Παρουσίαση του Gundam Build Fighters


Gundam Build Fighters logo

Gundam Build Fighters

Ένας φαν των anime είτε θέλει είτε όχι σίγουρα έχει ακούσει τη λέξη Gundam κάποια στιγμή στη ζωή του. Αυτό το φθινόπωρο λοιπόν, η δημοφιλέστατη σειρά Gundam που υπάρχει από το 1979 και έχει αποτελέσει πρότυπο και έμπνευση για δεκάδες άλλα anime του είδους mecha, έρχεται με ένα καινούριο σίκουελ. Ας δούμε λοιπόν περί τίνος πρόκειται.

Blank Header

 

ΠΛΟΚΗ

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ένα μικρό αγόρι με το όνομα Sei Iori, ο οποίος ζει σε έναν κόσμο όπου οι ψηφιακές μάχες με πλαστικά μοντέλα Gundam που λέγονται Gunpla είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σπορ. Καθώς ο πατέρας του, Takeshi Iori βγήκε δεύτερος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και η μητέρα του έχει ένα μαγαζί με Gunpla, o μικρός Sei ονειρεύεται και αυτός να συμμετέχει στις μάχες Gunpla και να διακριθεί μέσα από αυτές. Ενώ όμως διαθέτει ιδιαίτερο ταλέντο στο να φτιάχνει Gunpla, είναι μέτριος όσον αφορά στο χειρισμό τους στη μάχη. Ένας συνομήλικος του, ο Sazaki Susumu αναγνωρίζει το ταλέντο του, αλλά και την ανικανότητα του και γι’αυτό τον προκαλεί σε μάχες συνεχώς, λέγοντας του πως αν χάσει τότε οφείλει να του φτιάχνει Gunpla αλλά να αφήνει το χειρισμό τους πάνω του. Ο Sei όμως θεωρεί ότι ο Sazaki είναι υπερβολικά βίαιος με τα Gunpla του και βρίσκεται σε αδιέξοδο σχετικά με το πώς θα καταφέρει να κερδίσει στο πρωτάθλημα. Τότε είναι που σαν από μηχανής θεός εμφανίζεται ένας μυστηριώδης νεαρός, ο Reiji, ο οποίος, αφού γλίτωσε την κατηγορία της κλεψιάς χάρη στον Sei, του δίνει ένα στρογγυλό μπλε πετράδι λέγοντας του ότι αν κάνει μια ευχή σε αυτό, τότε εκείνος θα εμφανιστεί αμέσως και θα κάνει οτιδήποτε για να του ξεπληρώσει αυτή τη χάρη. Έτσι λοιπόν, στην επόμενη μάχη του με τον Sazaki o Sei καταφέρνει να νικήσει χάρη στο ταλέντο του Reiji. Αποφασίζει ότι μόνο με τη βοήθεια του Reiji θα μπορέσει να πραγματοποιήσει το όνειρό του να γίνει πρωταθλητής στις μάχες Gunpla και έτσι εκείνος δέχεται πρόσχαρα να τον βοηθήσει.

Blank Header

 ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Sei Iori

Sei Iori: Ο πρωταγωνιστής της σειράς, ένα μικρό, κάπως ντροπαλό αλλά ενθουσιώδες αγόρι με πάθος για τις μάχες Gunpla. Έχει ιδιαίτερο ταλέντο στο να φτιάχνει πλαστικά μοντέλα, αλλά είναι μέτριος στις μάχες. Παρόλα αυτά, συνεχίζει να έχει φιλοδοξίες για το παγκόσμιο πρωτάθλημα μαχών Gunpla. Είναι επίσης αρκετά φιλικός και δίκαιος, καθώς βοηθάει τον Reiji να γλιτώσει παρόλο που του ήταν άγνωστος και δεν είχε καμία υποχρέωση. Δεν εγκρίνει τον αλαζονικό και βίαιο τρόπο με τον οποίο ο Sazaki χρησιμοποιεί τα Gunpla.

Susumu_Sazaki

Sazaki Susumu: Ένας φιλόδοξος συνομήλικος του Sei με ένα ομολογουμένως απαίσιο κούρεμα, ο οποίος θεωρεί ότι είναι ανώτερος από όλους και ονειρεύεται να κερδίσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σαν τον Sei. Επιμένει να προκαλεί συνεχώς τον Sei σε μάχες Gunpla για να αποδείξει την ανωτερότητα του και κοκορεύεται συνεχώς για τις ικανότητες του.

Reiji

Reiji: Ένας μυστηριώδης, φιλικός νεαρός που σύμφωνα με τον Sei μοιάζει να είναι ξένος. Δίνοντας ένα παράξενο στρογγυλό μπλε πετράδι στον Sei, του λέει ότι αρκεί να κάνει μια ευχή κι αυτός θα εμφανιστεί αμέσως και θα αναλάβει την εκπλήρωση της ό,τι κι αν γίνει. Φαίνεται να έχει τρομερό ταλέντο στις μάχες Gunpla και νικάει τον Sazaki με ευκολία.

Takeshi Iori

Takeshi Iori: Ο πατέρας του Sei και ικανότατος χρήστης Gunpla. Έχει καταφέρει να πάρει τη δεύτερη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μαχών Gunpla και είναι πολύ διάσημος και σεβαστός για αυτήν του την επιτυχία.

Rinko Iori

Rinko Iori: Η μητέρα του Sei, η οποία δεν γνωρίζει και πολλά πράγματα για τα Gunpla, αλλά υποστηρίζει τον Sei σε κάθε του βήμα και προσέχει το μαγαζί με τα πλαστικά μοντέλα.

Mr. Ral

Mr. Ral: Ένας τακτικός πελάτης του μαγαζιού της οικογένειας Iori, ο οποίος φαίνεται να είναι γνώστης των Gunpla και να γουστάρει την Rinko.

Blank Header

 

1402d9307b5ed406209f369b4f6dbd4d1372742686_full

 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σχέδιο: Από όσα φθινοπωρινά anime έχω δει ως τώρα, το animation του Gundam Build Fighters είναι αδιαμφισβήτητα το καλύτερο. Υπάρχει προσοχή στην λεπτομέρεια και οι μάχες είναι ενορχηστρωμένες με τον καλύτερο τρόπο, ενώ και οι πιο απλές σκηνές είναι επίσης καλοφτιαγμένες.

Μουσική: Η μουσική της σειράς ήταν αρκετά δυναμική, ίσως υπερβολικά πωρωτική αν σκεφτεί κανείς ότι οι μάχες Gunpla είναι ψηφιακές προσομοιώσεις και όχι αληθινές διαστημικές μάχες με τεράστια ρομπότ. Υπήρχαν ήχοι που θα άκουγε κανείς ευχάριστα ακόμα και χωρίς το anime για συνοδεία.

Μεταφορά:  Το Gundam Build Fighters είναι μέρος του πρότζεκτ και σίκουελ του Mobile Suit Gundam της Bandai/Sunrise και όπως και τα περισσότερα κομμάτια του franchise εκτυλίσσεται σε δικό του, διαφορετικό χρόνο.

Blank Header

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Το Gundam Build Fighters είναι μια πολύ καλή παραγωγή με ένα σενάριο που θυμίζει κάτι από YuGiOh και Pokémon κατά κάποιο τρόπο. Αυτό βέβαια ίσως είναι αρνητικό από την άποψη πως παρόλο που είναι αρκετά καλοδουλεμένο anime, διακατέχεται από μια παιδικότητα από άποψη σεναρίου. Δεν έχω ασχοληθεί αρκετά με το franchise του Gundam για να είμαι σίγουρη, αλλά έχω την εντύπωση πως οι περισσότερες σειρές Gundam είχαν μια κάποια ωριμότητα καθώς άγγιζαν πολεμικά θέματα. Σε γενικές γραμμές πάντως πιστεύω ότι είναι μια σειρά που οι φαν της σειράς, καθώς και οι φαν των mecha και οι πιο νεαροί σε ηλικία φαν των anime μπορούν να απολαύσουν.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *