Παρουσίαση του Non Non Biyori


tumblr_mqlwi003bg1qektm9o7_1280

Non Non Biyori

Η φθινοπωρινή σεζόν φέτος, μέσα στη μεγάλη γκάμα καινούριων σειρών, μας φέρνει και ένα πιο ανοιξιάτικο anime του είδους slice of life. Ας του ρίξουμε λοιπόν μια ματιά.

Blank Header

 ΠΛΟΚΗ

Το Non Non Biyori είναι η ιστορία τεσσάρων κοριτσιών. Τα τρία από αυτά έμεναν όλη τους τη ζωή σε ένα χωριό μέσα στη μέση του πουθενά στην Ιαπωνία, ενώ η τέταρτη μόλις μετακόμισε εκεί από το Τόκιο εξαιτίας των γονιών της. Οι τέσσερις κοπέλες, οι οποίες είναι όλες διαφορετικών ηλικιών, πιάνουν φιλίες και προσπαθούν να κατανοήσουν τους διαφορετικούς κόσμους από τους οποίους προέρχονται. Ιδιαίτερα η πρωτευουσιάνα της παρέας το βρίσκει πολύ παράξενο που το χωριό έχει μόνο ένα σχολείο, μόνο τέσσερις μαθητές, μόνο δύο μαγαζιά και ένα λεωφορείο που κάνει δρομολόγια μόνο κάθε δύο ώρες, ενώ διάφορα ζώα της φάρμας κυκλοφορούν ελεύθερα παντού. Από την άλλη, οι επαρχιώτισσες βρίσκουν τρομερά παράξενο το γεγονός ότι εκείνη σκέφτηκε να κλειδώσει το σπίτι της, αφού οι ίδιες δεν είχαν καν δει κλειδαριά στη ζωή τους. Προσπαθούν επίσης να αποδείξουν ότι το χωριό τους δεν είναι και τόσο φοβερά αποκλεισμένο στην επαρχία όσο θα νόμιζε κανείς, αν και χωρίς επιτυχία. Όπως και να’χει, οι τέσσερις κοπέλες καταφέρνουν να κάνουν καλή παρέα.

Blank Header

 ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Ichijo

Ichijou Hotaru: Μια πρωτευουσιάνα μαθήτρια της πέμπτης δημοτικού, η οποία μετακόμισε από το Τόκιο σε αυτό το μικρό χωριουδάκι της επαρχίας εξαιτίας των γονιών της. Έχει από ό,τι φαίνεται χάσει τάξεις λόγω των συνεχών μετακινήσεων. Είναι γλυκιά και προσπαθεί να προσαρμοστεί στη ζωή στην επαρχία.

Natsumi

Natsumi Koshigaya: Μια χαρούμενη και αισιόδοξη μαθήτρια της πρώτης γυμνασίου και η πιο ομιλητική της παρέας.

Komari

Komari Koshigaya: Η αδερφή της Natsumi, η οποία φαίνεται να έχει ένα κόμπλεξ με το ύψος της, αφού είναι μεγαλύτερη από την αδερφή της κατά ένα χρόνο αλλά κοντύτερη.

Ren

Renge Miyauchi:  Ένα παράξενο πρωτάκι που παίζει συνεχώς φλογερά και έχει φάει κόλλημα με το γεγονός ότι ίσως τελικά μένει όντως στην εξοχή. Έχει ένα μικρό ζωάκι στην αυλή της, το οποίο όμως δεν κάνει τίποτα συγκλονιστικό, αν και η ίδια επιμένει ότι κάνει κολπάκια όταν του σφυρίζει.

Blank Header

 

Non-Non-Biyori

 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σχέδιο: Ομολογουμένως τα τοπία που παρουσιάστηκαν στο anime αυτό ήταν υπέροχα. Παρόλα αυτά όμως, το animation υστερούσε κατά τη γνώμη μου όσον αφορά στους χαρακτήρες, διότι μου φάνηκαν υπερβολικά απλοί σε σύγκριση με το λεπτομερέστατο φόντο.

Μουσική: Η μουσική ήταν γλυκανάλατη, όπως θα ταίριαζε σε ένα χωριάτικο τοπίο, ενώ συνοδευόταν συχνά από την φλογέρα της μικρής Ren. Οι τίτλοι αρχής και τέλους ήταν σπαστικοί κατά τη γνώμη μου. Η τραγουδίστρια ακουγόταν σαν πεντάχρονο με βουλωμένη μύτη.

Μεταφορά: Το Non Non Biyori βασίζεται στο ομώνυμο manga του Atto που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2009 από την Media Factory και συνεχίζεται ως και σήμερα.

Blank Header

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Εξαρχής δεν περίμενα πολλά από το Non Non Biyori εξαιτίας του ότι βρίσκω τα slice of life αρκετά βαρετά. Δεν είχα άδικο καθώς φαίνεται, γιατί το πρώτο επεισόδιο μου φάνηκε ατελείωτο και εξαιρετικά ήσυχο για τα γούστα μου. Υπήρχαν πολλές φορές που αναρωτιόμουν πόση ώρα οι ηρωίδες θα συζητάνε για μετρίου ενδιαφέροντος πράγματα ή απλά θα κοιτιούνται σιωπηλά, επικοινωνώντας μάλλον με κάποια τηλεπαθητική δύναμη που είναι πέρα της αντιλήψεως μου. Υποθέτω ότι είναι μια αρκετά καλή δουλειά για όσους τους αρέσει να βλέπουν slice of life, αλλά δυστυχώς η παντελής έλλειψη δράσης με απώθησε εντελώς.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *