Παρουσίαση Hyperdimension Neptunia:The Animation


1304003-560x302

Hyperdimenion Neptunia: The Animation 

Το Hyperdimension Neptunia: The Animation, θα είναι μια anime-game promotion σειρά  12 επεισοδίων, η οποία προέρχεται από το ομώνυμο παιχνίδι που κυκλοφόρησε το 2010 για τις κονσόλες : PS3, Xbox 360, Wii. Εντάσσεται στα παρακάτω είδη : κωμωδία, φαντασία, δράση και παρωδία ( κάνει μπαμ από τα ονόματα που συναντάτε στην σειρά).

ΠΛΟΚΗ:

Σε έναν κόσμο που ονομάζεται Gameindustri, 4 θεές κυβερνούν τα κράτη Planeptune, Lastastion, Lowee και Leanbox. Ύστερα από την χρόνια διαμάχη μεταξύ τους για τα Shares, την κύρια πηγή δύναμης των θεών, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια συνθήκη ειρήνης, με όραμα ένα αποδοτικότερο μέλλον.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ:

Konachan.com - 94082 sampleibkkKNZeSFZbM

Neptune (CV:Tanaka Rie): Είναι η θεά υπεύθυνη για την προστασία του Planeptune. Χαριτωμένη αλλά χαζή, είναι η πιο ξέγνοιαστη και χαλαρή ανάμεσα στις υπόλοιπες θεές. Δεν φαίνεται να στεναχωριέται για μικροπράγματα αλλά είναι θαρραλέα, καθώς αντιμετωπίζει κάθε πρόβλημα στα ίσα, πάντα χωρίς κάποια στρατηγική. Στην God Mode (Purple Heart) όμως, είναι ακριβώς το αντίθετο. Μια ώριμη σωματικά και πνευματικά γυναίκα, με φοβερή ωμή δύναμη σε σχέση με τις υπόλοιπες θεές.

2013-06-15-586928Black_Heart_Noire

Noire (CV:Imai Asami): Η θεά υπεύθυνη για την προστασία του Lastation. Το ακριβώς αντίθετο με την Neptune, έχει απόλυτη γνώση της ευθύνης της και προτιμάει να δρα μόνη της, πιστεύοντας πως έτσι είναι πιο αποτελεσματική, αν και σταδιακά, παρότι θα έχει μια παράξενη σχέση με την Neptune, θα μάθει να δρα ομαδικά και θα είναι πιο ανοιχτή. Ο χαρακτήρας της δεν αλλάζει στο God Mode (Black Heart), εκτός από την εμφάνιση της (η εμφάνιση εξάλλου αλλάζει σε όλες).

Konachan.com - 94360 sample Konachan.com - 138621 sample

Blanc (CV:Asumi Kana): Η θεά υπεύθυνη για την προστασία του Lowee. Ίσως η tsundere της σειράς, διότι παρά την μικρή και αθώα κορμοστασιά της, εξάπτεται εύκολα, με αποτέλεσμα να ξεσπάει σε λάθος άτομα. Κατά βάθος, όμως, είναι ντροπαλή και καλόκαρδη. Απλώς είναι ότι την απασχολεί πολύ η δουλειά της και δεν θέλει να μένει πίσω. Στo God Mode (White Heart), δεν αλλάζει τίποτα, και όταν λέμε τίποτα, τίποτα. Ταφόπλακα πριν, ταφόπλακα και μετά.

hyper-dimension-neptunia-v-023Green_Heart_Vert

Vert (CV:Satou Rina): Η θεά υπεύθυνη για την προστασία του Leanbox, αλλά και αυτή που πρότεινε την συμφωνία ειρήνης μεταξύ των κρατών. Η πιο ώριμη της ομάδας, αλλά όχι σε όλες τις περιπτώσεις. Είναι ευγενική, με ήρεμο χαρακτήρα, και το μόνο που σκέφτεται είναι η ευτυχία και η ειρήνη όλων. Α ναι, και των anime/manga/games! Ναι, είναι otaku, και προσπαθεί να μην το μάθει κανείς. Στο God Mode (Green Heart), γίνεται πιο προκλητική, με πιο ατίθασο χαρακτήρα, ιδιαίτερα για το μπούστο της, καθώς συνηθίζει να κοροϊδεύει την Blanc για το «κενό» της.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:

Σχέδιο:  Το σχέδιο είναι σαφώς μελετημένο και προσεγμένο στην λεπτομέρεια, αφού μιλάμε για ένα anime το οποίο προέρχεται από παιχνίδι και στόχο του έχει να το διαφημίσει. Οι main ηρωίδες είναι ότι πρέπει για τους otaku guys, που σίγουρα θα τρέξουν να αγοράσουν με την πρώτη ευκαιρία τις συλλεκτικές φιγούρες/μαξιλάρια τους. Το HD προτείνεται, για όσους κάνουν το μεγάλο βήμα να το δουν.

Μουσική:  Η μουσική είναι αναμενόμενη, με ηλεκτρονικό ύφος. Το opening είναι πιασάρικο, το οποίο τραγουδάει η Νao (πρώην τραγουδίστρια του pop girl-band FripSide), προσωπικά κάθομαι να το ακούσω όλο, συμπεριελαμβανόμενου και του ending, το οποίο ερμηνεύει η Ayane, το οποίο ακούγεται, απλά δεν σου κολλάει στο μυαλό, αλλά ναι και το ending είναι καλό, με ωραίο beat.

Μεταφορά : Όπως είπα και πριν, η σειρά βγήκε για να διαφημιστεί το παιχνίδι, αλλά και για να πουλήσει στο κοινό που τρελαίνετε για τέτοια.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ:

Το anime σίγουρα δεν θα πιάσει τόπο στους περισσότερους εκεί έξω, γιατί το concept του δεν δουλεύει έτσι. Για μένα, που αντέχει η καρδιά και το μυαλό μου να βλέπει πολλά και διάφορα, δεν με ενοχλεί, ίσα- ίσα, μου αρέσει να βλέπω προσεγμένο art σε anime, και παράλληλα μου αρέσει και το όλο θέμα με τις μεταμορφώσεις (έχω επιρροές από την Sailor Moon). Γλυκά κοριτσάκια, διαφόρων αναλογιών (σε χαρακτήρα και σώμα), που παλεύουν το κακό για ένα ειρηνικό μέλλον.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *