Στη δημοσιότητα παλιές ερωτικές εικονογραφήσεις του Osamu Tezuka


Το λογοτεχνικό περιοδικό Shinchō της Shinchosha δημοσίευσε στο τεύχος Δεκεμβρίου ερωτικές εικόνες του πρωτοπόρου δημιουργού Osamu Tezuka. Η μεγαλύτερη κόρη του Tezuka, Rumiko Tezuka, βρήκε 200 εικονογραφήσεις του δημιουργού στο χώρο εργασίας του το 2014, ανάμεσα και σε άλλα αδημοσίευτα έργα. Ανάμεσα σε αυτές τις εικόνες, η Rumiko επέλεξε 29 βασισμένες στο θέμα του “ερωτισμού”, και το περιοδικό Shinchō δημοσίευσε τη συλλογή με τίτλο “Erotica of Osamu Tezuka”.

 

tezuka01

tezuka02

 

25 από τα 29 σχέδια εμφανίζονται με χρώμα στις αρχικές σελίδες, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις στο μαυρόασπρο ένθετο του περιοδικού.

Τα σχέδια βρίσκονταν στο γραφείο του Tezuka στο σπίτι του, αλλά το συρτάρι είχε κλειδωθεί και το κλειδί έλειπε από τότε που πέθανε το 1989. Άλλα αρχεία που βρέθηκαν συμπεριλαμβανομένων σχεδίων για τον πρωταγωνιστή του Marvelous Melmo και μια χειρόγραφη έκθεση σχετικά με τον δημιουργό και σκηνοθέτη του manga του Akira, Katsuhiro Otomo.

Πολλαπλά σχέδια manga και εικόνες έχουν ανακαλυφθεί από το θάνατο του Tezuka. Η δημιουργός Leiji Matsumoto (Space Pirate Captain Harlock, Galaxy Express 999) αποκάλυψε εννιά αδημοσίευτες χειρόγραφες σελίδες το 2013 από τα πρώτα χρόνια του Tezuka και ένα manga σχεδιασμένο από τον δημιουργό όταν ήταν στην μετέπειτα εφηβεία του ανακαλύφθηκε επίσης το 2012 αφού πριν βρισκόταν στην κατοχή ενός συμμαθητή του Tezuka για περισσότερες από έξι δεκαετίες.

 

πηγή: Anime News Network

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *