Παρουσίαση του Gin no Saji


Gin.no.Saji.

                                                                                   Gin no Saji/Silver Spoon

Το θεωρώ ένα αρκετά συμπαθητικό anime αλλά περίμενα πολλά περισσότερα από την Hiromu Arakawa η οποία είχε γράψει το αριστούργημα Full Metal Alchemist. Ο τίτλος αυτού του anime είναι: Silver spoon ή αλλιώς Gin no saji και σαν κυρία υπόθεση έχει την ζωή του Yugo Hachiken, ενός μαθητή από το Sapporo που δυσκολεύεται να ακολουθήσει το απαιτητικό πρόγραμμα που υπάρχει στην γεωργική σχολή του Oezo. Ο χαρακτήρας είναι ένας απλός μαθητής που δεν είναι ιδιαίτερα καλός στα αθλήματα και γι’αυτό προτιμάει να είναι καλός στα μαθήματα. Στη σειρά αυτή θα δούμε την δύσκολη ζωή που αντιμετωπίζει ο Yugo Hachiken, προσπαθώντας να προσαρμοστεί σε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής και μέσα στην προσπάθεια του αυτή οι κωμικές σκηνές είναι αναπόφευκτες.

                                                                                               ΠΛΟΚΗ:

Ο Yugo Hachiken είναι ο πρωταγωνιστής της σειράς αυτής. Ο Hachi θέλει να βρει έναν στόχο στην ζωή του αλλά δεν του μένει και πολύ χρόνος να σκεφτεί στη γεωργική σχολή Oezo του Hokkaido. Οι μυρωδιές του φαίνονται αποκρουστικές, και όταν μαθαίνει ότι τα αυγά της κότας βγαίνουν από τον πρωκτό, οι γευστικές του συνήθειες αλλάζουν προσωρινά. Όμως σύντομα καταλαβαίνει ότι οι συμμαθητές του έχουν κάποιο στόχο να πετύχουν, σε αντίθεση με αυτόν που ήρθε στην γεωργική σχολή Oezo για να απαλλαγεί από τους γονείς του, και έτσι μπαίνει σε μεγάλες σκέψεις που αφορούν στο μέλλον και στη μετέπειτα πορεία της ζωής του. Οι δυσκολίες είναι πολλές και θα πρέπει να βρει τρόπο να τις ξεπεράσει.

                                                                                           ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ:

058

Yugo Hachiken:  Ο Hachi δεν ξέρει τι του αρέσει και αναρωτιέται τι κάνει σε μια γεωργική σχολή μακριά από την πόλη του. Είναι πολύ κωμικός, άλλα συχνά οι απορίες και οι εκφράσεις του, δημιουργούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Δείχνει αηδιασμένος από αυτά που μαθαίνει για τους τρόπους παραγωγής των προϊόντων αλλά και από τις μυρωδιές. Ο Hachi τώρα πια είναι μέλος της λέσχης ιππασίας.

wYzNY55

Aki Mikage: Μια πολύ καλή κοπέλα η οποία βοήθησε τον Hachi να προσαρμοστεί από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισε. Είναι μέλος της λέσχης ιππασίας της σχολής αλλά ακόμα είναι και η κοπέλα για την οποία ο Hachi τρέφει δυνατά συναισθήματα. Αγαπάει τα άλογα και λατρεύει να τα ιππεύει.

663036-gin_no_saji___01___large_19 

Tamako Inada: Θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω ως την καλομαθημένη του έργου γιατί είναι πολύ πλούσια και το μόνο που θέλει είναι να φτιάξει μια διεθνούς φήμης επιχείρηση. Επίσης τρελαίνεται για το φαγητό και αυτό φαίνεται…

666046-nishikawa_full_shot_super

Keiji Tokiwa: Ένας φίλος του Hachi ο οποίος δεν είναι κάλος στα μαθήματα επειδή ζει σε μια αγροτική οικογένεια και έτσι ο Hachi τον βοηθάει με τα μαθήματα ενώ αυτός προσπαθεί να τον βάλει στο κλίμα του σχολείου και των αηδιαστικών απαιτήσεων.

663054-aikawa_shinnosuke 

Shinnosuke Aikawa: Ένας συμμαθητής του Hachi που θέλει να γίνει κτηνίατρος από παιδί αλλά δεν είναι σίγουρος αν μπορεί να τα καταφέρει.

Od3UtML 

Ichiro Komaba: Είναι πολύ καλός αθλητής του baseball που κάποτε είχε ως στόχο να γίνει επαγγελματίας για βοηθήσει την οικογενειακή φάρμα. Είναι επίσης παιδικός φίλος και γείτονας της Aki, κάνοντας τον Ηachi να ζηλεύει.

                                                                                           ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:

Σχεδιο: Το σχέδιο είναι αρκετά καλό από την αρχή δίνοντας μεγάλο προβάδισμα στο anime. Το ending είναι λίγο λιτό σε σχέση με τα υπόλοιπα γιατί οι ήρωες είναι πολύ κακοσχεδιασμένοι σε σχέση με το opening αλλά σε γενικές γραμμές καλό σχέδιο.

Μουσική: Η μουσική του opening δεν μου φάνηκε κάτι αξιομνημόνευτο ενώ τα ost πίσω από το έργο είναι τέλεια και συγχρονίζονται πολύ καλά με τις σκηνές. Αντίθετα, το ending ερμηνεύει ο Sukima Switch που ερμήνευε και ένα από τα opening του FMA Brotherhood και μπορώ να πω πως είναι αρκετά ωραίο και χαλαρωτικό.

Μεταφορά: Η σειρά ακολουθεί τα μάνγκα μέχρι τώρα και  πιστεύω ότι θα συνεχίσει έτσι. Η σειρά μας θα χωριστεί σε 2 δωδεκάδες επεισοδίων. Το δεύτερο μισό  θα κάνει πρεμιέρα κάπου μετά την είσοδο του νέου έτους. Τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι θα υπάρξει και live-action ταινία, η οποία θα έχει σίγουρα πλάκα αλλά και αληθινά ζώα και αναμένουμε να την δούμε γιατί σίγουρα θα ‘ναι κάτι το διαφορετικό.

                                                                                          ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ:

Είναι μια σειρά  που μπορεί να μην έχει δράση άλλα αυτό είναι το δυνατό της σημείο. Βλέποντας το Gin no Saji θα χαλαρώσεις μετά από μια δύσκολη εβδομάδα και θα νιώσεις ότι έστω κι γι’αυτά τα 20 λεπτά που κράτησε το επεισόδιο βρέθηκες στην εξοχή μακρυά από την τρέλα της πόλης. Εσείς θα μπορούσατε να κάνετε ένα τόσο μεγάλο βήμα στην ζωή σας όπως έκανε ο Hachi ;

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *