Παρουσίαση του White Album 2


images

WHITE ALBUM 2!

Να και ένα νέο anime για εκείνους που λατρεύουν τη μουσική και τα anime που παρακολουθούν τις ζωές των πρωταγωνιστών τους, καθώς εκείνοι προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις διάφορες δυσκολίες πάσης φύσεως, που στο White Album 2 είναι κυρίως δυσκολίες μεταξύ των τριών πρωταγωνιστών και του μουσικού τους συγκροτήματος. Το οποίο γνωρίζεις πως έχουν συγκροτήσει και πιθανόν χρήζουν κάποιας επιτυχίας, χωρίς όμως, να γνωρίζεις το πως.

ΠΛΟΚΗ

Το White Album 2 ξεκινά με τους πρωταγωνιστές του σε μια σκηνή ενώ παίζουν μουσική, έχοντας σχηματίσει κατά τα φαινόμενα ένα νεανικό συγκρότημα. Τότε είναι που η φωνή του αφηγητή και συγχρόνως πρωταγωνιστή, Haruki Kitahara, μας εξηγεί το πως όλα ξεκίνησαν πριν πολλά χρόνια όταν αγόρασε το πρώτο του CD με όνομα White Album. Το πιο γνωστό τραγούδι του CD, ήταν και το πρώτο κομμάτι που έμαθε να παίζει στη κιθάρα που αργότερα, εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο πάθος για τη μουσική. Στο σχολείο του, το Hojou University High, υπάρχει μεγάλη μέριμνα για τους ανερχόμενους μουσικούς. για αυτό και οι εγκαταστάσεις προσφέρουν τρεις διαφορετικές αίθουσες για πρόβες. Καθώς ο Haruki κάνει πρόβες μόνος του με τη κιθάρα του, στη διπλανή αίθουσα μουσικής, που είναι μόνο για τους καλύτερους, τις ίδιες ώρες με τον ίδιο εξασκείτε και κάποιος πιανίστας, κι ακριβώς εκεί είναι που αποκτά μια ρομαντική αίσθηση το anime. Οι δύο άγνωστοι που παίζουν μαζί μουσική. Ωραία εικόνα που σίγουρα θα κάνει μερικές να αναστενάξουν. Disney σου λέει μετά και πριγκίπισσες! Παράλληλα μας δείχνει το πώς ο Haruki γνώρισε την, διάσημη στο σχολείο τους, Setsuna Ogiso και το πως δείχνει να την συμπαθεί με πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Στο τέλος του επεισοδίου, ο Haruki βρίσκεται ουσιαστικά ανάμεσα στο δίλημμα να ακολουθήσει την ωραία φωνή που ακούγεται, ενώ εκείνος κάνει πρόβα από τη ταράτσα του σχολείου ή, να πάει στη δίπλα αίθουσα και να δει ποιος παίζει πιάνο. Επιλέγει να ακολουθήσει τη φωνή, και στην ταράτσα συναντά την Ogiso, που ως τώρα ήταν άγνωστο σε όλους, το πόσο καλή φωνή έχει.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Kitahara.Haruki.full.1571707

Kitahara Haruki :  Αυτός ο ευπαρουσίαστος νεαρός είναι και ο πρωταγωνιστής της σειράς, White Album 2. Ήταν ο δεύτερος κιθαρίστας σε ένα συγκρότημα που τώρα έχει διαλυθεί, όμως γρήγορα θα βρεθεί να είναι ο πρώτος κιθαρίστας ενός νέου συγκροτήματος. Είναι πάντα πρόθυμος να βοηθήσει και τους συμμαθητές του αλλά και το ίδιο του το σχολείο, ιδιαίτερα στην διοργάνωση εκδηλώσεων από όπου φαίνεται και το ηγετικό του πνεύμα, αφού όλοι περιμένουν από εκείνον να τους καθοδηγήσει. Προβλέπω όμως προβλήματα, ερωτικού περιεχομένου για τον γλυκό και ευγενικό Haruki.Ogiso.Setsuna.full.1427723

Setsuna Ogiso : Είναι το διάσημο κορίτσι του σχολείου για όλους τους λάθους λόγους. Επί δύο χρόνια, οι φίλοι της, έβαζαν κρυφά το όνομα της σε έναν διαγωνισμό ταλέντων στα πλαίσια εκδηλώσεων του σχολείου της. Και η Ogiso, βγήκε και τα δύο χρόνια πρώτη. Φέτος όμως έχει αλλάξει γνώμη. Δεν θέλει τα μάτια του κόσμου στραμμένα πάνω της και ευτυχώς για την ίδια ο Haruki σέβεται αυτή της την απόφαση. Η Ogiso είναι γλυκιά και συνεσταλμένη παρά τις φήμες για το αντίθετο. Διαθέτει επίσης, πολύ ωραία φωνή.

img11892

Kazusa Touma : Θυμάστε εκείνο το άγνωστης ταυτότητας άτομο που παίζει πιάνο στη διπλανή αίθουσα από τον Haruki ; Ε, λοιπόν αυτή είναι η πιανίστρια, Kazusa Touma. Στο πρώτο επεισόδιο την βλέπουμε στην αρχή μαζί με την Ogiso και τον Haruki ανεβασμένους στη σκηνή παίζοντας μουσική για ένα ενθουσιασμένο κοινό. Στη διάρκεια του υπόλοιπου επεισοδίου, την βλέπουμε ελάχιστα και ποτέ καθαρά ενώ δεν λέει ούτε μία κουβέντα. Έτσι για το καλό.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σχέδιο : Τα χρώματα! Τα χρώματα είναι που μου έκαναν τη μεγαλύτερη εντύπωση. Φοβερός φωτισμός, ειδικά στη σκηνή στην ταράτσα με φόντο τον ήλιο που δύει. Αλλά και πολύ καλή σκηνοθεσία.  Τα πρόσωπα όμως, μειονεκτούν λίγο σε σχέση με άλλα anime της φετινής σεζόν, αλλά και πάλι η σειρά δεν χάνει λόγω του σκίτσου της.

Μεταφορά : Το White Album αρχικά ήταν visual novel, ένα διαδραστικό δηλαδή manga με χρώμα και διάφορες επιλογές που αφήνουν στον αναγνώστη εν μέρει την επιλογή να στρέψει την ιστορία σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Είχε χαρακτηριστεί μόνο για ενηλίκους, η κυκλοφορία όμως του White Album 2 άλλαξε τα δεδομένα και η ιστορία έγινε ίδια με την ιστορία που ακολουθεί και το anime.

Μουσική : Από ένα anime με θέμα τη μουσική, θα περίμενε κανείς καλύτερη μουσική επένδυση. Το soundtrack είναι καλό, η μουσική όμως του background δεν κρίνεται ικανοποιητική, από ‘μενα τουλάχιστον που μηδέν γνώσεις έχω γύρω από τη μουσική! Τώρα, σε σχέση με τη φωνή της τραγουδίστριας του anime, η επιλογή ήταν άριστη, καθώς πραγματικά η Ogiso έχει πολύ καλή φωνή.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Το White Album 2 έχει μια ρομαντική χροιά χωρίς να καταντά κουραστικό. Σου αφήνει ερωτηματικά στο τέλος του πρώτου επεισοδίου και θα είναι αυτό ακριβώς, που θα τραβήξει όσους δουν το πρώτο επεισόδιο. να δουν τουλάχιστον και το δεύτερο. Κι αν και τέτοια anime, δεν μπορώ να πω πως βρίσκονται ψηλά στις λίστες των προτιμήσεων μου, θα δω σίγουρα και το δεύτερο επεισόδιο της σειράς. Νομίζω πως στοχεύει κυρίως σε γυναικείο πληθυσμό, αλλά δεν βλέπω για ποιο λόγο, να μην μπορούν και τα αγόρια της παρέας να δούνε ένα τέτοιο anime, έστω, για το χατίρι της κοπέλας τους.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *