Το manga Rozen Maiden φτάνει στο τέλος του


unnamed-copyΤο φετινό #52 τεύχος του περιοδικού Young Jump της Shueisha θα ανακοινώσει την Τρίτη ότι το manga Rozen Maiden των PeachPit θα τελειώσει στα επόμενα τρία κεφάλαια. Το πρώτο τεύχος θα δημοσιευτεί την Τρίτη, το δεύτερο στο πρώτο τεύχος του 2014 στις 5 Δεκεμβρίου και το τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο θα δημοσιευτεί στο συνδυαστικό πέμπτο και έκτο τεύχος στις 4 Ιανουαρίου. Το manga συνήθως κυκλοφορεί μηνιαία.

Το ντουέτο Peach-Pit ξεκίνησε τη δημοσίευση του Rozen Maiden στο μηνιαίο περιοδικό Comic Birz της Gentosha το 2002. H Gentosha δημοσίευσε 8 τόμους της σειράς πριν οι Peach-Pit αλλάξουν εταιρεία και περιοδικό για το Young Jump της Shueisha το 2008. H Shueisha έχει εκδώσει εννέα τόμους της σειράς έκτοτε. H Tokyopop δημοσίευσε τους 8 τόμους της Gentosha στα αγγλικά το 2006-2008. Το manga έχει αποτελέσει έμπνευση για δύο spinoffs (υποπροϊόντα), το manga Maite wa Ikenai Rozen Maiden από Choboraunyopomi και το manga Rozen Maiden dolls talk από Haru Karuki.

H σειρά έχει αποτελέσει έμπνευση για 2 anime προσαρμογές από 12 επεισόδια η καθεμία, το Rozen Maiden και Rozen Maiden – Träumen, 2 επεισόδια prequel ( πριν την κύρια ιστορία), Rozen Maiden: Ouvertüre το 2006, και ένα σπέσιαλ επεισόδιο μικρού μήκους, Rozen Maiden: Detective Kun-Kun. To Rozen Maiden Zurückspulen, είναι μία αναδιασκευή του Rozen Maiden, που έκανε πρεμιέρα στις 4 Ιουλίου.

 

 

 

Πηγή: Anime News Network

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *