Παρουσίαση του Golden Time


630566

Golden Time

Το φθινόπωρο ήρθε φέτος προσφέροντας πολλές επιλογές σε όσους θέλουν να περάσουν την ώρα τους παρέα με ένα anime. Μέσα σε αυτές τις επιλογές είναι και το Golden Time, μια σειρά που εντάσσεται στην κατηγορία ρομαντική κομεντί. Ας δούμε, λοιπόν, τι έχει να μας δώσει το Golden Time.

Blank Header

ΠΛΟΚΗ

Το πρώτο επεισόδιο ξεκινάει με το πολύ κλασικό μοτίβο του μαθητή που έχει αργήσει για την πρώτη του μέρα στο σχολείο και τρέχει και δεν φτάνει κυριολεκτικά. Η διαφορά σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι ο εν λόγω πρωταγωνιστής είναι πρωτοετής φοιτητής νομικής και κατόρθωσε να χάσει την τελετή έναρξης της σχολικής χρονιάς επειδή χάθηκε στο Τόκιο.
Ο Tada Banri λοιπόν, καθότι έχει μετακομίσει στο Τόκιο από τη Σιζουόκα πρόσφατα και δεν έχει ιδέα πώς να κυκλοφορήσει στη μεγάλη πρωτεύουσα, αποφασίζει να ακολουθήσει δύο συμφοιτήτριες του κρυφά ώστε να τον οδηγήσουν από την αίθουσα τελετών στο τμήμα του. Έτσι καταλήγει να έχει μια μοιραία συνάντηση με έναν συμφοιτητή του, τον Yanagisawa Mitsuo, ο οποίος μοιάζει να είναι το ίδιο χαμένος με αυτόν.

Πιάνουν αμέσως φιλίες και ο Mitsuo του εξηγεί πως ήρθε σε αυτό το πανεπιστήμιο για να ξεφύγει από την πρώην του, την οποία αποκαλεί σκέτη καταστροφή. Καλύτερα να έλεγε να κερδίσει το τζόκερ, γιατί αμέσως τότε εμφανίστηκε μια πανέμορφη κοπέλα η οποία τον άρχισε στις σφαλιάρες με ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα και χαμογελώντας απειλητικά του έδωσε τα συγχαρητήρια της για την εισαγωγή του στο πανεπιστήμιο και του υπενθύμισε ότι δεν μπορεί να της ξεφύγει. Ο Banri ηρεμεί τον Mitsuo και αφού έχουν μπει για μάθημα πιάνουν κουβέντα σχετικά με την πανέμορφη κοπέλα, δηλαδή την πρώην-σκέτη καταστροφή, η οποία, από ό,τι λέει ο Mitsuo, είναι γόνος πλούσιας οικογένειας και ήθελε να τον παντρευτεί από τότε που ήταν παιδιά. Ο Banri διαφωνεί σχετικά με το πόσο τρελή είναι, αφού φαίνεται να τρέφει συναισθήματα για αυτήν. Η συγκεκριμένη κοπέλα, η Kaga Koko, εμφανίζεται πάλι ως δια μαγείας και ο Mitsuo αναγκάζεται να φύγει τρέχοντας με αυτήν στο κατόπι του.

Ο Banri, μόνος πλέον, κάνει γνωριμίες με μερικές συμφοιτήτριες του και το επεισόδιο τελειώνει με ένα κάπως αναπάντεχο τρόπο, με τον Banri να βλέπει μια ληφθείσα κλήση στο κινητό του από ένα νοσοκομείο και ένα flashback όπου περίμενε κάποιον σε μία γέφυρα και από ό,τι φαίνεται τον πάτησε ένα μηχανάκι. Ας εξετάσουμε τώρα λίγο πιο αναλυτικά τους χαρακτήρες.

Blank Header

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

656

Tada Banri: Ο πρωταγωνιστής της σειράς, ένα ευγενικό και φιλικό αγόρι που μετακόμισε από τη Σιζουόκα στο Τόκιο για να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή του. Θέλει πάρα πολύ να έχει μια όμορφη και χαρούμενη ζωή. Ενδιαφέρεται πολύ όχι μόνο να βρει καινούριους φίλους στο πανεπιστήμιο, αλλά και να ερωτευτεί πραγματικά, να δώσει, όπως είπε, την καρδιά του ολοκληρωτικά σε κάποια κοπέλα. Φαίνεται όμως να κρύβει κάποιο σκοτεινό μυστικό, αν κρίνουμε από το τέλος του επεισοδίου, λογικά κάποιο σοβαρό ατύχημα. Μένει να δούμε τη συνέχεια για να μάθουμε περισσότερα για το παρελθόν του.

221431

Yanagisawa Mitsuo: Ένας όμορφος νεαρός με λαμπρό μέλλον από το Τόκιο, ο οποίος σε μια απελπισμένη προσπάθεια να ξεφύγει από την παλαβή πρώην κοπέλα του, άλλαξε κρυφά πανεπιστήμιο και πήγε στη νομική. Η πρώην του τον εκνευρίζει τρομερά και δεν διστάζει να το δηλώσει φωναχτά, παρόλα αυτά όμως δεν δείχνει κάποια ιδιαίτερη πυγμή απέναντί της. Παρά τα νεύρα που του προκαλεί η πρώην του, την Kaga, είναι κατά τα άλλα πολύ φιλικός με τον Banri.

221317

Kaga Koko:  Ένα πανέμορφο πλουσιοκόριτσο με πατέρα ιδιοκτήτη νοσοκομείου, η οποία γνωρίζει τον Mitsuo από τότε που ήταν παιδιά και της έχει γίνει έμμονη ιδέα να τον παντρευτεί. Σύμφωνα με τον Mitsuo, είναι αυταρχική σκύλα που μοιράζει συνεχώς διαταγές και απόλυτο controlfreak, αφού ήδη από μικρή ηλικία είχε σχεδιάσει ολόκληρη τη ζωή της και απαιτεί όλοι να συμβιβαστούν με τα σχέδια της. Σύμφωνα με τον Banri από την άλλη, είναι μια πολύ γλυκιά και χαριτωμένη κοπέλα. Κατά τη γνώμη μου βέβαια, αν το Golden Time δεν ήταν ρομαντική κομεντί, η Kaga Koko θα ήταν μία λίγο πιο ευρωπαϊκή Yuno Gasai (για όσους δεν ξέρουν για ποια μιλάω, πρόκειται για μια μανιακή κοπέλα από το Mirai Nikki, η οποία είναι τόσο ψυχωτικά ερωτευμένη με τον πρωταγωνιστή που δολοφονεί οποιονδήποτε τολμάει να τον πλησιάσει, χωρίς να καταλαβαίνει πως οι πράξεις της είναι το λιγότερο τρομακτικές). Αν κρίνουμε από το γεγονός πως είναι πάντα μπροστά-μπροστά στις αφίσες της σειράς και έχει πολύ μεγάλο screentime στους τίτλους αρχής και τέλους, θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας.

42342

Oka Chinami: Μία παραφωνία μέσα στην ομοιογένεια των περισσότερο φυσικών χρωμάτων μαλλιών και ματιών, η Oka Chinami εμφανίστηκε για να ανακοινώσει στον Banri ότι βρίσκει την Kaga και τον Mitsuo πολύ όμορφους και ότι της αρέσει να περιβάλλεται από όμορφους ανθρώπους για να τους θαυμάζει. Ίσως να ξεπερνούσα αυτό το ρηχό σχόλιο αν μετά από λίγο δεν δήλωνε γεμάτη χαρά και «τσαχπινιά» ότι ο Banri είναι φίλος της λες και γνωρίζονταν από το δημοτικό. Κατά τη γνώμη μου ήταν αδιάφορη σαν χαρακτήρας, αλλά ίσως εξελιχθεί με κάποιο τρόπο σε επόμενα επεισόδια.

53453]

Nana “Linda” Hayashida: Η τελευταία από τις κοπέλες που γνώρισε ο Banri μετά την άτακτη φυγή του Mitsuo. Η Linda είναι μεγαλύτερη σε ηλικία από τον Banri και είναι μέλος του κλαμπ φεστιβάλ. Φαίνεται ώριμη, προσεκτική και ευγενική, αφού φρόντισε να γλιτώσει τον Banri από τους υπόλοιπους διαφημιστές των κλαμπ, να του δώσει τσιρότο για το χτύπημά του και να του δηλώσει πως δεν θα τον πίεζε να γραφτεί στο κλαμπ της, σαν τους άλλους. Ο Banri φάνηκε να την συμπαθεί αρκετά.

Blank Header

 

Χωρίς τίτλο

 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σχέδιο: Το animation της σειράς ήταν αρκετά καλό, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερα φαντασμαγορικό ή τρομερά λεπτομερές κατά την άποψή μου. Οι J.C. Staff μας έχουν σίγουρα συνηθίσει σε πολύ καλύτερες δουλειές. Παρόλα αυτά όμως, το σενάριο δεν προσφέρεται ιδιαίτερα για κάτι συγκλονιστικά εφετζίδικο, οπότε μπορώ να πω ότι το animation ήταν ικανοποιητικό.

Μεταφορά: Το Golden Time βασίστηκε σε ομώνυμη νουβέλα η οποία εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010 και συνεχίζεται έως και σήμερα, παράλληλα με το ομώνυμο manga το οποίο εκδόθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2011. Δεν γνωρίζω αν το anime ακολουθεί πιστά το σενάριο της νουβέλας ή του manga, αφού δεν έτυχε να τα διαβάσω.

Μουσική: Η μουσική κατά τη διάρκεια του επεισοδίου δεν είχε κάτι το αξιοσημείωτο και θα έλεγα το ίδιο και για τους τίτλους αρχής και τέλους αν δεν είχαν ακριβώς τα ίδια σεμεδάκια που έχει η γιαγιά μου πάνω στην τηλεόραση να στριφογυρίζουν ακολουθώντας το ρυθμό του τραγουδιού. Είναι ό,τι θα περίμενε κανείς από μια ρομαντική κομεντί, δηλαδή γλυκανάλατοι και ήρεμοι ήχοι.

Blank Header

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Σε γενικές γραμμές το επεισόδιο ακολούθησε ένα κάπως προβλέψιμο ρυθμό, με εξαίρεση το τέλος του όπου φάνηκε πως ο Tada Banri έκρυβε κάτι από το παρελθόν του. Εξαιτίας αυτού και λαμβάνοντας υπόψη ότι η σειρά έχει κατηγοριοποιηθεί ως seinen (=για ενήλικες άντρες 18-30 ετών) και supernatural, ίσως το φαινομενικά συνηθισμένο ατύχημα του Banri να χρωματίσει το μέλλον της σειράς με αναπάντεχες πινελιές που δεν ταιριάζουν τόσο σε μια ρομαντική κομεντί. Αυτό ίσως είναι ένα μικρό μπόνους σε μια σειρά που είναι αρκετά ικανοποιητική για τους φαν του είδους. Αν συμπεριλαμβάνεσαι κι εσύ μέσα σε αυτούς, σου προτείνω να τη δεις.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *