Ο άρχοντας του τρόμου Junji Ito σχεδιάζει το manga για το No Longer Human του Osamu Dazai


No Longer Human 1

Στο τρίτο, για φέτος, τεύχος του περιοδικού Big Comic Original της Shogakukan ανακοινώθηκε την Παρασκευή ότι ο Junji Ito θα ξεκινήσει μία manga προσαρμογή στην κλασσική νουβέλα του Osamu Dazai, No Longer Human (Ningen Shikkaku), για το δέκατο τεύχος, που θα κυκλοφορήσει στις 2 Μαΐου.

Η αυθεντική νουβέλα του Dazai, Ningen Shikkaku, αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού άντρα και της εκθετικά αυξανόμενης αποξένωσης του από τον υπόλοιπο κόσμο, παρά την προσπάθεια του να διατηρήσει ένα χαρούμενο προφίλ. Η ιστορία έχει προσαρμοστεί σε μια εκδοχή τεσσάρων επεισοδίων του τηλεοπτικού anime Aoi Bungaku το 2009, ενώ μία πρόταση για κινηματογραφική μεταφορά της εκδοχής έλαβε λίγο αργότερα το πράσινο φως. Η anime εκδοχή περιλαμβάνει χαρακτήρες σχεδιασμένους από τον Takeshi Obata του Death Note.

Η Vertical δημοσίευσε μία προσαρμογή του βιβλίου σε ένα manga τριών τόμων από τον Usamaru Furuya (Lychee Light Club) στην Βόρεια Αμερική.

Ito 1

 

Ο Ito είναι ένας από τους πιο διάσημους mangaka στον χώρο του τρόμου, με έργα του όπως τα Uzumaki και Tomie να έχουν αποτελέσει έμπνευση για ταινίες ζωντανής δράσης, ενώ το manga του Gyo έχει μεταφερθεί σε OVA. Η Viz Media έχει δημοσιεύσει τους προαναφερθέντες τίτλους, όπως επίσης και το manga Fragments of Horror στα αγγλικά. Από την ComicsOne κυκλοφορεί το manga Flesh Colored Horror, από την Dark Horse Comics το Museum of Terror, ενώ η Kodansha Comics ευθύνεται για την κυκλοφορία του Cat Diary: Yon & Mu. O σκηνοθέτης Guillermo del Toro είχε γράψει, στον λογαριασμό του στο Twitter, πως ο Ito ήταν ένας από τους συνεργάτες για το βιντεοπαιχνίδι Silent Hills (στο οποίο και οι δύο, Del Toro και Hideo Kojima, ήταν οι βασικοί σκηνοθέτες), ωστόσο ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση το project ακυρώθηκε από την Konami.

 

Η Big Comic Original ανακοίνωσε επίσης ότι έξι ακόμα τίτλοι θα κυκλοφορήσουν μέσα στον χρόνο:

  • Το διστακτικά τιτλοφορημένο Sakura no Kuni no Wasuremono (Something Forgotten in the Country of Cherry Blossoms)  – Ξεκινάει στο πέμπτο τεύχος, στις 20 Φεβρουαρίου.
  • Το Shōwa Tennō Monogatari (Showa Emperor Tale) , βασισμένο στο Kazutoshi Kandō’s Shōwashi (History of the Showa Period) – Ξεκινάει στο ένατο τεύχος, στις 20 Απριλίου.
  • Το Aka Hollywood (Red Hollywood) – Ξεκινάει στο ενδέκατο τεύχος, στις 20 Μαΐου.
  • Το διστακτικά τιτλοφορημένο Shippo no Wakusei (Tail Planet) – Ξεκινάει στο δωδέκατο τεύχος, στις 5 Ιουνίου.
  • Το διστακτικά τιτλοφορημένο Zenkasha (Ex-Convict) – Ξεκινάει το φθινόπωρο ή τον χειμώνα που μας έρχεται.
  • Το Julius Caesar Seishun-hen (Julius Caesar: Youth Story) – Ξεκινάει το φθινόπωρο ή τον χειμώνα που μας έρχεται.

 

Πηγή: Anime News Network

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *