Παρουσίαση του Kuroko no Basket 2


Kuroko.no.Basket.600.1487731

Kuroko no Basket

Το Kuroko no Basket είναι ένα anime αθλητικού περιεχομένου που οι φίλοι και μη του basket λάτρεψαν και θα συνεχίζουν να λατρεύουν. Ήδη από την πρώτη σεζόν το Κuroko no Βasket είχε κάποια τρομερά στοιχειά και οι φαν των anime που το παρακολούθησαν του έχουν δώσει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά τους. Μέτα από μια τρομερά επιτυχημένη πρώτη σεζόν το Kuroko no Basket έρχεται να ταράξει για άλλη μια φορά τα “ταμπλό” με μια πολλά υποσχόμενη δεύτερη σεζόν. Λοιπόν ποιος είναι έτοιμος να μπει στο παιχνίδι;Blank Header

ΠΛΟΚΗ

Η πλοκή του όπως και στα περισσότερα sportanime είναι κάπως προβλεπόμενη. Παρόλα αυτά παρουσιάζει αρκετά νέα στοιχειά που πραγματικά σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον να δεις όλο και παραπάνω. H κυρία πλοκή της πρώτης σεζόν διαδραματίζεται ως εξής. Ο Kagami είναι ένας πολύ ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος μπασκετμπολίστας που έρχεται στην Ιαπωνία για να φοιτήσει στο λύκειο Seirin. Εκεί αποφασίζει να συμμετέχει στην ομάδα μπάσκετ του σχολείου. Από την πρώτη κιόλας προπόνηση συνειδητοποιεί ότι η ομάδα μπάσκετ του Seirin δεν έχει κάποιους ιδιαίτερους παίχτες και μπορεί να θεωρηθεί ως μια μέτρια δυναμικότητας ομάδα. Στην συνεχεία όμως γνωρίζει τον Kuroko Tetsuya ο οποίος μπορεί να μην έχει την σηματοδομή ενός μπασκετμπολίστα άλλα έχει κάτι πολύ πιο σημαντικό και αυτό είναι το ταλέντο. Για τον λόγο αυτό και ο Kuroko θεωρείται ως ένα από τα μέλη τις γενειάς των θαυμάτων που στο γυμνάσιο σάρωναν όλους τους τίτλους και τις διακρίσεις μένοντας έτσι στην ιστορία ως μια θρυλική ομάδα. Ο Kagami και ο Kuroko γίνονται κολλητού και μαζί με την εργατική ομάδα του Seirin στοχεύουν ψηλά για να κατακτήσουν το Interhigh και να νικήσουν τις ομάδες που έχουν στην κατοχή τους άτομα από την γενιά των θαυμάτων.

Όσο για την δεύτερη σεζόν. Η ομάδα του Seirin μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο προπονήσεις τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο είναι πλέον σε θέση να λάβει μέρος στο Χειμερινό Πρωτάθλημα γνωστό και με το όνομα “Winter Cup”. Οι παίχτες του Seirin έχουν πλέον βελτιώσει πολύ τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται σαν ομάδα καθώς και τα ατομικά τους χαρακτηριστικά έτσι ώστε να είναι έτοιμοι για κάθε δυσκολία που θα συναντήσουν. Θα καταφέρουν να κατακτήσουν το Winter Cup; Ο Kagami θα έχει φτάσει πλέον στο επίπεδο των παιχτών τις γενιάς των θαυμάτων; Ποια νέα τεχνική βρήκε ενέταξε ο Kuroko στο στυλ παιχνιδιού του; Όλες αυτές οι απορίες θα απαντηθούν στο παρκέ της δεύτερης σεζόν.Blank Header

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Taiga_Kagami_animeKagami Taiga : O Kagami είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών της σειράς ο οποίος με ύψος 1m 90cm αγωνίζεται στην θέση μέσα στην ρακέτα καθώς είναι ένας τρομερά δυνατός και αλτικός παίχτης. Είναι πολύ μαχητικός σαν άτομο και προπονείται σκληρά για να πετύχει τους στόχους του. Του αρέσει να αγωνίζεται σε παιχνίδια με κάλους αντιπάλους και δεν διστάζει να κρύψει την ικανοποίηση του όταν συνάντα έναν αντάξιο αντίπαλο. Στόχος του είναι να νικήσει την γενιά των θαυμάτων και να γίνει αυτός ο καλύτερος παίχτης μπάσκετ στην Ιαπωνία.

Ειδική ικανότητα : Μπορεί να πηδάει σε τρομερό ύψος και συνεχώς να αυξάνει το άλμα του.

Tetsuya_Kuroko_anime

Kuroko Tetsuya : Είναι και αυτός ένας από τους πρωταγωνιστές της σειράς ο οποίος είναι ο πασέρ της ομάδας διότι είναι το μόνο πράγμα στο οποίο είναι καλός. Για την ακρίβεια είναι τέλειος. O Kuroko είναι ένα μέλος από την γενιά των θαυμάτων άλλα πότε δεν είχε την ιδιαίτερη προσοχή που του άξιζε λόγο της ιδιαιτερότητας που έχει να μην γίνεται αντιληπτός εύκολα. Ο Kuroko είναι ένα άτομο που δεν τον προσέχουν ιδιαίτερα τόσο στην καθημερινή του ζωή άλλα και στους αγώνες. O Kuroko έχει ως στόχο να γίνει μαζί με τον Kagami ο καλύτερος παίχτης της Ιαπωνίας. Θέλει να διαδώσει τον δικό του τρόπο basket που είναι ομαδικός με στόχο να αποδείξει ότι το ομαδικό μπάσκετ είναι ανώτερο των ατομικών ικανοτήτων.

Ειδική ικανότητα : Να μην γίνεται εύκολα αντιληπτός καθώς και να εκτελεί “μαγικές” πάσες στους συμπαίχτες του.

Ryota_Kise_anime

Kise Ryota : Είναι ένας χαρισματικός παίχτης από την γενιά των θαυμάτων. Πλέον αγωνίζεται στο Kaijo High. Λόγω του ύψους του και της ειδικής του ικανότητας μπορεί να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε θέση θέλει.

Ειδική ικανότητα : Μπορεί να μιμηθεί με 100% ακρίβεια τις κινήσεις παιχτών αφού πρώτα τους έχει παρακολουθήσει για λίγο.

Shintaro_Midorima_anime

Midorima Shintaro : Είναι πραγματικά ένας εξαίσιος παίχτης και είναι και αυτός ένα από τα μέλη της γενιάς των θαυμάτων. Ο Midorima συνηθίζει να αγωνίζεται σε θέση Shooting Guard λόγω της απολυτής ευστοχίας που έχει από οποιαδήποτε μεριά του γηπέδου. Ο Midorima είναι τρομερά προληπτικός και πιστεύει πολύ στα ζώδια και στα τυχερά αντικείμενα.

Ειδική ικανότητα : Απολυτή ευστοχία από οποιαδήποτε θέση του γηπέδου.

Daiki_Aomine_anime

Aomine Daiki : O Aomine ήταν ο άσσος της γενιάς των θαυμάτων. Είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος μπασκετμπολίστας που δεν μπορεί να βρει κάποιον αντάξιο του. Για τον λόγο αυτό είναι τρομερά εριστικός και ατομιστής και το μόνο πράγμα που ψάχνει είναι ένας αντάξιος αντίπαλος. Ο ίδιος συνηθίζει να λέει ότι ο μόνος που μπορεί να τον νικήσει είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Να προσθέσουμε εδώ ότι ο Aomine ήταν παλιά κολλητός φίλος του Kuroko. Παίζει στη θέση Power Forward (και ορισμένες φορές Guard)  και λόγω της απίστευτης τεχνικής που έχει είναι τρομερά δύσκολο να τον παίξεις άμυνα. Αρκετές φόρες ακόμα τον έχουμε δει να παίζει και σε θέση Center λόγο της τρομερής δύναμης και της αλτικότητα που έχει.

Ειδική ικανότητα : Μοναδική τεχνική τόσο σε μονομαχίες στο παρκέ όσο και στον αέρα, κινήσεις streetball, ευστοχία σε δύσκολα σουτ εκτός ισορροπίας, απίστευτη εκρηκτικότητα και ταχύτητα στα ποδιά.

Murasakibara_in_New_Opening

Murasakibara Atsushi : Βλέποντας το πρώτο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν ο Murasakibara μου έκανε εντύπωση κυρίως για το ύψος του. Μάθαμε ότι ήταν ο Center της γενειάς των θαυμάτων. Είναι 2m 08cm και πραγματικά έχει τρομερή διαφορά σε σχέση με τους υπολοίπους παίχτες. Ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι ότι τρώει πολλά γλυκά. Η θέση που παίζει είναι Center και από τι μαθαίνουμε είναι ο καλύτερος για αυτήν την θέση. Πλέον αγωνίζεται μαζί με τον Himuro Tatsuya στο Yosen High.

Ειδική ικανότητα : Από αυτά που μαθαίνουμε για αυτόν στο τελευταίο επεισόδιο του 1ου κύκλου καθώς και στο πρώτο του 2ου κύκλου η ειδική του ικανότητα θα σχετίζεται με σωματική δύναμη, υπεροχή σε εναέριες μονομαχίες, μονοπώλιο στα rebound και αδιαπέραστη άμυνα και μπλοκαρίσματα.

Akashi232

Akashi Seijuro : Αν και δεν έχουμε πολλά στοιχειά για αυτόν τον παίχτη σίγουρα ξέρουμε ότι θα ναι ίσως το βασικότερο μέλος της γενιάς των θαυμάτων γιατί όπως διακρίνουμε και στο opening πάντα τον δείχνει τελευταίο και ακόμα δεν τον έχουμε δει να συστήνεται. Παρόλα αυτά παρακολουθώντας και αναλύοντας τις σκηνές που τον έχουμε δει τόσο μέσα από το anime όσο και από το opening κατάλαβα ότι είναι ο play maker της ομάδας και είχε οργανωτικό ρόλο στην γενιά των θαυμάτων. Γιατί τι έλειπε απ όλους αυτούς; Ένας play maker.

Ειδική ικανότητα : Στο opening τον είδαμε να παίζει το παιχνίδι που παίζει και ο Shikamaru στο Naruto που απ’ όσο το έχω ψάξει είναι το αντίστοιχο σκάκι και θέλει τρομερή στρατηγική (Shogi). Έτσι εικάζω ότι η ειδική του ικανότητα θα είναι η φοβερή του ευφυΐα καθώς και οι στρατηγικές που θα βρίσκει για να νικάει τους αντιπάλους του. Το κίτρινο μάτι του έχει το παρατσούκλι “Emperor’s Eye“. Ο λόγος για την ετεροχρωμία του, που έχει στο αριστερό του μάτι. Ίσως παίζει κάποιο ρόλο, λέτε να είναι κάνα Geass σαν του Lelouch;

tumblr_mj52rcb7mr1rj2jn8o1_500

Tatsuya Himuro : Από τι είδαμε είναι παλιός γνωστός του Κagami που πλέον μετακόμισε στην Ιαπωνία και συμμετέχει στην ίδια ομάδα μπάσκετ με τον Murasakibara. Ο Kagami και ο Himuro έχουν πει από μικρά παιδιά ότι θα είναι αδέλφια και γι’ αυτό το λόγο και οι 2 φοράνε ένα δακτυλίδι στο λαιμό τους. Ο Himuro και ο Kagami είναι ισόπαλοι στα παιχνίδια μεταξύ τους και για τον λόγο αυτό ο Himuro θέλει να νικήσει πάση θυσία το τελευταίο και καθοριστικό παιχνίδι μεταξύ τους. Αυτό που γνωρίζουμε μέσα από την παρατήρηση του Κuroko μέχρι τώρα είναι ότι ο Himuro είναι στο επίπεδο τις γενιάς των θαυμάτων.

Ειδική ικανότητα :  Άγνωστη μέχρι τώρα.Blank Header

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σχέδιο : Το animation της σειράς είναι έτσι όπως ακριβώς θα έπρεπε για ένα sportanime. Το σχέδιο ξεχωρίζει ιδιαίτερα στις τρομερές σκηνές στους αγώνες, καθώς και στην καθημερινότητα των χαρακτήρων μας όταν προπονούνται και συναναστρέφονται μεταξύ τους. Πραγματικά δεν έχω κανένα παράπονο από το σχέδιο της σειράς και ειδικά μετά το πρώτο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν όπου είδα τρομερή βελτίωση στο σχέδιο και στις εκφράσεις των χαρακτήρων.

Μεταφορά : Αν και δεν διαβάζω το manga μπορώ να πω πως μετά από λίγο ψάξιμο κατέληξα ότι το anime ακολουθεί αρκετά καλά το manga. Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι στα sportanime είναι κρίμα να μην βλέπεις τα επεισόδια και να διαβάζεις μόνο το manga.

Μουσική : Το opening της σειράς ονομάζεται “The Other self” και το ερμηνευόμουν οι Granrodeo. Το τραγούδι των εναρκτήριων τίτλων για μένα είναι άπλα τέλειο διότι σε βάζει μέσα στο κλίμα με από την πρώτη φορά που το ακοής και μετά σου μένει στο μυαλό. Πραγματικά το The Other self είναι ένα opening που ταιριάζει γάντι στο Kuroko no Basket . To ending της 2ης σεζόν ονομάζεται Walk και το ερμηνεύουν οι Oldcodex. Μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι είναι ένα από τα πιο όμορφα opening που έχω ακούσει τελευταία και σίγουρα έχει μια θέση στην playlist μου στον υπολογιστή. Είμαι απολυτά ικανοποιημένος και από το μουσικό κομμάτι της 2ης σεζόν.Blank Header

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Δεν θα μπορούσα να περιμένω τίποτα λιγότερο από την σεζόν του Kuroko no Basket. Πραγματικά το πρώτο επεισόδιο ήταν ένα υπέροχο επεισόδιο διότι περιείχε νοσταλγία, αποκαλύψεις, συναισθήματα και πολύ αγωνιά για την συνεχεία. Είναι ίσως το αγαπημένο μου sportanime και πιστεύω ότι η δεύτερη σεζόν θα είναι ακόμα καλύτερη από την πρώτη. Ετοιμαστείτε για επικά καρφώματα, τρελά καλάθια, τιτάνιες μονομαχίες και πολλούς πόντους. Όλα αυτά στο Winter Cup και στη δεύτερη σεζόν του Κuroko no Βasket.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *