Παρουσίαση του Meganebu!


post

Meganebu!

Γεμάτη η φθινοπωρινή σεζόν από νέα anime, άλλα περισσότερο διαφημισμένα και άλλα λιγότερο. Το Meganebu! είναι ένα anime 12 επεισοδίων που ανήκει στην κατηγορία shoujo/slice of life και ακούστηκε αρκετά. Να δούμε όμως, άξιζε τελικά η διαφήμιση;

Blank HeaderΠΛΟΚΗ

Οι Akira, Hayato, Yukiya, Takuma και Mitsuki είναι τα 5 αγόρια που αποτελούν την “Λέσχη Γυαλιών” του σχολείου τους. Τα αγόρια αυτά και η λέσχη τους περνάνε εντελώς απαρατήρητα στους υπόλοιπους μαθητές, οι ίδιοι όμως  θεωρούν τους εαυτούς τους αλλά και όσους φορούν γυαλιά, ξεχωριστούς, εκλεκτούς και εξυπνότερους από τους υπόλοιπους. Η ιστορία ακολουθεί την καθημερινότητα των αγοριών και τη σχέση που έχουν μεταξύ τους όσο προσπαθούν να κατασκευάσουν γυαλιά με ακτίνες Χ για να μπορούν να βλέπουν μέσα από τα ρούχα των γυναικών ανενόχλητοι. Αυτή η εφεύρεση λοιπόν πέρα από την προσωπική ικανοποίηση που θα τους προσέφερε θα τους έκανε και ιδιαίτερα δημοφιλείς στους υπόλοιπους μαθητές.

Blank HeaderΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

ACM8501Akira Souma/Kenji Akabane: Ο πρόεδρος της λέσχης γυαλιών και ο πιο παθιασμένος με το άθλημα. Έχει διαμορφώσει μια ολόκληρη ιδεολογία γύρω από τα γυαλιά και την ανωτερότητα όσων τα φοράνε και σνομπάρει όσους δεν φοράνε γυαλιά (Non-glassers).

Mitsuki.Kamatani.full.1584270Mitsuki Kamatani/Kouki Miyata: Πρωτοετής στη λέσχη, ο Mitsuki είναι συνεχώς πίσω από τον Akira που τον υπερθαυμάζει και κρέμεται από τα χείλη του. Αυτός και ο Hayato είναι οι 2 μικροί της λέσχης και δεν τα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους.

hyaHayato Kimata/Ryohei Kimura: Ο δεύτερος πρωτοετής της λέσχης ο Hayato φοράει γυαλιά όχι γιατί έχει πρόβλημα στην όραση αλλά περισσότερο για στιλ και φυσικά για να πλησιάσει τον Akira που τόσο θαυμάζει. O Akira ωστόσο συνεχώς τον αποθαρρύνει.

takTakuma Hachimine/Atsushi Tamaru: Ο Takuma μαζί με τον Akira και τον Yukiya είναι τα παλαιότερα μέλη της λέσχης. Είναι ένας τύπος ο οποίος είναι συνεχώς στον κόσμο του. Λατρεύει τα σουδάκια γεμιστά με κρέμα.

yukYukiya Minabe/Junichi Suwabe: Το τελευταίο παλιό μέλος της λέσχης και ο πιο σοβαρός. Φαίνεται να έχει περισσότερες γνώσεις πάνω στα γυαλιά και τις κατασκευές γενικότερα και όλοι τον σέβονται. Ειδικά τα νέα μέλη τον αποκαλούν τιμητική προσφώνηση –sama.

Blank HeaderΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σχέδιο: Ίσως από τα λίγα καλά στο anime, το σχέδιο του από το studio Deen θα το χαρακτήριζα ιδιαίτερα καλό και προσεγμένο. Αυτό που ίσως κουράσει μερικούς (όπως εμένα) είναι τα υπερβολικά και πολύ έντονα χρώματα. Να σημειώσουμε ότι στο anime οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου είναι απλώς κάποιες μοβ φιγούρες.

Μουσική: Το opening λέγεται “World’s End” από MUCC και το ending “Colorful World” από Tomohisa Sakou. Τίποτα το ιδιαίτερο.

Μεταφορά: Το Meganebu! είναι μια πρωτότυπη δουλειά που έγραψε ο Deco Akao σε σκηνοθεσία Soubi Yamamoto.Blank Header

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Οι πρώτες κριτικές πάνω στο Meganebu! ήταν αρνητικές και εγώ δεν θα αποτελέσω εξαίρεση. Θα προσπαθήσω να είμαι αντικειμενική και να παραβλέψω το γεγονός πως το σταμάτησα 1012 φορές για να χαζέψω κάτι άλλο πιο ενδιαφέρον. Πολλές περίεργες και φαινομενικά “χαζές” ιδέες έχουν γίνει anime και μάλιστα κάποιες με ιδιαίτερη επιτυχία, το Meganebu! όμως δεν συγκαταλέγεται σε αυτές. Έχει κάποια στοιχεία από παρόμοια anime του είδους όπως το Free! και το Danshi Koukousei no Nichijou αλλά κατά τη γνώμη μου δεν τα φτάνει καν. Στην πραγματικότητα δεν θεωρώ ότι θα αρέσει ούτε στους οπαδούς του είδους. Του λείπει η ιστορία, του λείπουν οι χαρακτήρες, του λείπει το στοιχειώδες χιούμορ. Η σειρά έχει ως target group κυρίως κορίτσια και αν είσαι πάνω από 12 χρονών ανεξαρτήτως φύλου δεν νομίζω να βρεις κάποιο ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο anime. Η μικρή σου αδερφή μπορεί.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *