Παρουσίαση του Kyoukai no Kanata


Kyoukai.no.Kanata.full.1570806

Kyoukai no Kanata

Πολλά υποσχόμενο μας ήρθε φέτος το Φθινόπωρο. Ειδικά για εμάς τους anime fan, υπάρχουν πάνω από 40 σειρές. Μια από αυτές, με έκανε να αλλάξω γνώμη για το αν μου άρεσε ή όχι 3 φορές σε ένα επεισόδιο. Ο λόγος για τη σειρά Kyoukai no Kanata ή αλλιώς, στα ελληνικά, “Πέρα από τα Σύνορα“. Η σειρά κάνει ένα βήμα πιο πέρα από τα σύνορα των σειρών με υπερφυσικά στοιχεία και αυτή τη φορά βιώνουμε την καθημερινότητα ενός πνεύματος, του Akihito και μιας κυνηγού πνευμάτων, της Mirai. Σχολείο, πνεύματα, κυνηγητό, μαχαιρώματα, πολύ ροζ και παράξενη αισθητική σε ένα επεισόδιο, ομολογουμένως, ψαρωτικό. Έτοιμοι για λίγες πληροφορίες που αφορούν την πλοκή;

ΠΛΟΚΗ

Ένας αφηγητής με γνώριμη φωνή (αυτή του Judai/Jaden (CV:KENN) από το YuGiOh! GX) μας εξηγεί ετυμολογικά τη λέξη “αυτοκτονία”, ενώ βλέπουμε ένα κορίτσι με ροζ μαλλιά και κόκκινα γυαλιά να θέλει να πηδήξει από την οροφή ενός σχολείου. Χωρίς να τα πολυλογώ, ο αφηγητής καταλήγει καρφωμένος από το γεμάτο αίμα μαχαίρι της κοπέλας με τα ροζ μαλλιά και ζωντανός ακόμα της ζητάει να το βγάλει από τα σωθικά του. Έτσι ξεκινά η ιστορία του Akihito και της Mirai, μια ιστορία πέρα από τα σύνορα. Στο Kyoukai no Kanata παρακολουθούμε τις καθημερινές ζωές του αθάνατου Akihito Kanbara και της Kuriyama Mirai, ενός πνεύματος “σκιά” και μιας κυνηγού πνευμάτων. Προσπαθώντας να σώσει την Mirai, ο Akihito ξετύλιξε το κουβάρι με τα αναπάντεχα γεγονότα, που ξεκίνησαν από το πρώτο κιόλας επεισόδιο και θα συνεχίσουν και στα επόμενα. Λίγα πράγματα μάθαμε για τους ήρωες αλλά και για τον κόσμο της σειράς στο χθεσινό επεισόδιο και ευελπιστώ πως θα μάθουμε περισσότερα στα επόμενα. Ο βασικός λόγος για τον οποίο πιθανότατα θα συνεχίσω τη σειρά. Ας περάσουμε τώρα στους “δύσκολους” χαρακτήρες που αποτελούν τη σειρά.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

11498-110141898

Kuriyama Mirai: Μια φαινομενικά ντροπαλή, γλυκιά και καλοσυνάτη κοπέλα. Φαινομενικά. Όταν ο Akihito πήγε να τη σώσει δεν ήξερε ότι πρόκειται για μια κυνηγό πνευμάτων, με την μοναδική ιδιότητα της δημιουργίας σπαθιού από το αίμα της (Deadman Wonderland κανείς;). Πρόκειται για έναν πολύ παράξενο χαρακτήρα και θα εξηγήσω γιατί. Είναι μία κοπέλα που ήρθε χωρίς κανένα σκοπό στο μέρος που διαδραματίζεται η σειρά (δεν γνωρίζουμε ακόμα ποιο ακριβώς) και προσπαθεί να βρει τρόπο να σκοτώσει πνεύματα σκιές. Για να το κάνει αυτό, πειραματίζεται στον αθάνατο Akihito, που είναι πνεύμα σκιά. Είναι αδέξια και κάνει απότομες κινήσεις, με αποτέλεσμα να αποτελεί εύκολα τη χειρότερη σας επιλογή, αν ψάχνετε άνθρωπο να σκοτώσει πνεύματα για εσάς. Τουλάχιστον στο πρώτο επεισόδιο.

akihito

Kanbara Akihito: Ο αρσενικός πρωταγωνιστής της σειράς, ένα αθάνατο πνεύμα σκιά. Παιδί ενός γονέα ανθρώπου κι ενός πνεύματος, με παράξενη άνεση για το γεγονός ότι δεν πεθαίνει. Και αυτός παράξενος στις κινήσεις του, τον βλέπουμε να λέει πράγματα που ακόμα δεν μπορούμε να καταλάβουμε από ένα πρώτο επεισόδιο και του αρέσουν οι κοπέλες που φοράνε γυαλιά (σε ποιον δεν αρέσουν πια;). Είναι στη λέσχη φίλων βιβλίου, αλλά δεν τον έχουμε δει ακόμα να διαβάζει κάποιο βιβλίο. Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για να έναν εύθυμο χαρακτήρα, πρόθυμος πάντα να βοηθήσει και να στηρίξει όσους τον χρειάζονται. Περισσότερα θα δούμε όλοι μαζί σε επόμενα επεισόδια. Και κάπου εδώ μας τελείωσαν οι χαρακτήρες. Στη συνέχεια μπορούν κι άλλοι να προστεθούν στο ρόστερ, για την ώρα μόνο οι δυο τους χωρούν ανάλυση.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

878478903_orig

Σχέδιο: Η σειρά είναι από τις κορυφαίες ως τώρα της φθινοπωρινής σεζόν στον τομέα αυτό. Η Kyoto Animation έχει κάνει εκπληκτική δουλειά με τις κινήσεις των χαρακτήρων και των αντικειμένων, που στο πρώτο τουλάχιστον επεισόδιο έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Σε κάθε σκηνή βλέπουμε διάφορες αποχρώσεις του ροζ, κάτι που σίγουρα θα τραβήξει το γυναικείο κοινό, και προσωπικά δε με τράβηξε. Φαίνεται πως έχουν δοθεί αρκετά χρήματα για την ποιότητα του animation και είναι ένας ακόμη λόγος για να συνεχίσει κανείς με το 2ο επεισόδιο της σειράς, την επόμενη βδομάδα.

Μεταφορά: Το Kyoukai no Kanata είναι βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα, που κυκλοφόρησε πέρυσι το καλοκαίρι. Δεν έχω διαβάσει τη νουβέλα, γιατί δεν έχω πρόσβαση, αν όμως συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και καλύψει όλη την ιστορία της, νομίζω πως θα μείνουμε όλοι ευχαριστημένοι.

Μουσική: Αδιάφορο soundtrack μέσα στο επεισόδιο, σαν να μην έπαιζε τίποτα. Αντίθετα, το opening ήταν αρκετά συμπαθητικό ενώ το ending μου έκανε αίσθηση και μόλις τελειώσω αυτό το review, να είστε σίγουροι ότι θα το βάλω να παίζει.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Δεν έχω δει πολλά πράγματα, δεν ξέρω τι να περιμένω, αλλά σίγουρα πρόκειται για μια δύσκολη σειρά. Δεν είναι μια σειρά που προτείνεις σε όλους τους φίλους σου, δεν είναι μια σειρά που βλέπεις με την κοπέλα σου, αλλά το πρώτο επεισόδιο σε κάνει για κάποιο μυστήριο λόγο να θες να τη συνεχίσεις. Το Kyoukai no Kanata έχει animation που τραβάει το μάτι, δεν μας εξηγεί πολλά για να μας κρατήσει και το καταφέρνει σε ένα μεγάλο βαθμό. Δεν είμαι σίγουρος για πόσα επεισόδια, λόγω του ότι εντάσσεται στην κατηγορία των anime που έχουν να κάνουν με την καθημερινή ζωή των πρωταγωνιστών τους, αλλά θα δω και το 2ο. Δείτε το κι εσείς.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *