Παρουσίαση Magi: The Kingdom of Magic


28404-MagiHeader

Magi: The Kingdom of Magic

Ότι και να πω για αυτό το anime πραγματικά θα ‘ναι λίγο. Το “Magi” όπως συνηθίζεται να λέγεται στην anime κοινότητα, είναι ένα ιδιαίτερο anime καθώς διαδραματίζεται στο όχι τόσο γνώριμο περιβάλλον της Ευρασίας. Θα το χαρακτήριζα ως ένα actionadventure Shounen anime με αρκετά στοιχειά κωμωδίας μέσα που πραγματικά θα σας κάνουν να πεθαίνετε από τα γέλια. Η δεύτερη σεζόν του “Magi” ονομάζεται “MagiThe Kingdom of Magic” και μετά που παρακολούθησα το πρώτο της επεισόδιο συνειδητοποίησα ότι πραγματικά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την εκπληκτική πρώτη σεζόν που ονομάζεται “MagiThe Labyrinth of Magic“. Το “Magi” είναι από τα anime που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν τρομερή επιτυχία. Σίγουρα θα σας ταξιδέψει και θα σας κρατήσει μαζί του με την όμορφη πλοκή που έχει και τους ενδιαφέρον χαρακτήρες. Ανεβείτε στο μαγικό χάλι και πάμε να το δούμε πιο αναλυτικά.

ΠΛΟΚΗ

To “Magi” έχει μια τρομερά ενδιαφέρουσα πλοκή που ταιριάζει απολυτά με το κλίμα του anime. Στο “Magi” ακολουθούμε ένα μικρό αγόρι που ονομάζεται Aladdin το οποίο ήρθε για να αλλάξει τη μοίρα του κόσμου και να να φέρει ξανά τη ζωή σε αρμονία. Ο Aladdin είναι ένας magi και σκοπός του είναι να διαλέξει ένα ή περισσότερα εκλεκτά άτομα με σκοπό να γίνουν βασιλιάδες και να φέρουν ειρήνη στον κόσμο. Στην προσπάθεια του να μάθει ακόμα περισσότερα πράγματα για το ρόλο του ως magi, ο Aladdin συναντά τον Alibaba και τη Morgiana με τους οποίους γίνεται κολλητός. Μέχρι στιγμής ο Aladdin φαίνεται να έχει επιλέξει τον Alibaba για μελλοντικό βασιλιά γιατί πιστεύει πως έχει καλή καρδιά και θέλει να βοηθήσει τον κόσμο. Στον κόσμο του “Magi” εκτός από τον Aladdin, υπάρχουν άλλοι 3 magi οι οποίοι έχουν έρθει σε αυτόν τον κόσμο για να επιλέξουν τους δικούς τους βασιλιάδες. Στο “Magi” υπάρχουν αρκετά μαγικά αντικείμενα και λυχνάρια με πανίσχυρα τζίνι που σου δίνουν απίστευτη δύναμη.

Βλέποντας λοιπόν τη δεύτερη σεζόν το πρώτο πράγμα που θέλω καταρχάς να πω είναι ότι η έναρξη του πρώτου επεισοδίου είναι από τις καλύτερες σκηνές που έχω δει για την έναρξη μιας καινούριας σεζόν. Οι σκηνές δράσης που είδαμε είναι πραγματικά απίστευτες και δε μπορούσα να φανταστώ καλύτερο καλωσόρισμα για τη δεύτερη σεζόν μιας εκπληκτικής σειράς. Σε γενικές γραμμές το πρώτο επεισόδιο ήταν κυρίως αναγνωριστικό διότι είδαμε τι έκαναν οι χαρακτήρες μας μετά τον πόλεμο. Είδαμε ότι η πριγκίπισσα Dunya μπορεί να ανάρρωσε άλλα η μαγεία από το μαύρο λυχνάρι παραμένει ακόμα στο σώμα της. Ο Aladdin έκανε ότι μπορούσε για να τη βοηθήσει και αυτό για την ώρα είναι αρκετό, όμως η Dunya είναι σε δύσκολη κατάσταση και δεν της απομένει πολύς χρόνος ζωής. Μέτα από όσα συνέβησαν ο Aladdin πήρε την απόφαση να ταξιδέψει στο Magnostadt για να μάθει την αλήθεια και τα μυστικά που κρύβει αυτή η χωρά. Σημαντική στιγμή στο πρώτο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν είναι η συζήτηση του Sindbad με τον Aladdin και η πρόταση που του έκανε για να γίνει o magi της Sindria.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

magi-05-aladdin-rukh-staff-happy-smile-death-fire

Aladdin: Είναι ο πρωταγωνιστής και ο εκλεκτός magi του Solomon θα μπορούσαμε να πούμε. Είναι ένας κωμικός χαρακτήρας καθώς έχει τρέλα για το γυναικείο σώμα και κυρίως για τα γυναικεία στήθη. Ήρθε σε αυτόν τον κόσμο με τη βοήθεια του τζίνι φίλου του Ugo, γιατί είναι ένας εκλεκτός magi και πρέπει να φέρει την ισορροπία στο κόσμο. Ο Aladdin είναι μπερδεμένος και θέλει όλο και περισσότερο να μαθαίνει πράγματα για το ποιος είναι ο σκοπός και ο στόχος του σαν magi, άλλα και τι υποχρεώσεις έχει απέναντι στον κόσμο. Οι magi όπως ο Aladdin είναι κάτι σαν προφήτες θα έλεγα και έχουν κάποιες ειδικές ιδιότητες, όπως ο τρομερός έλεγχος που έχουν στα Rukh καθώς και στο magοi που τους χρησιμεύει για να εκτελέσουν μαγείες. Ακόμα οι magi είναι οι μονοί που μπορούν να καλέσουν ολόκληρο το σώμα ενός τζίνι διότι κάνεις άλλος εκτός από αυτούς δεν έχει αρκετή ποσότητα magοi για να το κάνει αυτό. Ο Aladdin στην προσπάθεια του να γνωρίσει τον ίδιο του τον εαυτό άλλα και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του σαν magi, γνωρίζει δυο άτομα που θα γίνουν οι καλύτεροι του φίλοι, τον Αlibaba και τη Morgiana.

magi-04-alibaba-looking_back-concern-anxiety-nervous

AlibabaΟ Alibaba είναι ένας νέος ο οποίος έχει πολλά όνειρα και πολλά σχέδια για το μέλλον. Είναι υπερασπιστής του δικαίου και δε μπορεί να βλέπει τα άτομα που είναι διπλά του να πληγώνονται. Ο Alibaba είναι το άτομο το οποίο ο Aladdin έκρινε άξιο για μελλοντικό βασιλιά. Ο Alibaba ακόμα, έχει στη κατοχή του ένα λυχνάρι από έναν μαγικό πύργο. Στο “Magi” τα λυχνάρια μπορεί να μοιάζουν με όλου του είδους τα αντικείμενα, από μαχαίρια μέχρι και δακτυλίδια. Το λυχνάρι του Alibaba έχει μέσα του τον Amοn, που είναι το τζίνι της φωτιάς και έχει τεράστια δύναμη. Ο Αlibaba πρέπει να προσθέσω ότι είναι πρίγκιπας του Ballabad και θα έκανε τα πάντα για να προστατεύσει τον τόπο και τους κάτοικους του. Μαζί με τον Aladdin και τη Morgiana πλέον είναι έτοιμοι για μια νέα μεγάλη περιπέτεια στο Magnostadt.

magi-02-morgiana-slave-serious-emotionless-indifferent

Morgiana: Η Morgiana είναι μια νεαρή κοπέλα η οποία έχει περάσει τα περισσότερα χρόνια της σαν σκλάβα μέχρι την στιγμή που την ελευθέρωσε ο Αlibaba και ο Aladdin. Δείχνει δύσκολα τα συναισθήματα της και παραμένει πίστη στις υποχρεώσεις της, ακόμα και αν δεν συμφωνεί με αυτές. H Morgiana κατάγεται από την πανίσχυρη φυλή των Fanalis, οι οποίοι βρίσκονται στην Σκοτεινή Ήπειρο. Η Morgiana κατέχει τρομερή δύναμη, ειδικά στα πόδια, και ταχύτητα. Πλέον φοράει στα χεριά της κάτι αλυσίδες οι οποίες μπορούν να δανείζονται την δύναμη από το λυχνάρι του Alibaba και έτσι δημιουργούν ένα οικογενειακό λυχνάρι. Σκοπός της είναι να βοηθήσει τον Aladdin και τον Alibaba στο ταξίδι και στις περιπέτειες που τους περιμένουν, ώστε να φέρουν ειρήνη στον κόσμο και να σταματήσουν τους AlThamen. Όταν το καταφέρει αυτό, θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα της.

magi-19-hakuryuu-kou_empire-prince-scar-glass_eye-serious-character_development-meaningful

Hakuryuu RenΕίναι ο πρίγκιπας της αυτοκρατορίας Κo και στόχος του είναι να την καταστρέψει, διότι η αυτοκρατορία Ko έχει ξεφύγει από τους πραγματικούς της στόχους και ακολουθεί σκοτεινές πολιτικές. Ο Hakuryuu μετά από την περιπέτεια που είχε με τον Aladdin, τον Alibaba και τη Morgiana σε ένα μαγικό πύργο, απέκτησε και αυτός ένα μαγικό λυχνάρι που μέσα του έχει το τζίνι Zagan. Να συμπληρώσω πως στην προσπάθεια του αυτή έχασε το αριστερό του χέρι και τώρα έχει ένα χέρι φτιαγμένο από ξύλο.

Sinbad_2_Eqiups

Sindbad: Είναι ένας αινιγματικός χαρακτήρας που πίσω από τα παραπλανητικά λογία του, κρύβονται οι πραγματικές του προθέσεις. Ο Sindbad είναι ο βασιλιάς  της δυνατής αυτοκρατορίας Sindria και όπως φαίνεται είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα με σκοπό να προστατέψει την αυτοκρατορία και τους πολίτες της. Ο Sindbad είναι ένας θρυλικός άνθρωπος λόγω των κατορθωμάτων του. Έχει στην κατοχή του αρκετά λυχνάρια και οι σύμμαχοι και οι στρατηγοί του είναι πραγματικά απίστευτα δυνατοί. Είναι καλός στο να διαχειρίζεται πολιτικές καταστάσεις και να επιβάλει την άποψή του μέσα από συζητήσεις. Εκμεταλλεύεται την ομορφιά του στο γυναικείο φύλο για να πετύχει τα σχεδία του, και αρκετές φόρες τον έχουμε δει μεθυσμένο λόγω της αδυναμίας που έχει στο πότο.

Judal_OP2

Judar : Είναι o magi της αυτοκρατορίας Ko και σε αντίθεση με τον Aladdin, o Judar έχει επιλέξει αρκετούς βασιλιάδες από την Βασιλική οικογένεια της Ko. Ο Judar θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένας διαφορετικός magi διότι στόχος του είναι να προκαλέσει το χάος. Ο Judar είναι τρομερά δυνατός και ξέρει να χειρίζεται τις δυνάμεις του ως magi σε ένα εκπληκτικό βαθμό. O Judar έχει στενές διασυνδέσεις με τους AlThamen και συνεχώς προκαλεί προβλήματα και αναταραχές στον κόσμο.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σχέδιο: Το σχέδιο στο “Magi” είναι πολύ όμορφο και ιδιαίτερα στις σκηνές δράσης που υπάρχουν στο anime. Δεν έχω κανένα παράπονο από το σχέδιο και δεν μπορώ να βρω κάτι αρνητικό στο animation. Να προσθέσω ακόμα ότι οι chibi εκφράσεις τόσο του σώματος όσο και του προσώπου που παίρνουν οι χαρακτήρες σε αρκετές κωμικές στιγμές με κάνει κάθε φορά να γελάω πραγματικά πολύ. Είναι ένα ωραίο στοιχείο που κάνει τις κωμικές στιγμές ακόμα πιο κωμικές

Μεταφορά: Το manga του “Magi” είναι πραγματικά καλό και το διαβάζω. Το anime ακολουθεί το manga κατά ένα μεγάλο ποσοστό άλλα μπορώ να πω ότι κάποια στοιχειά από το manga έχουν παραληφθεί για λογούς ροής στα εβδομαδιαία επεισόδια. Ακόμα πολλές φόρες το anime υιοθετεί στοιχειά που δεν έχουν εμφανισθεί πότε στο manga. Παρόλα αυτά, το anime είναι αντάξιο του manga αν και εγώ θα πρότεινα να παρακολουθείτε και τα δύο.

Μουσική : Το opening της δεύτερης σεζόν ονομάζεται Anniversary και το τραγουδούν οι SID και το ending ονομάζεται Eden και το ερμηνεύουν οι AquaTimez. Τα δυο αυτά τραγούδια βαδίζουν στα χνάρια των παλαιότερων opening και ending αντίστοιχα, του “Magi“. Έχουν ωραίο ρυθμό και οι σκηνές που παρουσιάζουν είναι πολύ όμορφα σχεδιασμένες.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Το MagiThe Kingdom of Magic χωρίς υπερβολές θα είναι σίγουρα μέσα στις τρεις καλύτερες anime σειρές του φθινοπώρου. Συνδυάζει ότι θέλει κάνεις για να περάσει ευχάριστα την ώρα του. Δράση, καλοφτιαγμένοι χαρακτήρες, ενδιαφέρουσα υπόθεση και κωμωδία είναι από τα στοιχεία που θα σας κάνουν να λατρέψετε το “Magi“. Τα παραμυθία για τζίνι, μαγικά χάλια, κλέφτες και μυστικά αντικείμενα έρχονται πλέον στην οθόνη σας με την μορφή ενός εκπληκτικού anime.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *