Παρουσίαση του Nisekoi


NISEKOI

635868

To Nisekoi (=Ψεύτικη Αγάπη), όπως φαίνεται και από τον τίτλο του, πρόκειται για ένα από τα ρομαντικά anime της φετινής χειμερινής σεζόν. Παρόλα αυτά, συνδυάζει και τα είδη κωμωδίας και shonen. Ήταν πετυχημένος ο συνδυασμός;

ΠΛΟΚΗ

Το Nisekoi ξεκινά με τον Raku Ichijo, ένα φιλόδοξο μαθητή που θέλει πάνω από όλα να μπει σε ένα καλό πανεπιστήμιο και να “στρώσει” την καριέρα του. Η οικογένειά του βέβαια έχει άλλα όνειρα γι’αυτόν, διότι ο Raku είναι γιος του αρχηγού μιας εκ των παρατάξεων της Yakuza. Τόσο ο πατέρας του όσο και οι υπόλοιποι συμμορίτες του συμπεριφέρονται σαν να έχει δεχτεί ότι θα διαδεχθεί τον πατέρα του στην αρχηγία της παράταξης. Μία μέρα, ενώ ο Raku περπατούσε αμέριμνος στο προαύλιο του σχολείου του, μια ξανθιά κοπέλα πηδάει τον φράχτη, προσγειώνεται πάνω του με μια γονατιά και φεύγει χωρίς καν να ζητήσει συγγνώμη. Όταν ξεκινά το μάθημα, ο Raku συνειδητοποιεί δύο πράγματα: πρώτον, ότι η ξανθιά κοπέλα που του έριξε γονατιά στο πρόσωπο είναι η νέα του συμμαθήτρια που μετακόμισε πρόσφατα στην Ιαπωνία γιατί είναι μισή Αμερικάνα και δεύτερον, ότι την ώρα που τον κλώτσησε αυτός έχασε το μενταγιόν του. Εξαγριωμένος αναγκάζει την αγενή ξανθιά κοπέλα που λέγεται Chitoge να τον βοηθήσει να βρει το μενταγιόν, γιατί είναι πολύ σημαντικό γι’αυτόν. Όταν ήταν μικρός, μια κοπέλα του είχε δώσει αυτό το μενταγιόν σε σχήμα κλειδαριάς ενώ εκείνη κράτησε το κλειδί. Τότε, δώσανε την υπόσχεση να μην ξεχάσουν ποτέ ο ένας τον άλλον. Παρόλο που επιμένει να προσπαθεί να κρατήσει την υπόσχεση του, παράλληλα του αρέσει μια συμμαθήτρια του, η Onodera. Όταν επιτέλους η Chitoge βρίσκει το μενταγιόν και του ζητάει να μην της ξαναμιλήσει ποτέ γιατί τον θεωρεί εκνευριστικό, μαθαίνουμε ότι η Onodera είναι στην πραγματικότητα η κοπέλα που του το είχε χαρίσει πριν τόσα χρόνια, αλλά φοβάται να του το αποκαλύψει. Όταν ο Raku γυρνάει σπίτι του, ο πατέρας του τον αναγκάζει να τα φτιάξει για τρία χρόνια με την κόρη του αρχηγού της αντίπαλης συμμορίας για να υπάρξει ειρήνη ανάμεσα στις δύο συμμορίες. Όταν ο Raku δέχεται, μαθαίνει προς μεγάλη του αγανάκτηση ότι η κόρη του αρχηγού της αντίπαλης συμμορίας δεν είναι άλλη από την Chitoge που τόσο πολύ αντιπαθεί.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

raku

 

 

Raku Ichijo: Γιος αρχηγού συμμορίας και φιλόδοξος μαθητής που είναι τσιμπημένος με την Onodera και κολλημένος με την υπόσχεση που είχε δώσει πριν 10 χρόνια. Από ό,τι φαίνεται είναι καλός σεφ και όλα τα μέλη της συμμορίας τον σέβονται.

chitoge

 

 

Chitoge Kirisaki: Μισή Αμερικάνα, μισή Γιαπωνέζα συμμαθήτρια του Raku. Όλοι τη θαυμάζουν για την ομορφιά της και για τη μυστηριώδη αύρα που αποπνέει. Είναι αρκετά αγενής, φωνακλού και βίαιη λόγω του ότι μεγάλωσε σε συμμορία όπως ο Raku.

 

onodera

 

 

Onodera Kosaki: Γλυκιά και ντροπαλή συμμαθήτρια του Raku. Είναι κι αυτή τσιμπημένη μαζί του, αλλά ντρέπεται να του αποκαλύψει πως είναι το κορίτσι που του είχε χαρίσει το μενταγιόν τόσα χρόνια πριν.

 

 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

 

Σχέδιο: Το animation της σειράς είναι οπτικά όμορφο αν και δεν έχει τίποτα που να το ξεχωρίζει ιδιαιτέρως εκτός από τα χαρούμενα χρώματά του. Πολλές φορές φαίνεται κάπως στατικό ακόμα κι όταν θα μπορούσε να αποδοθεί περισσότερη κίνηση.

Μουσική: Η μουσική υπόκρουση της σειράς δεν μου τράβηξε το ενδιαφέρον. Με εξαίρεση ένα κομμάτι στο πιάνο που έπαιζε στο flashback της υπόσχεσης του Raku, ούτε καν οι τίτλοι τέλους δεν είχαν κάτι το ιδιαίτερο ή συγκλονιστικό.

Μεταφορά: Το Nisekoi είναι τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου manga που κυκλοφόρησε ως one-shot στο Jump NEXT! της Shueisha πριν γίνει ολοκληρωμένο manga στο Weekly Shonen Jump to 2011.

 

633715

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Σε γενικές γραμμές, το Nisekoi είναι καλό για το είδος του. Είχε κάποιες αστείες στιγμές οι οποίες έδεναν καλά με τις ρομαντικές, αλλά ως εκεί. Όσοι ψάχνετε για κάτι που θα σας συγκινήσει ή θα σας συνταράξει, ψάξτε αλλού. Όσοι πάλι θέλετε κάτι πιο χαλαρό, το βρήκατε.

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *