Παρουσίαση του Sunday Without God/Kamisama no Inai Nichiyoubi (Anime)!


kamisama-no-inai-nichiyoubi_21271378885535

Το Sunday Without God ή αλλιώς Kamisama no Inai Nichiyoubi, είναι ένα fantasy anime, παραγωγή του αγαπημένου Madhouse. Η σειρά, αποτελείται από 12 επεισόδια + 1 special, ενώ η πρώτη προβολή έγινε στις 7 Ιουλίου 2013 και ολοκληρώθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΛΟΚΗ

Μία Κυριακή, ο Θεός εγκατέλειψε τη γη και τον άνθρωπο. Τουλάχιστον αυτό πίστεψαν οι κάτοικοι του πλανήτη, όταν σταμάτησαν να γεννιούνται μωρά και παράλληλα κανένας στον κόσμο δεν μπορούσε να πεθάνει… Όσο κατεστραμμένο και σαπισμένο να είναι το δέρμα τους, όσες φορές και να προσπαθούν να αυτοκτονήσουν, οι νεκροί δεν μπορούν να βρουν ηρεμία. Όσοι υποστούν κάποιο μοιραίο τραύμα, είναι πλέον σαν ζωντανοί νεκροί, ενώ μετά από λίγο χάνουν τον εαυτό τους… Ο μόνος τρόπος για να τους σταματήσεις είναι να τους καταστρέψεις τον εγκέφαλο με χτύπημα στο κεφάλι… όμως αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πεθαίνουν! Με την εξαφάνιση του θεού,  εμφανίστηκαν κάποια μυστηριώδη άτομα με μια μοναδική ικανότητα: Εάν ένας νεκρός θαφτεί από αυτά τα άτομα, τότε μπορεί η ψυχή του να βρει γαλήνη. Αυτά τα άτομα, χωρίς να ξέρει κανείς από πού ήρθαν ή πως απέκτησαν αυτή την ικανότητα, έγιναν γνωστοί με το όνομα “gravekeepers”.
Η ιστορία μας παίρνει μέρος 15 χρόνια μετά την εξαφάνιση του θεού και έχει πρωταγωνιστή ένα μικρό κορίτσι με το όνομα Ai Astin. Είναι κόρη μιας gravekeeper και με το θάνατο της μητέρας της δέχεται το ρόλο της που της ανατέθηκε ως gravekeeper, με χαρά. Γνωρίζοντας μόνο το όνομα του πατέρα της και χωρίς να τον έχει γνωρίσει, η Ai ζει μια ήρεμη και χαρούμενη ζωή στο χωριό. Όλα αυτά άλλαξαν όμως, με την άφιξη ενός μυστηριώδη άντρα που άρχισε να σκοτώνει τους κατοίκους του χωριού…. Ο ξένος συστήνεται με το όνομα Hampnie Hambert , δηλαδή το όνομα του πατέρα της Ai.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Kami-sama-no-Inai-Nichiyoubi-01

Ai Astin: Η Ai είναι ένα δωδεκάχρονο κορίτσι, μισή άνθρωπος και μισή gravekeeper αφού η μητέρα της ήταν gravekeeper και ο πατέρας της ένας απλός άνθρωπος. Έχει ένα πολύ αφελή και γλυκό χαρακτήρα αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να θέλει να βοηθήσει τους ανθρώπους γύρω της.

 

 Hampnie-Hambart-kami-sama-no-inai-nichiyobi-34930833-1280-711

Hampnie Hambart: Ένας bad-ass χαρακτήρας που του έχουν δώσει το παρατσούκλι  “The Man-Eating Toy” δηλαδή το παιχνίδι που τρώει ανθρώπους, πιστεύει ότι οι νεκροί δεν πρέπει να περπατάνε μαζί με τους ζωντανούς και κάνει ότι μπορεί για να τους διώξει από αυτόν τον κόσμο. Παραμένει μυστήριος χαρακτήρας, μιας και δεν ανοίγεται και πολύ.

 

images

Julie Sakuma Dmitriyevich: O Julie θέλει να πάρει εκδίκηση για τη γυναίκα του από τον πρώην καλύτερο φίλο του Hampnie Hambert , τον πατέρα της Ai. Στο ταξίδι του για εκδίκηση γνωρίζει την Ai και μετά το συμβάν που έγινε στο χωριό της Ai, αποφασίζει να ταξιδέψουν μαζί. Ο Julie νοιάζεται για την Ai γεγονός που τον καθιστά πατρική φιγούρα για αυτήν.

 

sunday_without_god_scar_3962

Scar: Η Scar είναι μία gravekeeper που πήρε το όνομα της από την ουλή που που έχει στο δεξί της φρύδι. Παράλληλα, κρύβει συνεχώς τα συναισθήματά της, κάτι που την κάνει να φαίνεται ψυχρή. Ωστόσο, όσο εξελίσσεται η ιστορία βλέπουμε τον χαρακτήρα της να μαλακώνει και να γίνεται πιο ανθρώπινη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σχέδιο: Αυτό που πραγματικά σε καθηλώνει από το πρώτο λεπτό είναι το animation της σειράς, υπέροχα τοπία , ίσως λίγο πρόχειρα σχεδιασμένοι χαρακτήρες, όμως αδιαμφισβήτητα είναι μία καταπληκτική δουλεία του studio Madhouse. Σίγουρα το animation δεν θα απογοητεύσει κανέναν.

Μουσική: Το opening της σειράς είναι αρκετά μέτριο κατά τη γνώμη μου, το οποίο ερμηνεύει η Eri Kitamura με τίτλο <<Birth>>. Όμως έχει ένα πολύ καλό ending και OST όπως το <<Melancholic>> και το <<Ortus>> που αξίζουν την προσοχή μας.

Μεταφορά: To manga του Sunday Without God, γράφτηκε από τον Kimihito Irie και σχεδιάστηκε από τον Shino. Κυκλοφόρησε από τη Fujimi Shobo στις 20 Ιανουαρίου του 2010 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Το πρώτο πράγμα που παρατηρείς είναι ο τίτλος <<Sunday Without God>> καθώς μόνο αυτό είναι αρκετό για να σε κάνει να θες να μάθεις περισσότερα για την υπόθεση της σειράς. Μετά όμως, ακολουθεί και το γεγονός πως είναι παραγωγή του Madhouse και το Madhouse σπάνια απογοητεύει το κοινό του και ενθουσιάζεσαι ακόμα περισσότερο. Ενώ τα πρώτα επεισόδια καθηλώνουν με το animation και την υπόθεση, από το 4 επεισόδιο και μετά η σειρά γίνεται αρκετά βαρετή και πιστεύω ότι πολλά άτομα το παράτησαν λόγω αυτού, όμως εγώ συνέχισα να το παρακολουθώ και μπορώ να πω πως ειδικά τα τελευταία επεισόδια με αποζημίωσαν. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα της σειράς είναι ο πρωταγωνιστής της, η Ai, καθώς είναι ένας υπερβολικά γλυκός και αγαθός χαρακτήρας που δεν ταιριάζει με την ατμόσφαιρα της σειράς καθιστώντας την λίγο βαρετή ως χαρακτήρα. Παρόλα αυτά ο κόσμος και τα μέρη που επισκέπτονται οι χαρακτήρες, είναι γεμάτα ενδιαφέρον και φυσικά η τροπή και τα μπλεξίματα τους σε περιπέτειες δεν σε αφήνουν αδιάφορο. Όσα άτομα το παράτησαν, που καταλαβαίνω απόλυτα το λόγο που το έκαναν, τους προτείνω να τη συνεχίσουν. Και όσα άτομα δεν την έχουν δει, να την ξεκινήσουν καθώς το τέλος αποζημιώνει για όλα τα βαρετά σημεία.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *