Παρουσίαση του Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin (Anime) 1


soranofansubrainbownish

Rainbow

Η ιστορία της σειράς, διαδραματίζεται στην περίοδο του ψυχρού πολέμου . Το 1950, έξι ανήλικα παιδιά μπαίνουν στην φυλακή του σωφρονιστικού ιδρύματος για εγκλήματα που διέπραξαν, ο καθένας τους για διαφορετικούς λόγους. Μέσα στην φυλακή η μοίρα τους, τους επιφυλάσσει κάτι , που θα τους αλλάξει τη ζωή.

ΠΛΟΚΗ

Η ιστορία της σειράς ξεκινάει με μια εισαγωγή για τους χαρακτήρες και για ποιο λόγο μπήκαν στην φυλακή. Εκεί οι ήρωες μας θα γνωρίσουν το Sakuragi ή αλλιώς τον «Αδερφό» τους, όπως τον αποκαλούν, αφού τους έμαθε ποιο είναι πραγματικά το νόημα της ζωής αλλά και το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τα πράγματα.

Και αφού οι ήρωες μας ενώθηκαν και έγιναν φίλοι, ένας από αυτούς, ο Joe θέλει να δει για τελευταία φορά, την μικρή του αδερφή. Έτσι όλοι μαζί βοηθάνε τον Joe να το σκάσει με ρίσκο την ίδια τους την ζωή, αφού αν μαθευτεί ότι τον βοήθησαν τους περιμένει η απομόνωση και ο ξυλοδαρμός για την συμμετοχή τους. Όταν ο Joe καταφέρνει να ξεφύγει με την βοήθεια των φίλων του βρίσκει και βλέπει την αδερφή στο ορφανοτροφείο αλλά εκεί τον περίμενε και μια έκπληξη

Ταυτόχρονα, ένας από τους ήρωες της σειράς, με την βοήθεια του Ishihara, του σκληρού δεσμοφύλακα, μαθαίνει ότι ο λόγος που ο Sakuragi μπήκε στην φυλακή είναι η «Πατροκτονία». Τότε ο Ακάλυπτος, όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του θυμώνει με την είδηση αυτή και θέλει να μείνει μόνος του. Εκείνη την στιγμή θα συμβεί το μοιραίο, αφού με το τσιγάρο του που πέταξε θα βάλει σε μεγάλο κίνδυνο τους φίλους του. Η φυλακή θα πάρει φωτιά. Ο Ishihara το εκμεταλλεύεται αυτό πετώντας τα κλειδιά του κελιού των ηρώων μας στην άυλη, ώστε να μην μπορούν να βγουν και να καούν μαζί με τα συντρίμμια. Τι τους επιφυλάσσει η μοίρα τους; Θα μπορέσουν οι φίλοι μας να ξεφύγουν από την κόλαση που επικρατεί μέσα στην φυλακή ώστε να μπορέσουν να ζήσουν ελεύθεροι και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους ή η μοίρα τους είναι γραμμένη και θα μείνουν στη φυλακή για πάντα;

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

vlcsnap-2010-06-23-17h14m36s176-600x337

Rokurouta Sakuragi :  O Sakuragi ή αλλιώς ο «μεγάλος  Αδερφός», όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, μπήκε στην φυλακή λόγω Πατροκτονίας. O Sakuragi πριν μπει μέσα στην φυλακή είχε ασχοληθεί με το box και το όνειρο του ήταν να γίνει σαν τον πατέρα του.Μέσα στην φυλακή γνωρίζει τους υπόλοιπους ήρωες μας και μαζί αντιμετωπίζουν τον μισητό σε όλους φύλακα, τον Ishihara, που προσπαθεί να κάνει την ζωή του ήρωά μας δύσκολη και σκοπός του είναι να τον σκοτώσει και να μην ξαναδεί ποτέ το φως του ήλιου, αφού, απ΄ότι φαίνεται, κρατάει ένα καλά κρυμμένο μυστικό

RAINBOW Nisha Rokubou no Shichinin - 07 - Large 21

Mario Minakami :  Ο Mario είναι 17 ετών και μπήκε στην φυλακή γιατί όταν ο δάσκαλος του στο σχολείο προσπάθησε να βιάσει μια συμμαθήτρια του, ο Mario το αντιλήφθηκε και του προκάλεσε τραύματα που ήθελαν τρεις μήνες για να επουλωθούν.
Το όνειρο του Mario είναι να πραγματοποιήσει το όνειρο του Αδερφού του.

vlcsnap221247

Tadayoshi Tooyama : Tadayoshi Tooyama, παρατσούκλι «Στρατιώτης», ετών 17, μπήκε στην φυλακή για βίαιη συμπεριφορά και διατάραξη ησυχίας. Επίσης χτύπησε σοβαρά τον σύντροφο της μητέρας του και του προκάλεσε σοβαρά τραύματα.
Όνειρο του είναι μία μέρα να μπορέσει να μπει στο στρατό του Ιαπωνικού στόλου και να γίνει σπουδαίος.

rainbow216

Noboru Maeda : Noburo Maeda, παρατσούκλι «Χελώνα», ετών 16, μπήκε στην φυλακή για ληστεία , για ένα δείπνο που δεν είχε πληρώσει, αλλά και επίσης για πολλά άλλα εγκλήματα που κατά την κράτησή του δεν μπορούσαν να διερευνηθούν.
Το όνειρο του είναι να γίνει γνωστός και να βγάζει πολλά χρήματα για να βοηθάει τους φίλους του.

rainbow_18

Jou Yokosuka :  Jou Yokosuka , παρατσούκλι «Joe», ετών 16, μεγάλωσε μαζί με την μικρή του αδερφή σε ορφανοτροφείο, μπήκε στην φυλακή για βίαιες πράξεις και ανάρμοστες σχέσεις. Επίσης προκάλεσε τραύματα, που απαιτούσαν τρεις μήνες ανάρρωσης, σ΄αυτόν που πήγε να τον βιάσει.
Όνειρο του είναι να γίνει ένας σπουδαίος και γνωστός τραγουδιστής, αφού η μεγάλη του αγάπη ήταν η μουσική.

5305-1110160990

Mansaku Matsuura : Mansaku Matsuura, παρατσούκλι «Λάχανο», ετών 17, μπήκε στην φυλακή λόγω βίαιων πράξεων και οινοποσία ανηλίκου. Επίσης εκτέλεσε πράξη βίας υπό την επήρεια αλκοόλ, αφήνοντας το θύμα με σοβαρές κακώσεις.
Ο Mansaku δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο όνειρο όπως οι υπόλοιποι φίλοι του. Το μόνο που θέλει είναι να είναι ευτυχισμένος μαζί με τους φίλους του.

100428_rainbow_baremoto

Ryuuji Nomoto : Ryuuji Nomoto, παρατσούκλι «Ακάλυπτος», ετών 17, μπήκε στην φυλακή για απάτη, σφετερισμό και για κλοπή. Επίσης συχνά διέπραττε ληστείες σε εμπορικά κέντρα.
Όνειρο του είναι να έχει φίλους που θα τον βοηθούσαν σε κάθε του δυσκολία, αλλά επίσης ήθελε να γίνει δικηγόρος για να μπορεί να βοηθάει τους φίλους του όταν μπλέξουν σε κάποιο καυγά.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σχέδιο: Το animation της σειράς έγινε στο studio Madhouse, το οποίο και βρίσκω αριστουργηματικό, τόσο όσον αφορά το σχεδιασμό των χαρακτήρων,  όσο και στην έμφαση στο πρόσωπο αλλά και στο τοπίο.

Μεταφορά: Η σειρά γράφτηκε από τον George Abe και κυκλοφόρησε πρώτα σε manga το 2003 και στην συνέχεια το 2010 έγινε anime. Την επιμέλεια την είχε αναλάβει ο Hiroshi Koujina. Το manga έχει 22 volumes ενώ το anime έχει μόλις 26 επεισόδια. Επιπλέον η σειρά το 2005 βραβεύτηκε στην γενική κατηγορία, στα βραβεία «Shogakukan Manga Award».

Μουσική: Το opening είναι με αγγλικούς στίχους και η μουσική είναι ροκ, κάτι που δεν συνηθίζεται και πολύ στα anime αφού τις περισσότερες φορές τα opening είναι περισσότερο προς την pop μουσική.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Η σειρά εξελίσσεται πολύ όμορφα και ομαλά και ανήκει στην κατηγορίαΙστορικό και Δράμα. Παρόλα αυτά περιέχει μέσα και στιγμές γέλιου, αλλά και στιγμές που σε κάνουν να δακρύζεις. Τα μηνύματα που θέλει να περάσει ο συγγραφέας είναι πολλά, όπως π.χ. μηνύματα για το πώς και τι μπορεί να φέρει ένας πόλεμος , για τον δεσμό της πραγματικής φιλίας κ.α. Τέλος, να αναφέρω ότι αρκετοί από τους voice actors που συμμετέχουν στην σειρά, έχουν δώσει την φωνή τους και σε πολλούς άλλους αγαπημένους μας χαρακτήρες σε γνωστά anime όπως, FMA, Bleach, Naruto κ.α.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One thought on “Παρουσίαση του Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin (Anime)