Παρουσίαση του Samurai Flamenco


Samurai.Flamenco.full.1602321

Samurai Flamenco

Ο τίτλος του μοιάζει περίεργος, αλλά λόγω του ότι άκουσα πως συνδυάζει δράση με κωμωδία ανυπομονούσα να ξεκινήσω να το βλέπω. Ας ρίξουμε λοιπόν μια πιο καλή ματιά στο Samurai Flamenco.

Blank Header

 ΠΛΟΚΗ

Η ιστορία ξεκινάει με έναν αστυνομικό, τον Goto, ο οποίος βρίσκει τυχαία στον δρόμο έναν γυμνό νεαρό και προσπαθεί να τον συλλάβει θεωρώντας τον επιδειξία. Ενώ ο νεαρός προσπαθεί να του εξηγήσει τι συμβαίνει, ο Goto βάζει κατά λάθος φωτιά στα ρούχα του, τα οποία είναι μια στολή με τις λέξεις Samurai Flamenco. Έτσι για να του το ξεπληρώσει του δίνει το πουκάμισό του και τον συνοδεύει ως το διαμέρισμα του, όπου μαθαίνει ότι ο νεαρός, ο Masayoshi, είναι ένα μοντέλο ρούχων και έχει μία υπερβολική τρέλα για τους σούπερ ήρωες τόσο ώστε και ο ίδιος προσπαθεί να γίνει σούπερ ήρωας, εξ ου και η στολή με τις λέξεις Samurai Flamenco. Δεν έχει γνωρίσει ιδιαίτερη επιτυχία όμως, αφού όχι μόνο ασχολείται αποκλειστικά με μικρο-εγκλήματα που ο περισσότερος κόσμος δεν θεωρεί καν παραπτώματα (όπως πχ το μεθύσι), αλλά καταφέρνει να τρώει ξύλο από τους «εγκληματίες» που προσπαθεί να σταματήσει. Έτσι βρέθηκε γυμνός στους δρόμους, όπως τον βρήκε ο Goto. Αυτός λοιπόν του δίνει το τηλέφωνό του σε περίπτωση που μπλέξει ξανά και καλά έκανε, καθώς  ο Masayoshi κατάφερε να φάει το ξύλο της χρονιάς του από μερικά γυμνασιόπαιδια μόλις την επόμενη μέρα. Παρόλα αυτά, συνεχίζει να διατηρεί τις φιλοδοξίες του να γίνει ένας τρανός και δίκαιος σούπερ ήρωας που θα φέρει ευημερία στην πόλη.

Blank Header

 ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

hidenori goto

Hidenori Goto: Ένας ώριμος και ελαφρώς κυνικός αστυνομικός, ο οποίος όμως δέχτηκε να βοηθήσει τον Masayoshi αρκετές φορές αν και δεν ήταν υποχρεωμένος. Παρόλα αυτά, προσπαθεί να τον κάνει να καταλάβει ότι οι προσπάθειες του να γίνει σούπερ ήρωας είναι μάλλον ηλίθιες και μάταιες.

masayoshi hazama

Masayoshi Hazama: Ένα ονειροπαρμένο μοντέλο με μανία με τους σούπερ ήρωες από μικρός. Έχει χιλιάδες φιγουρίνια και κόμικς σε ένα δωμάτιο του σπιτιού του και βλέπει συνεχώς διάφορες ταινίες σχετικά με αυτούς. Ζήτησε από μια σχεδιάστρια μόδας στη δουλειά του να του ράψει στολή κι έτσι το παίζει κι αυτός σούπερ ήρωας και πιστεύει ότι κάποια μέρα θα γίνει τρανός και πασίγνωστος, αν και γενικότερα είναι μια σκέτη αποτυχία.

Blank Header

 

29637-aniplex_gets_samurai_flamenco

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σχέδιο: Το σχέδιο μου άρεσε, γιατί μου θύμισε κάτι από Cowboy Bebop που είχε ένα ιδιαίτερο, κάπως νοσταλγικό στυλ.

Μουσική: Η μουσική από την άλλη δεν με συγκίνησε ιδιαίτερα. Οι τίτλοι αρχής ήταν σχεδόν καλοί, αλλά τελικά μου φάνηκαν κάπως μονότονοι. Οι τίτλοι τέλους ήταν ενοχλητικοί.

Μεταφορά: Το Samurai Flamenco είναι μία από τις περιπτώσεις anime που δεν βασίστηκαν σε κάποιο manga/light novel.

Blank Header

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Σίγουρα το Samurai Flamenco βγάζει γέλιο με τις καταστάσεις στις οποίες κατορθώνει και μπλέκει ο wannabe σούπερ ήρωας Masayoshi. Αν και το μόνο που μπορεί να θεωρηθεί δράση προς το παρόν είναι το ξύλο που τρώει ο Masayoshi, η γενικότερη γεύση που μου άφησε το πρώτο επεισόδιο δεν ήταν απογοητευτική. Ίσως να συνεχίσω να το βλέπω.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *