αυτού, ο δικός του δάσκαλος δολοφονήθηκε. Ο κύριος στόχος του Chun λοιπόν είναι να καταστρέψει τον κόσμο των Murim, όμως στην πορεία του συναντάει τον Shioon. Συγκινημένος από την πεποίθηση του Shioon να μάθει πολεμικές τέχνες, δέχεται να τον διδάξει για ένα μήνα.

ΛΟΙΠΑ ΣΧΟΛΙΑ

Δεν έχω να προσθέσω κάτι για αυτή τη σειρά παρά μόνο ότι δε θα βλέπετε την ώρα να έρθει η επόμενη βδομάδα για να δείτε το καινούριο επεισόδιο. Το σχέδιο είναι πολύ καλό και εύκολα ξεχωρίζεις τι γίνεται σε κάθε στιγμή.

Προσωπική Εκτίμηση: 9.5/10

Τέλος, ο κύκλος του The Breaker τελείωσε με 72 τεύχη ενώ το The Breaker: New Waves συνεχίζεται ακόμα.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *