Παρουσίαση του Miss Monochrome


MISS MONOCHROME

‘Ήρθε ξανά η ώρα για άλλο ένα ολοκαίνουριο φθινοπωρινό anime, με μια εμφανή έλλειψη χρώματος! Ο λόγος για το Miss Monochrome, ένα αναπάντεχα σύντομο anime, αφού τα επεισόδια του δε διαρκούν περισσότερο από 4 λεπτά! Η Miss Monochrome αποτελεί μοναδικό, αυθεντικό, τρισδιάστατο χαρακτήρα που δημιουργήθηκε κι ερμηνεύτηκε από την γιαπωνέζα τραγουδίστρια και seiyuu Yui Horie, και πρωτοεμφανίστηκε ως εικονική τραγουδίστρια τον Μάρτιο του 2012, στο κονσέρτο Horie Yui o Meguru Bōken III ~Secret Mission Tour~. Το anime ακολούθησε σχεδόν έναν χρόνο αργότερα (Οκτώβριο του 2013).

ΠΛΟΚΗ

Η Miss Μonochrome ήταν μια πλούσια κληρονόμος που ζούσε σ’ ένα πολύχρωμο, φουτουριστικό κάστρο μαζί με ένα εγκαταλελειμμένο κοριτσάκι, την Μana- chan, την οποία είχε περιμαζέψει. Υπό την επιρροή μερικών παράξενων ονείρων που προμηνύουν μια μοιραία συνάντηση, η Miss Monochrome θαμπώνεται από τη λάμψη μιας τραγουδίστριας ονόματι Kikuko (που όλως τυχαίως μοιάζει δραματικά με το άτομο των ονείρων της) και φιλοδοξεί να μπει στον χώρο του θεάματος, προκειμένου να συναντήσει το πεπρωμένο της. Όντας όμως αφελής, η Monochrome ξεγελιέται κι εμπιστεύεται όλη της την περιουσία στη μικρή Mana που την προδίδει και το σκάει με τα χρήματα. Τώρα, αφού έχει χάσει όλα της τα πλούτη και με μόνη της συντροφιά ένα ρομπότ- δίσκο, η Monochrome περιφέρεται μέσα στην πόλη ψάχνοντας τρόπο να πραγματοποιήσει το όνειρο της. Κατά τύχη γνωρίζει έναν άνδρα ονόματι Maneo και τον ορίζει  manager της κι έτσι καταλήγει να δουλεύει στο μίνι μάρκετ όπου εκείνος είναι υπεύθυνος.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

 

 

Monochrome: Είναι η ζάπλουτη δεσποινίς (που προς το παρόν φορά μόνο άσπρο και μαύρο) που ξεγελάστηκε από την μικρή της σύντροφο. Η Monochrome είναι αφελής και άδολη, καθώς δεν αντιλήφθηκε τις προθέσεις της μικρής Mana αλλά και εντελώς αδαής σχετικά με τον κόσμο έξω από το κάστρο της. ‘Έλλειψη εμπειρίας και τυφλή εμπιστοσύνη, μαζί με ένα σχετικά ανέκφραστο πρόσωπο και autotune φωνή (ηλεκτρονική φωνή) είναι αυτά που την χαρακτηρίζουν.

 

mana_miss_monochrome_54075

 

 

Mana-chan: Υπήρξε φίλη και υπηρέτρια της Monochrome,από τότε που εκείνη την περιμάζεψε κάτω από μια γέφυρα, μέχρις ότου την πρόδωσε κι εξαφανίστηκε μαζί με όλα τα λεφτά της. Χαρούμενη και πρόθυμη, έχοντας εκφράσει πολλάκις την ευγνωμοσύνη της προς την Monochrome κανείς δε θα την υποψιαζόταν για προδοσία.

 

 

Miss Monochrome The Animation - 01 - 07

 

 

Kikuko: Τραγουδίστρια είδωλο την οποία η Monochrome θαυμάζει και φιλοδοξεί να συναντήσει, για να ξεδιαλύνει το μήνυμα των περίεργων ονείρων της.

 

 

5688-2013232137

 

 

Maneo: Ένας συνηθισμένος ενήλικας που δέχτηκε χωρίς πολλά πολλά να πάρει την Monochrome υπάλληλο στο μίνι μάρκετ που δουλεύει. Φαίνεται καλόκαρδος και σίγουρα λίγο δειλός άνθρωπος, φοβητσιάρης.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:

Σχέδιο: Το animation της σειράς δεν ήταν ιδιαίτερα λεπτομερές, αγγίζοντας τα όρια του απλοϊκού σε κάποιες σκηνές, αλλά τα ζωντανά χρώματα έσωσαν την παράσταση για άλλη μια φορά, βελτιώνοντας την εντύπωση που αφήνει συνολικά το anime στον θεατή.

Μουσική: Η μουσική στη διάρκεια του anime ήταν ελάχιστη και σχετικά χλιαρή, αλλά ταίριαζε με το ύφος της σειράς. Αυτό που ήταν πραγματικά εντυπωσιακό ήταν το Ending theme του anime (που δεν διέθετε Opening) το οποίο καταλάμβανε και τη μισή διάρκεια του επεισοδίου!

EΠΙΣΚΟΠΗΣΗ:

Ολόκληρο το anime θυμίζει παραμύθι για μικρά παιδιά, απλό σε πλοκή και σχέδιο αλλά αναπάντεχα σύντομο. Αν και μικρό, από το πρώτο κιόλας επεισόδιο η πλοκή προχωρά ικανοποιητικά, αν και δεν βλέπω καμιά σημαντική ανατροπή στον ορίζοντα. Η μουσική και το σχέδιό του είναι μέτρια αλλά αφήνουν καλή εντύπωση στον θεατή. Αν και χωρίς ιδιαίτερο χιούμορ ή δράση, το anime αυτό αξίζει την προσοχή σας έστω και μόνο λόγω περιέργειας! Αναρωτιέμαι τι άλλο πρόκειται να συμβεί στην Monochrome και πως θα πετύχει το όνειρό της…

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *