Παρουσίαση του “Sakurasou no Pet na Kanojo” (Anime) 2


Sakurasou No Pet Na Kanojo Anime
Ένας σχολικός ξενώνας, απομονωμένος από το υπόλοιπο σχολείο, γεμάτος με προβληματικές ιδιοφυΐες. Το Sakurasou no Pet na Kanojo ( The Pet Girl of Sakurasou ) βασίζεται στην ομώνυμη σειρά light novel του Hajime Kamoshida.

Το anime της J.C. Staff έχει 24 επεισόδια και ξεκίνησε να προβάλλεται τον Οκτώβριο του 2012.

Η σειρά είναι δράμα, ρομαντική κωμωδία και school life.

 

 

 

ΠΛΟΚΗ

Blank Header

Στο σχολείο του Sorata, σύμφωνα με τον κανονισμό, όσοι έφηβοι έχουν πρόβλημα αποβάλλονται από τους ξενώνες του σχολείου και μετακομίζουν στο Sakurasou. Εκεί βρίσκει ο Sorata τον εαυτό του , αφού αποφάσισε να μεγαλώσει μια αδέσποτη γάτα. Η κατάσταση εκεί είναι πολύ χαλαρή και συνηθισμένη μέχρι να έρθει η Mashiro Shiina, μια απαθής έφηβος στην ηλικία του Sorata η οποία δεν μπορεί να φροντίσει τον εαυτό της. O Sorata αναγκάζεται να την βοηθήσει και όσο περνάει ο καιρός καταλαβαίνει το ταλέντο της στην ζωγραφική. Ποτέ του όμως δεν θα φανταζόταν ότι αυτή η κοπέλα που δεν μπορεί ούτε να ντυθεί μόνη της είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη ως έμπειρη καλλιτέχνης και εκατομμύρια άνθρωποι περιμένουν να δουν νέα της έργα πώς και πώς. Η ιστορία συνεχίζεται με το να μας δείχνει την καθημερινότητα των εφήβων στο Sakurasou και το πώς μέρα με την μέρα δένονται περισσότερο μέσα από χαρές και ομαδικές προσπάθειες αλλά και από οργή και τσακωμούς.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Blank Header

Kanda Sorata

sorata sakurasou


Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας. Είναι στο δεύτερο έτος του λυκείου και μένει στο δωμάτιο 101 του Sakurasou αφού αποφάσισε να μεγαλώσει μια αδέσποτη γάτα. Πριν από τον ερχομό του στο Sakurasou τον βλέπουμε να βαριέται την ζωή του, κάτι το οποίο στο Sakurasou θεωρείται ανεπίτρεπτο. Νοιάζεται για τους γύρω του και είναι πολύ ευγενικός και συγκρατημένος καθώς είναι πολλές οι φορές που έχει δει γυμνή την Shiina αλλά έχει κρατήσει το κεφάλι του χαμηλωμένο. Επίσης είναι πολύ εργατικός και εμψυχωτικός. Τέλος μπορούμε να διακρίνουμε ότι προσπαθεί να φτάσει με κάθε τρόπο το επίπεδο της Shiina, έχοντας συνέχεια αποτυχίες και μαθαίνοντας από τα λάθη του.

Shiina Mashiro

Mashiro Sakurasou

Μια πανέμορφη ξανθιά κοπέλα στην ηλικία του Sorata και καινούργια μαθήτρια στο λύκειο του. Η Shiina από την φύση της κρύβει τα συναισθήματά της με μεγάλη επιτυχία και παρουσιάζεται απαθής και αναίσθητη. Υπάρχουν πολλά σημεία όμως που η ζήλια της είναι φανερή και σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να σκάσει και κανένα χαμόγελο. Έχοντας μεγαλώσει με καλύτερους της φίλους τα πινέλα και την Rita Ainsworth, η Shiina είναι εντελώς ακοινώνητη και δεν μπορεί να φροντίσει τον εαυτό της σε καμία περίπτωση. Αποφασίζει να έρθει στο σχολείο του Sorata για να μάθει να σχεδιάζει manga, έχοντας ως αποτέλεσμα την αδρανοποίηση της διεθνούς της καλλιτεχνικής καριέρας. Τρέφει συναισθήματα για τον Sorata αν και η ίδια δεν το έχει συνειδητοποιήσει.

Nanami Aoyama

Nanami Sakurasou

Συμμαθήτρια στο ίδιο τμήμα με τον Sorata. Η Nanami έχοντας αποφασίσει να γίνει ηθοποιός φωνής παρατάει την χαλαρή ζωή δίπλα στους γονείς της για να μετακομίσει στο σχολείο του Sorata και να κάνει μαθήματα ηθοποιίας (voice acting). Μετακομίζει στο Sakurasou λόγω της κακής οικονομικής της κατάστασης και συνειδητοποιεί ότι τελικά δεν είναι και τόσο άσχημα. Είναι πάρα πολύ εργατική καθώς δουλεύει κάθε μέρα σε διαφορετική δουλειά για να καλύψει τα έξοδα της σχολής και δεν το βάζει ποτέ κάτω, ακόμα και αν συμβούν τα χειρότερα. Είναι πάντα καλοπροαίρετη και ενώ τρέφει συναισθήματα για τον Sorata την βλέπουμε να τον κατευθύνει προς το μέρος της Mashiro επειδή νομίζει ότι έτσι θα είναι χαρούμενος.

Jin Mitaka

Jin Sakurasou

O Jin είναι ο γόης του σχολείου. Έχει πάνω από 3 σχέσεις ταυτόχρονα και δεν κάνει εξαιρέσεις ακόμα και σε παντρεμένες γυναίκες. Είναι πολύ καλός στο να γράφει σενάρια αλλά δεν ταιριάζουν πολύ με τα σχέδια anime της Misaki. Είναι παιδικοί φίλοι και νοιάζεται πάρα πολύ για αυτήν ασχέτως από το αν δεν το δείχνει. Η σχέση του με τον Sorata είναι πάρα πολύ καλή και τους βλέπουμε να συζητάνε πολύ μόνοι τους για πράγματα που δεν θέλουν να πουν σε άλλους. Τέλος βλέπουμε ότι νευριάζει εύκολα και από την παραμικρή αφορμή μπορεί να γίνει πολύ επιθετικός.

Misaki Kamiigusa

Misaki Sakurasou

Μια τριτοετής μαθήτρια στο σχολείο του Sorata. Η Misaki είναι η “ψυχή” του Sakurasou καθώς κάθε μέρα είναι γεμάτο με τα γέλια της και τις φωνές της. Σε αντίθεση με την ηλικία της, συμπεριφέρεται πολύ παιδικά και είναι πάρα πολύ ενεργητική και χαρούμενη. Επίσης δεν διστάζει να ντυθεί προκλητικά με τους πιο περίεργους τρόπους. Είναι τρομερά επιδέξια στο να σχεδιάζει anime και ενώ είναι άριστη στο σχολείο, την έστειλαν στο Sakurasou επειδή δεν έδινε αρκετή προσοχή στα μαθήματα. Θέλει τον Jin, ο οποίος όμως βγαίνει με άλλες κοπέλες και δεν της δίνει αρκετή σημασία.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Blank Header

Σχέδιο: Το σχέδιο ήταν πολύ καλό και τα χρώματα στον κατάλληλο τόνο για να δώσουν έμφαση στην καθημερινή ζωή και σε όλες τις καταστάσεις. Οι κινήσεις των χαρακτήρων ήταν πολύ προσεγμένες και σου μετέφεραν τα συναισθήματά τους ακριβώς όπως θα έπρεπε.

Μουσική: Αν και δεν μου άρεσαν τα opening και ending τόσο πολύ δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τα OST. Έμπαιναν σε σωστές στιγμές και ταίριαζαν απόλυτα με την συγκεκριμένη κατάσταση ειδικά το Namae o Yonde (Read my name).

Μεταφορά: To Sakurasou no Pet na Kanojo βασίζεται στην ομώνυμη σειρά Light Novel του Hajime Kamoshida o οποίος έχει γράψει και το manga της σειράς. Το anime είναι σκηνοθετημένο από την Atsuko Ishizuka. Επίσης έχει υπάρξει και Visual Novel παιχνίδι, με σχεδιαστή του την Netchubiyori.
ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Blank Header

Ποτέ μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του. Το ίδιο motto ταιριάζει και σ’ αυτήν την σειρά. Ενώ ξεκινάει με στοιχεία κωμωδίας και πολλή χαρά στην συνέχεια μέσα από υπερβολικά άδικες καταστάσεις σου παρουσιάζει πόσο σκληρός μπορεί να είναι ο κόσμος ακόμα και αν έχεις δώσει ό,τι έχεις, και πως πολλές φορές, η ζωή δίνει ευκαιρίες σε άτομα που έχουν δουλέψει λιγότερο από εσένα. Επίσης παρουσιάζει το πόσο ασταθής μπορεί να είναι μια σχέση ανάμεσα σε δύο άτομα διαφορετικού επιπέδου καθώς βλέπουμε τον Sorata να προσπαθεί να φτάσει την Mashiro, η οποία δεν έχει συνειδητοποιήσει πόσο απέχει από εκείνον. Ως αποτέλεσμα βλέπουμε τον Sorata ενώ νοιάζεται για αυτή να εύχεται για την αποτυχία της ώστε να μπορέσουν να βαδίσουν παράλληλα και να νιώθει λιγότερο ανάξιος κοντά της.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “Παρουσίαση του “Sakurasou no Pet na Kanojo” (Anime)