Παρουσίαση Kiniro Mosaic


Kiniro_Mosaic

 

Kiniro Mosaic

Το Kiniro Mosaic είναι ένα school life, comedy, slice of life, χαριτωμένο anime, το οποίο θα αποτελείται από 12 επεισόδια και προέρχεται από το manga της Hara Yui, η οποία συνεχίζει να το εκδίδει από το 2010.

ΠΛΟΚΗ:

Η Oomiya Shinobu, μια μικρή Γιαπωνέζα, είναι στην ευχάριστη θέση να πάει να μείνει στην Αγγλία για κάμποσο καιρό, μέσω ενός προγράμματος ανταλλαγής μαθητών. Δεν ξέρει γρι Αγγλικά αλλά παρόλα αυτά θα καταφέρει να περάσει ωραία και να γίνει φίλη με την Alice, στης οποίας το σπίτι θα διαμένει. Μετά από πολύ καιρό, η Alice κάνει surprise στην Shinobu, διότι έκατσε να μάθει Ιαπωνικά, ώστε να μπορέσει να μεταφερθεί στο ίδιο σχολείο με αυτήν. Έτσι η ιστορία θα μας δείχνει το πώς θα προσαρμοστεί η Alice στην Ιαπωνία και γενικά στην Ιαπωνική ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ:

214035

Shinobu Oomiya (CV:Nishi Asuka): Η main ηρωίδα, η οποία είναι ιδιαίτερα χαζοχαρούμενη και kawaii (κλασικό combo), θα κάνει ένα ταξιδάκι στην Αγγλία δίχως να έχει ιδέα από την Αγγλική γλώσσα και κουλτούρα. Δεν θα χαρούμε να την δούμε για πολύ καιρό στην μικροσκοπική της φιγούρα διότι από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, την βλέπουμε σε μια 15χρονη έκδοση.

214033

Alice Cartelet (CV:Tanaka Manami): Η μικρή Αγγλίδα φίλη της Shinobu. Ξανθιά, γαλανομάτα (επίσης κλασικό combo), η οποία στην αρχή είναι ιδιαίτερα ντροπαλή στην συνέχεια όμως, αφού μαθαίνει να επικοινωνεί με την Shinobu, κάνει τα πάντα για να της τραβήξει την προσοχή. Φτάνει στο σημείο να μάθει Ιαπωνικά για να μπορέσει να γίνει συμμαθήτρια της στην Ιαπωνία.

213439

Youko Inokuma (CV:Uchiyama Yumi):  Συμμαθήτρια της Shinobu και φίλη της. Είναι δραστήρια, καλή στα αθλήματα, έχει πιο στενή σχέση με την Aya και όλο σαλιαρίζουν. Είναι μέσα στις ώριμες της παρέας μαζί με την Aya και την Alice.

213441

Aya Komichi (CV:Taneda Risa): Συμμαθήτρια και φίλη της Shinobu. Είναι ήσυχη και σωστού χαρακτήρα, πράγμα που την κάνει ίσως την πιο ώριμη της παρέας. Όμως, λόγω της γαλήνιας αύρας που έχει, αρκετές φορές δεν μπορεί να συμβαδίσει με τις υπόλοιπες στην συζήτηση. Έχει στενές σχέσεις με την Youko, με την οποία μαλώνει συνεχώς (για να βγει η κωμωδία, δεν πέφτει ξύλο).

213497 

Karen Kujou (CV:Touyama Nao): H Karen είναι μισή Βρετανίδα, μισή Γιαπωνέζα και φίλη της Alice από την Αγγλία. Θα γραφτεί και αυτή στο ίδιο σχολείο με την Alice και θα θελήσει να γίνει η κολλητή της Shinobu, με την Alice βέβαια να μην την αφήνει (σε κωμικό στυλ πάντα). Είναι ειλικρινής με αυτά που πιστεύει και δεν ντρέπεται να δείξει αυτό που νιώθει, ειδικά στην Shinobu, την οποία αγαπάει πολύ (πολύ πολύ πολύ).

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:

Σχέδιο: Το σχέδιο είναι καλό για μια σειρά του είδους της, επικεντρωμένο στην γλυκύτητα των χαρακτήρων. Στο πρώτο επεισόδιο, η απεικόνιση της Αγγλικής κουλτούρας, με τα κτίσματα και τις περιοχές, μου άρεσε πάρα πολύ, γιατί έβγαζε ένα μεσαιωνικό στυλ.

Μουσική: Το opening και το ending τα τραγουδάνε οι 5 seiyuu της σειράς και είναι φυσικά χαρούμενα και γλυκούλικα. Τα OST είναι μια σύνθεση της Kuwada Ruka (Zetsubou Sensei) και τα θεωρώ μέτρια εκτός από αυτά που παίζουν κατά την διάρκεια του screen time στην Αγγλία.

Μεταφορά : Προέρχεται από το manga της Hara Yui, ένα 4koma manga, το οποίο εκδίδεται από το 2010. Η γνώμη μου είναι ότι κάθε σεζόν έχει και από ένα τέτοιο, για τον λόγο ότι υπάρχει και νεανικό κοινό που ψοφάει για αυτά, χώρια από εμάς τους μεγάλους που θέλουμε κάτι πιο ώριμο.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ:

Στην αρχή όταν το ξεκίνησα είπα «Αχ τι ωραία, ένα μικρό κοριτσάκι θα πάει στην Αγγλία, θα κάνει εκεί μια καινούρια φιλία και θα δούμε λίγο Αγγλική κουλτούρα»,  αλλά μετά απογοητεύτηκα, γιατί έγινε το αντίθετο, και το έχω συνηθίσει (το όλο θέμα με transfer students που εμφανίζονται από το πουθενά και αλλάζουν τα δρώμενα). Όπως και να ‘χει, εγώ θα το παρακολουθήσω για την κωμωδία (το καλό με αυτές τις σειρές είναι ότι βγαίνει μια αθώα κωμωδία χωρίς πονηρά υπονοούμενα), και τουλάχιστον αυτό θα μου φτιάξει την διάθεση, μετά από κανένα 3ωρο καψίματος με 17+ rating anime.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *