Παρουσίαση του Hōzuki no Reitetsu


Hōzuki no Reitetsu

9313ea4d0d46e4fb7ef0a760cc9ee12b1377839134_full

 

Ανάμεσα στα anime της χειμερινής σεζόν (2014) βρίσκεται και το Houzuki no Reitetsu ή Discovering the Mysteries of Hell, ένα κωμικό anime με υπερφυσικά στοιχεία και κεντρικό θέμα του τα καθημερινά ευτράπελα της ζωής των δαιμόνων στην κόλαση, που διοικείται ακριβώς όπως διοικούνταν η Ιαπωνική αυτοκρατορία κάποτε! Το anime αυτό αναβιώνει με τρόπο διασκεδαστικό πολλούς από τους παραδοσιακούς ιαπωνικούς μύθους, με ιδιαίτερη έμφαση στα δαιμόνια αφού αυτά είναι και οι βασικοί πρωταγωνιστές της σειράς.

 

ΠΛΟΚΗ

Όλη η πλοκή της σειράς, ασχολείται με τον δαίμονα Hōzuki, έναν υψηλόβαθμο δαίμονα που εκτελεί καθήκοντα γενικού γραμματέα για τον Αυτοκράτορα Yama, καθώς περιπολεί από περιφέρεια σε περιφέρεια κι επιλύει διενέξεις, διαφορές και προβλήματα, ειδικά αυτά που προέκυψαν πρόσφατα από την απότομη αύξηση των αμαρτωλών. Ήδη από το πρώτο επεισόδιο, ο Hōzuki συναντά τον θρυλικό ήρωα Momotaro και τον βοηθά να βρει τη θέση του στη μεταθανάτια ζωή.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

αρχείο λήψης (1)

 

 

 

 

Hōzuki : Ένας σοβαρός κι ανέκφραστος δαίμονας που εκτελεί καθήκοντα γενικού γραμματέα της Κόλασης. Υπεύθυνος και υπομονετικός, αναλαμβάνει το ένα καθήκον μετά το άλλο και προς το παρόν είναι άψογος σε όλες του τις υποχρεώσεις. Αν και δε χαμογελά ποτέ, δηλώνει ευτυχισμένος με τη ζωή του. Έχει για κατοικίδιο ένα παράξενο φυτό-χρυσόψαρο, για το οποίο είναι πολύ περήφανος.

 

 

images (6)

 

 

 

 

King Yama : Αυτοκράτορας της Κόλασης, που βρίσκει συνεχώς ευκαιρία να αποφεύγει τις ευθύνες του και να φορτώνει τα καθήκοντά του στον Hōzuki. Οι δυο τους φαίνεται να γνωρίζονται από παλιά και έχουν φιλικές σχέσεις.

 

 

 

 

αρχείο λήψης (2)

 

 

 

 

Momotarō : Θρυλικός ήρωας που σκότωνε δαίμονες. Μετά τον θάνατό του, προσπάθησε να συνεχίσει την ίδια καριέρα, αλλά χάρη στον Hōzuki βρίσκει δουλειά ως φροντιστής ροδακινιών στον Παράδεισο.

 

 

 

 

 

Hoozuki no Reitetsu - 13 -2

 

 

Shiro, Kakisuke, Rurio : Τρία θρυλικά θηρία που συντρόφευαν τον Momotarō στις περιπέτειες του, ώσπου με εισήγηση του Hōzuki πιάνουν δουλειά ως ζώα-βασανιστές, τιμωρώντας όσους κακοποιούσαν τα ζώα όσο ήταν ζωντανοί.

 

 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

 

Σχέδιο: To σχέδιο της σειράς είναι κάπως απλοϊκό αλλά προσεγμένο, με πολλά στοιχεία που θυμίζουν τις παλιές τεχνικές ζωγραφικής της άπω ανατολής (σινική μελάνη).

Μουσική: Το opening theme song Jigoku No Sata Mo kimi Shidai (Even in hell, the degree of suffering is up to youπου παίζουν 11 ηθοποιοί κι ένας σκύλος (ως Jigoku No Sata All Stars ) καθώς και ο εκσυγχρονισμός των παραδοσιακών, ιαπωνικών ήχων δίνουν ένα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα που θυμίζει έντονα άπω ανατολή.

Μεταφορά: Επρόκειτο αρχικά για ένα manga με σκοτεινό χιούμορ και υπερφυσικά στοιχεία με σενάριο και σκίτσο του/της Natsumi Eguchi. Tη μεταφορά του σε anime ανέλαβε το Wit Studio.

 

Hozuki_no_reitetsu_1

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Θα περίμενε κανείς ότι η έλλειψη δομημένης πλοκής θα αποτελούσε μεγάλο κουσούρι για το συγκεκριμένο anime, αλλά, αν και δεν είναι ακριβώς ότι περίμενα (καθώς θεωρούσα ότι το κωμικό στοιχείο θα ήταν λιγότερο έντονο, και ήλπιζα σε έναν πιο ιστορικό-ηρωικό προσανατολισμό), δεν μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα. Οι αστείοι χαρακτήρες, ασυνάρτητοι διάλογοι και (κατά τη γνώμη μου πάντα) πετυχημένη αναβίωση μύθων και χαρακτήρων της ιαπωνικής κουλτούρας το καθιστούν ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Αν λοιπόν ψάχνετε ένα anime γεμάτο δράση, τότε προτιμήστε κάτι άλλο, αλλά αν θέλετε να μάθετε για την ιαπωνική κουλτούρα και δαίμονες με διασκεδαστικό τρόπο, τότε δεν πρέπει να χάσετε το Hōzuki no Reitetsu!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *