Χρεοκόπησε το στούντιο Manglobe (Samurai Champloo, Deadman Wonderland, The World God Only Knows, Gangsta)!


manglobeΗ ενημερωτική πηγή Anime! Anime! Biz ανακοίνωσε την Πέμπτη πως το anime στούντιο Manglobe κατέθεσε την Τρίτη επίσημα τα χαρτιά του για χρεοκοπία. H ανακοίνωση επιβεβαιώνει προηγούμενη υποψία για την αφερεγγυότητα της Manglobe.

Η δήλωση τονίζει πως η Manglobe είχε πτωχεύσει εδώ και καιρό, και ερευνούσε τρόπους για να εξοφλήσει τα χρέη της, αλλά βρισκόταν σε κατάσταση από την οποία ήταν αδύνατον να συνεχίσει την τωρινή της επιχείρηση. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η δουλειά πάνω σε συγκεκριμένα projects συνεχιζόταν μέχρι το σημείο που η εταιρεία δήλωσε την πτώχευση.

Ο Shinichiro Kobayashi και ο Takashi Kochiyama ίδρυσαν την Manglobe το 2002. Το στούντιο παρήγε σειρές όπως το Samurai Champloo, το franchise του The World God Only Knows, το franchise του Hayate the Combat Butler, το Samurai Flamenco, το Deadman Wonderland, το Ergo Proxy, το Gangsta. και άλλα, καθώς και την ταινία Genocidal Organ αυτού του Νοεμβρίου.

Το Anime! Anime! Biz δεν επιβεβαίωσε εάν η παραγωγή του Genocidal Organ είχε τελειώσει ή όχι, αλλά το site δήλωσε στο άρθρο πως, “Η ταινία είναι προγραμματισμένη για πρεμιέρα στις 13 Νοεμβρίου. Θα ήταν ρεαλιστικό να μετακινήσουν την παραγωγή [της ταινίας] σε μια άλλη εταιρία, αλλά αυτό θα απαιτούσε να αναπροσαρμοστεί το πρόγραμμα”.

Πηγή: Anime News Network

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *