Η Megumi Hayashibara μοιράζεται τις σκέψεις της σχετικά με το σύγχρονο Voice Acting


Tο Seiyū Premium πήρε συνεντεύξεις από ηθοποιούς που χάρισαν την φωνή τους στα anime την δεκαετία του ’90, μία εποχή που η ζήτηση νέων ταλέντων, κυρίως γυναικών, αυξήθηκε δραματικά. Μεταξύ αυτών και η θρυλική πλέον Megumi Hayashibara (ως Rei στο Neon Genesis Evangelion, Ranma στο Ranma ½, και Jessie/Musashi στο Pokémon), η οποία μοιράστηκε τις σκέψεις της σχετικά με αυτού του είδους την ηθοποιία και το πώς εξελίχθηκε όλα αυτά τα χρόνια.

5161op8whel

Αν και η Hayashibara ήταν από τις πρώτες ηθοποιούς που έγιναν διάσημες για δουλειές εκτός των anime (είναι τραγουδίστρια και μπήκε στα εβδομαδιαία charts του Oricon), εξέφρασε φόβους σχετικά με την εμφάνιση των ηθοποιών που χαρίζουν την φωνή τους . “Aν εμφανίζονται ως gravure idols, τι συμβαίνει με την διαφορά που υπάρχει μεταξύ τους και του χαρακτήρα που υποδύονται;” αναρωτήθηκε.  Αυτό συνέχισε να την αγχώνει ακόμα και όταν έγινε διασημότητα, αν και κατάλαβε ότι οι fans θέλουν να δουν τα πρόσωπα των ηθοποιών μόνο αν είναι συμπαθητικοί, ενώ συνειδητοποίησε ότι “η γραμμή μεταξύ των ηθοποιών και των χαρακτήρων στους οποίους χάριζαν την φωνή τους εξαφανίστηκε.” Παράλληλα τόνισε ότι η προηγουμένως μακρόχρονη καριέρα των ηθοποιών συνεχώς μειώνεται, και περιέγραψε το επάγγελμα ως “εφήμερη ομορφιά” (shadow beauty).

Όταν της ζητήθηκε να δώσει συμβουλές σε νέους ηθοποιούς είπε: «Υπήρξαν φορές όπου έπρεπε να διαβάσω κλισέ φράσεις όσο καλύτερα μπορούσα… Με ρώτησαν πώς διαβάζονται τέτοιες φράσεις. Δεν έχει να κάνει με το να βρεις το σωστό συναίσθημα: είναι δύσκολο να σκεφτείς τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ειπωθούν οι φράσεις. Κάντε την καρδιά σας πέτρα και διαβάστε τις όσο καλύτερα μπορείτε.»

Η Hayashibara περιέγραψε το επάγγελμά της ως πυρετώδες με ασφυκτικό πρόγραμμα, με τις ζωντανές εμφανίσεις να το επιβαρύνουν. “Σε κάνουν να νιώθεις αναντικατάστατος, όμως σε 2-3 χρόνια αυτό μπορεί να αλλάξει“. Παράλληλα κατηγόρησε τους μάνατζερς που δεν έχουν αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ηθοποιούς, ενώ ελπίζει ότι θα σταματήσουν να τους “χρησιμοποιούν” για βραχυπρόθεσμα κέρδη. Παρ’όλα αυτά είπε ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι ούτε καλή ούτε κακή, απλά επακόλουθο της ραγδαίας ανάπτυξης του κλάδου.

Τέλος, παραπονέθηκε για την έλλειψη πρωτοτυπίας στα καινούρια anime, δίνοντας ως παράδειγμα την συχνή αντιγραφή του Evangelion και της Rei. “Θέλω να συμμετάσχω στην δημιουργία κάτι νέου και πρωτότυπου”.

To Seiyū Premium περιλαμβάνει και συνεντεύξεις των Hekiru Shiina, Mariko Kouda, Megumi Ogata, Yuko Miyamura, Mami Kingetsu, Kikuko Inoue και Noriko Hidaka.

 

Πηγή: Anime News Network

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *