Παρουσίαση του Super Seisyun Brothers


SUPER SEISYUN BROTHERS

news_tYiNB0L7p2WbdtG

Η νέα φουρνιά anime γι’ αυτό το φθινόπωρο μας έφερε άλλο ένα απίστευτα σύντομο anime (αρχίζω ν’ αναρωτιέμαι αν τα 4-λεπτα επεισόδια  είναι η νέα μόδα για τα anime!) που εξερευνά την καθημερινή ζωή και τα ευτράπελα των αδελφών (αδελφή-αδελφός) Shinmoto και των αδελφών (αδελφή-αδελφός) Saito. Το Super Seisyun Brothers αποδείχθηκε προς το παρόν αρκετά βαρετό, αφού από το πρώτο κιόλας επεισόδιο είχα την αίσθηση ότι δεν υπάρχει καμιά πλοκή, κανένα καθορισμένο σενάριο με αρχή, μέση και τέλος, ενώ το βασικό του ατού είναι το χιούμορ του.

αρχείο λήψης (12)

ΠΛΟΚΗ

Στο 1ο επεισόδιο (ίσως στα επόμενα να στρώσει το πράγμα) δεν υπάρχει καμιά συγκεκριμένη δομή, απλώς βλέπουμε μερικά στιγμιότυπα από τις ζωές των ηρώων μας πρώτα σε οικογενειακό και μετά σε φιλικό επίπεδο. Αυτό που ανακαλύπτουμε είναι ότι τα δυο αγόρια, Chika Shinmoto και Mao Saito , είναι συνομηλίκου, πηγαίνουν στη Β΄Λυκείου και είναι στενοί φίλοι.Οι 2 αδελφές, Chiko Shinmoto και Mako Saito, είναι επίσης φίλες, με την Chiko δευτεροετή στο πανεπιστήμιο.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Super Seisyun Brothers 2Shinmoto Chika και Chiko: Τα αδέλφια αυτά είναι ενεργητικά, όμορφα και πολύ σίγουρα για τον εαυτό τους. Δηλώνουν απερίφραστα ότι προτιμούν την ομορφιά από μια υγιή σχέση, ενώ η φράση που περιγράφει καλύτερα τον ναρκισσισμό τους είναι: “Που θα βρω κάποιον τόσο όμορφο όσο εγώ;”

Chikο: Η μεγαλύτερη απ’ τα δυο αδέρφια, μια ξανθιά με μπλε μάτια (ακριβώς όπως κι ο αδελφός της) είναι δευτεροετής στο πανεπιστήμιο, στο οποίο μάλιστα δε θέλει να πηγαίνει γιατί δεν έχει λέει “όμορφους άντρες” εκεί. Όνειρό της είναι να κατακτήσει τον κόσμο. Τίποτα δεν την εκνευρίζει τόσο όσο το να την αποκαλούν Otaku, κάτι που μόνο ο αδελφός της τολμά, ενώ θα ήθελε να την αποκαλεί Bishoujo (όμορφη).

Chika: Ο νεαρός αυτός μαθητής του λυκείου, μοιάζει εκπληκτικά με την αδελφή του και όχι μόνο εξωτερικά. Όνειρό του είναι να αλλάξει τον κόσμομε μοναδικό τρόπο. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής με τις γυναίκες και αυτό εκνευρίζει απίστευτα την αδερφή του.

 

super_seisyun_brothers-54804

Saito Mao και Mako: Τα αδέλφια αυτά είναι παράξενα και ήσυχα, με συνήθως ήρεμα πρόσωπα. Συνηθίζουν να επισκέπτονται τους Shinmoto κάθε φορά που βαριούνται. Επίσης, και τα δυο αδέλφια είναι δημοφιλή με το αντίθετο φύλο, κάτι που εξοργίζει περαιτέρω την Chiko Shinmoto.

Mako: Η μεγαλύτερη των αδελφών, έχει παράξενα μοβ μαλλιά και κιτρινοπράσινα μάτια όπως και ο αδελφός της. Όνειρό της είναι να γίνει η ηρωίδα που θα σώσει τον κόσμο και θα νικήσει όποιον σταθεί στο δρόμο της (όνειρο που θυμίζει εκείνο της Chiko). Συνηθίζει να κάνει πρόβα την επικείμενη (όπως πιστεύει) συνάντησή της με έναν εξωγήινο, χρησιμοποιώντας μια μαριονέτα.

Mao: Συνομήλικος του Chika, μοιάζει εκπληκτικά στην αδελφή του και συνηθίζει να κάνει πρόβα την επικείμενη συνάντησή του μ’ ένα πνεύμα, χρησιμοποιώντας μια μαριονέτα, ακριβώς σαν την αδελφή του (η ομοιότητα είναι σχεδόν εκνευριστική)!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:

Σχέδιο: Το animation της σειράς δεν είναι ούτε από τα χειρότερα, αλλά ούτε κι από τα καλύτερα που έχω δει. Θα το χαρακτήριζα μάλλον απλοϊκό ενώ πιστεύω ότι τα χρώματα του θα έπρεπε να είναι λιγότερο παλ ώστε να τραβούν την προσοχή.

Μουσική: Το Ending της σειράς (γιατί δεν υπήρχε άλλη μουσική εκτός απ’ αυτήν) ήταν ταιριαστό με το ύφος του anime, ανάλαφρο, γλυκανάλατο και γενικά χλιαρό.

Μεταφορά: Το Super Seisyun Brothers είναι μεταφορά του ομώνυμου manga που δημιουργήθηκε από τον Shin Shinmoto και εκδόθηκε το Νοέμβριο του 2012, στο ηλεκτρονικό περιοδικό Comic Polaris.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ:

Δε μπορώ να πω ότι αυτό το anime ήταν όπως το περίμενα. Σίγουρα δεν περίμενα να είναι τόσο σύντομο (μα γιατί να διαρκεί μόνο 4 λεπτά το επεισόδιο;), ούτε και τόσο απο-δομημένο. Περίμενα κάτι με συμπαγή, σταθερή πλοκή και εντυπωσιακό animation. Αλλά δεν ήταν όπως το περίμενα. Ένα παλ , ανάλαφρο anime που δεν αφήνει έντονες εντυπώσεις, και βασίζεται πρωταρχικά στο χιούμορ του για να κερδίσει τους θεατές του, αυτό είναι το Super Seisyun Brothers.

Super Seisyun Brothers - 01.mkv_snapshot_03.29_[2013.10.01_20.20.10]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *