Παρουσίαση του Gin no Saji


gin-no-sajidisplay-pic

Gin no Saji

   Για να πω την αμαρτία μου όταν βγήκε σε manga δεν του έδωσα την πρέπουσα σημασία. Είχα μεν ενθουσιαστεί με το γεγονός ότι η αγαπημένη μου Hiromu Arakawa από το Fullmetal Alchemist θα ξεκινήσει να γράφει μια νέα σειρά, αλλά μόλις είδα το θέμα της… απογοητεύτηκα. Και λάθος μου. Ο λόγος, λοιπόν, για το «Ασημένιο Κουτάλι» ή αλλιώς στα ιαπωνικά Gin no Saji, μια σειρά που πραγματεύεται τις περιπέτειες ενός μαθητή από το Sapporo, κατά τη διάρκεια των χρόνων της φοίτησης του στη γεωργική σχολή Oezo. Πρόκειται για τον Yugo Hachiken, με τον οποίο έχω ταυτιστεί πλήρως. Ό,τι και να με έβαζαν να κάνω σε χωράφι/κοτέτσι θα αποτύγχανα παταγωδώς. Ο Hachiken τρέχει και δε φτάνει σ’ αυτή τη σειρά στην οποία πολλές φορές φαίνεται ότι δεν ανήκει. Τι εννοώ; Διαβάστε τη συνέχεια.

ΠΛΟΚΗ:

   Ο Yugo Hachiken που έλεγα πιο πάνω είναι ο πρωταγωνιστής της σειράς αυτής, στην οποία ακολουθούμε την καθημερινή του ζωή στη γεωργική σχολή Oezo του Hokkaido. Βασισμένη στις δικές της εμπειρίες, η mangaka μας παρουσιάζει μια πολύ πρωτότυπη ιστορία, στην οποία ο Hachiken δεν έχει ιδέα γιατί έχει μπλέξει. Θέλοντας να ξεφύγει από το σπίτι του, γράφεται σε μια γεωργική σχολή για να είναι μακριά από τους γονείς του, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο στόχο. Αρχίζοντας τα μαθήματα και γνωρίζοντας και τους άλλους συμμαθητές του βλέπει πως είναι ο μοναδικός που δεν πήγε εκεί απλά για να πάει. Καθένας από τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί είναι συνειδητοποιημένος. Άραγε θα καταφέρει ποτέ να βρει κάτι που να τον ενδιαφέρει πραγματικά;

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ:

Στο μέχρι στιγμής ένα επεισόδιο που έχουμε διαθέσιμο, λίγα πράγματα μπορεί να συμπεράνει κανείς για τους ήρωες. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως ο πρωταγωνιστής, αν και εξαιρετικά κωμικός, δεν αποτελεί και τόσο κλισέ.

058

Yugo Hachiken: Ανεπιτήδευτος, δεν έχει ιδέα τι κάνει αλλά είναι σε μια γεωργική σχολή. Κάθε παράξενη μυρωδιά που βγαίνει από τα ζώα τον ενοχλεί και αηδιάζει με τους τρόπους παραγωγής προϊόντων, γεγονός που επηρεάζει και το τι τρώει. Ίσως η αναπαράσταση οποιουδήποτε κοινού ανθρώπου θα βρισκόταν ξαφνικά στη θέση του. Όπως και να ‘χει, από το πρώτο κιόλας επεισόδιο μας χαρίζει απίστευτο γέλιο. Αναρωτηθήκατε ποτέ πως γίνεται ένα αυγό, κάτι που δηλαδή βγαίνει από τον πρωκτό μιας κότας, να είναι τόσο νόστιμο;

silver_spoon-03-aki_mikage-student-farmer-sad-concerned-jumpsuit

Aki Mikage: Λίγα πράγματα είδαμε σ’ αυτό το πρώτο επεισόδιο της σειράς. Μια γλυκιά κοπελίτσα, μέλος της λέσχης ιππασίας της γεωργικής σχολής. Χωρίς να έχω δει τίποτα περισσότερο, χωρίς να έχω διαβάσει το manga, πιστεύω ότι θα είναι το φλερτ του Hachiken.

Od3UtML

Ichiro Komaba: Ένας συμμαθητής του Hachiken, που είναι καλός στο baseball και στοχεύει να γίνει επαγγελματίας παίκτης. Με τα χρήματα σκοπεύει να βοηθήσει την οικογενειακή φάρμα. Παιδικός φίλος και γείτονας της Aki, με αποτέλεσμα από την πρώτη κιόλας επαφή μαζί του, ο Hachiken να ζηλεύει.

zdfqw

Shinnosuke Aikawa: Ένας ακόμα συμμαθητής του Hachiken, που παρότι μοιάζει με αυτόν σε πολλές από τις ανησυχίες του σχετικά με τη ζωή στη σχολή, έχει στόχο να γίνει κτηνίατρος.

itdFhZT

Tamako Inada: Η χοντρούλα της παρέας. Μια κοπέλα με πολλά χρήματα και μεγάλη όρεξη για φαγητό, που μπήκε στη γεωργική σχολή για να μάθει πώς να διαχειρίζεται μια φάρμα, με στόχο κάποτε να φτιάξει μια διεθνούς φήμης και εξαγωγής επιχείρηση.

gin-no-saji-01-tokiwa

Keiji Tokiwa: Ένας ακόμα συμμαθητής του Hachiken, που έχοντας μεγαλώσει σε μια φάρμα με κοτόπουλα, τον βοηθά να ξεπεράσει κάθε χαζή σκέψη του σχετικά με την παραγωγή των αυγών για να μπορέσει επιτέλους να φάει σαν άνθρωπος.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σχέδιο: Η σειρά οπτικά είναι εξαιρετική. Ένα μόνο επεισόδιο έφτανε για να δει κανείς ότι η σειρά της Hiromu Arakawa θα δεχτεί μεγάλη φροντίδα και περιποίηση από την A1 Pictures. Αντίθετα με το διάσημο Fairy Tail, στο οποίο μόνο στα OVA δείχνει τέλειο, το Gin no Saji δείχνει υπέροχο από την αρχή. Ένα μοναδικό ίσως παράπονο έχω όσον αφορά το animation στο ending. Ενώ δόθηκε λεπτομέρεια στα μεγάλα στάχυα που βλέπουμε ενώ παίζει το τραγούδι, οι ήρωες στο βάθος είναι μέτρια σχεδιασμένοι. Αλλά αυτή είναι η γνώμη μου.

Μουσική: Και σε αυτόν τον τομέα, το Studio έκανε εξαιρετική δουλειά. Μουσική που ταιριάζει απόλυτα με κάθε σκηνή, καθώς και με την παράξενη θεματολογία της σειράς. Το opening πρέπει να ήταν μέτριο γιατί δεν το θυμάμαι μέχρι και αυτή τη στιγμή. Αν χρειαστεί να ξανακούσεις κάτι για να το σχολιάσεις σωστά, μάλλον δεν άξιζε τόσο με την πρώτη φορά. Αντίθετα, το ending, ερμηνεύει ο Sukima Switch, που ερμήνευε και ένα από τα opening του FMA Brotherhood. Λίγο η χαρακτηριστική του φωνή, λίγο το τραγούδι που τα ψιλοέσπασε, δεν χρειάζεται να πω παραπάνω πράγματα.

Μεταφορά: Δεν μπόρεσα να βρω κάτι αρνητικό για ένα μόνο επεισόδιο στο πως μεταφέρθηκε η σειρά από το πρωτότυπο manga. Μπορώ να πω πως περιμένω σωστή και μετρημένη δουλειά μας και η σειρά μας θα χωριστεί σε 2 δωδεκάδες επεισοδίων. Η δεύτερη θα κάνει πρεμιέρα κάπου μετά την είσοδο του νέου έτους. Παράλληλα περιμένουμε να μάθουμε περισσότερα και για τη φημολογούμενη liveaction ταινία, που φαίνεται πως θα έχει ΠΟΛΥ πλάκα, γιατί θα πρόκειται για αληθινά ζώα.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

   Χωρίς να έχω δει ακόμα όλες τις νέες σειρές της θερινής σεζόν, μπορώ να πω με σιγουριά πως το Gin no Saji θα είναι ένα από τα κορυφαία. Φοβερό animation, μουσική που ταιριάζει γάντι και ένα πολύ πρωτότυπο στόρι που επιτέλους μεταφέρθηκε από το χαρτί στη μικρή οθόνη. Τι περιμένω από τη σειρά; Δεν ξέρω. Αυτή είναι και η μαγεία αυτής της σειράς. Βλέποντας το πρώτο επεισόδιο δεν έχω κάποια ιδέα για το που θα πάει. Συνοψίζοντας τη σειρά με δύο λέξεις: ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ. Δείτε το. Έχετε να κερδίσετε πολλές στιγμές γέλιου και διασκέδασης. Κι αν είστε φαν της Arakawa θα λατρέψετε αυτή την αλλαγή ατμόσφαιρας και ύφους στη νέα της σειρά.

Ζήσης Πιτένης

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *