Παρουσίαση του NouCome


633163

NouCome ή αλλιώς «Οι νοερές μου επιλογές επεμβαίνουν στην σχολική ρομαντική μου κωμωδία». Μάλλον θα προτιμήσουμε το πρώτο, αν και πραγματικά πρόκειται για κωμωδία, η οποία κατάφερε να πάρει ένα άκυρο θέμα και να το κάνει διασκεδαστικό.

ΠΛΟΚΗ

Κάθε μέρα στη ζωή σου κάνεις επιλογές, επιλογές που είτε έμμεσα είτε άμεσα αλλάζουν την πορεία σου, αλλά και την ίδια την ιστορία. Άραγε πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν κάποιος, κάπου, κάποτε έκανε κάτι διαφορετικό; Το NouCome παίρνει ένα τόσο βαθυστόχαστο θέμα και καταφέρνει να το μετατρέψει σε μια πολύ πιο αστεία μορφή. Ο Kanade Amakusa είναι ένας μαθητής που κουβαλάει μια δύσκολη κατάρα. Η καθημερινότητα του μοιάζει με visual novel, όπου ούτε save μπορείς να κάνεις ούτε rewind. Κάθε τόσο εμφανίζονται στο μυαλό του δύο επιλογές, συνήθως η μία χειρότερη από την άλλη , από τις οποίες πρέπει οπωσδήποτε να διαλέξει μία. Πάντα ,αυτό που αποφασίζει, του φέρνει προβλήματα… ώσπου η επιλογή του να «πέσει μια όμορφη κοπέλα από τον ουρανό» φέρνει την Chocolat στη ζωή του.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Noucome-Episode-4-Impressions-2

Amakusa Kanade: Απλός, τυπικός χαρακτήρας, που επιθυμεί μια φυσιολογική σχολική ζωή. Αν ήταν βέβαια δημοφιλής , δεν θα τον πείραζε καθόλου. Δυστυχώς γι’ αυτόν η κατάρα των «Απόλυτων Επιλογών» καθορίζει τη ζωή του και κυρίως καταστρέφει την υπόληψη του στο σχολείο, αφού σχεδόν πάντα καταλήγει να κάνει πράγματα άκρως εξευτελιστικά και να φαίνεται ανώμαλος.

Horriblesubs-noukome-01-1080p-mkv_snapshot_11-09_2013-10-25_20-14-56

Yukihira Furano: Φίλη του Kanade με περίεργη αίσθηση του χιούμορ. Της αρέσει να του λέει αστειάκια και δεν διστάζει να του τα εξηγήσει αν δεν τα καταλάβει. Η συμπεριφορά της γενικότερα μπερδεύει, αλλά στο τέλος ίσως καταλήγει να είναι πιο φυσιολογική απ’ ότι φαίνεται. Όποια και να ‘ναι η περίπτωση, είναι αρκετά ενδιαφέρουσα ως χαρακτήρας και ελπίζω πως θα εξελιχθεί στο μέλλον.

_Alibabasubs__NouKome_-_09__720p_.mkv_snapshot_21.21_[2013.12.07_21.39.14]

Yuuouji Ouka: Η κόρη μεγαλοεπιχειρηματία που φέρνει προϊόντα στο σχολείο για διαφήμιση, ανεξάρτητα με το αν τείνουν να είναι ακατάλληλα. Είναι εντελώς χαζοχαρούμενη, χωρίς όμως να καταντά ενοχλητική. Το αντίθετο μάλιστα, πολλές φορές είναι αρκετά συμπαθητική με τον μοναδικό τρόπο της και το χαμόγελο πάντα να κοσμεί το πρόσωπό της. Αν μη τι άλλο, φέρνει μαζί με τα προϊόντα της εταιρίας και τόνο κωμωδίας στη σειρά…  άρα από μένα εγκρίνεται.

noucome-ep-1-seventhstyle-011-614x345

Douraku Utage: Πιθανόν ο αγαπημένος μου χαρακτήρας μέχρι τώρα. Η chibi καθηγήτρια τους είναι η μόνη που γνωρίζει την κατάσταση του Kanade, μα δεν φαίνεται να δείχνει συμπόνια για το πρόβλημά του. Βασικά, προτιμά να τον δουλεύει κανονικά. Τώρα αν την περάσετε για παιδάκι την πρώτη φορά που θα την δείτε μέχρι κάποιος να την φωνάξει sensei, δεν είστε οι μόνοι.

9293d7a2ba2c649d1bab99674b60a4ae_480

Chocolat: Η μεγαλύτερη απογοήτευση του επεισοδίου είναι η Chocolat. Όχι επειδή δεν είναι καλός χαρακτήρας, μα επειδή δεν την δείχνει σχεδόν καθόλου. Αναμενόμενο βέβαια, αλλά λίγο ενοχλητικό. Όπως και να ‘χει, απ’ την ολιγόλεπτη παρουσία της στην οθόνη φάνηκε πολύ αθώα και χαριτωμένη με μια σχεδόν παιδική συμπεριφορά. Υποθέτω πως θα είναι το είδος του χαρακτήρα που θα φέρει τον πρωταγωνιστή σε πολλές άβολες καταστάσεις, πολλές φορές χωρίς να το καταλαβαίνει.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σχέδιο: Τα γραφικά της σειράς χαρακτηρίζονται από όμορφα και φωτεινά χρώματα, ενώ αποδίδονται πολλές λεπτομέρειες. Περισσότερο απ’ όλα θα μπορούσα να πω πως μ’ άρεσαν τα σημεία όπου οι επιλογές του Kanade εμφανίζονται, είτε σε μορφή παιχνιδιού, είτε με άλλους τρόπους . Κατά τ’ άλλα το στυλ είναι σχετικά συνηθισμένο ακολουθώντας πολλά anime αυτού του είδους, μα σίγουρα ευχάριστο.

Μουσική: Κυριαρχεί η pop και εμπλουτίζει τις σκηνές χωρίς να κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ή να ξεχωρίζει. Ταυτόχρονα, στις στιγμές της επιλογής ακούγεται μια υπερβολικά δραματική μουσική, η οποία προφανώς προστέθηκε για να γελοιοποιήσει επιπλέον την κατάσταση. Το opening από το συγκρότημα Afilia Saga δεν με ενθουσίασε. Ήταν ελαφρώς παιδιάστικο, αν και πολλά opening συνηθίζουν να είναι έτσι. Το ending ήταν ίσως καλύτερο, αφού έχασε λίγο το παιδικό του στοιχείο. Στους λίγο “ανώμαλους” της παρέας το τραγούδι που θα τραγουδήσει ο ίδιος ο πρωταγωνιστής στο τέλος θα αρέσει πολύ.

Μεταφορά: Το NouCome είναι βασισμένο σε μια σειρά light novels του Takeru Kasukabe, με σχέδια από την Yukiwo. Προς το παρόν έχουν εκδοθεί από την Kadokawa Shoten πέντε τόμοι και ακόμη συνεχίζεται. Η μεταφορά του σε anime γίνεται από τον σκηνοθέτη Takayuki Inagaki και το στούντιο Diomedea.

 

EΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Από αυτό το anime δεν περιμένω κάποια φοβερή πλοκή, αν και η μεγάλη εισαγωγή για τις επιλογές στη ζωή αφήνει χώρο για επέκταση σε αυτό το μέρος. Έχει γέλιο, συνοδευόμενο από συμπαθητικούς και ενδιαφέροντες χαρακτήρες, καθώς και ένα θέμα πρωτότυπο. Σίγουρα δεν θα κρατήσει κανείς την ανάσα του μέχρι το επόμενο επεισόδιο, όμως από μένα εγκρίνεται για όσους θέλουν να ξοδέψουν χαλαρά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *