Παρουσίαση του Gin no Saji


gin-no-saji-op-1-1

Gin no Saji

To Gin no Saji είναι η σειρά που προσωπικά περίμενα περισσότερο από κάθε άλλη αυτή τη σαιζόν. Όταν πρωτοκυκλοφόρησε το manga, πριν δύο χρόνια περίπου, δεν του έδωσα μεγάλη σημασία. Ξεκίνησα να το διαβάζω, μετά από μερικές σελίδες όμως το παράτησα. Μεγάλο λάθος, λίγους μήνες πριν αποφάσισα να του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία και το ξεκίνησα πάλι από την αρχή, μόνο που αυτή τη φορά αποφάσισα να διαβάσω μερικά κεφάλαια πριν το αφήσω. Ο χρόνος περνούσε, οι σελίδες γυρνούσαν και δεν κατάλαβα πότε διάβασα τα πρώτα 10 κεφάλαια. Κατάλαβα πως είχα κάνει λάθος την πρώτη φορά και πως δεν έπρεπε να το παρατήσω. Λίγο καιρό μετά που ξεκίνησα να διαβάζω το manga ανακοινώθηκε πως θα βγει το anime. Από εκείνη τη στιγμή περίμενα πως και πως την καλοκαιρινή σαιζόν για να ξεκινήσει το anime.

ΠΛΟΚΗ:

To Gin no Saji ακολουθεί τον Yugo Hachiken, έναν νεαρό ο οποίος έχει βαρεθεί την ζωή στην πόλη και δεν αντέχει άλλο να μένει με τους γονείς του, έτσι ψάχνει ένα λύκειο μακριά από την πόλη του. Καταλήγει λοιπόν σε μια αγροτική σχολή στο Hokkaido. Πίστευε πως θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος μέσα στο σχολείο εάν ήταν αφοσιωμένος στο διάβασμα και έπαιρνε τους καλύτερους βαθμούς, δεν σκέφτηκε όμως πως σε ένα αγροτικό σχολείο θα υπήρχαν και χειρωνακτικές δουλειές.

Ο Hachiken όμως δεν τα παρατά και στην πορεία προσαρμόζεται, αν και δυσκολεύεται, μαθαίνει τις δουλειές που πρέπει να κάνει και βάζει τα δυνατά του. Αυτό όμως που τον κάνει διαφορετικό από τους υπόλοιπους μαθητές είναι πως ήρθε από την πόλη, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ανήκουν σε αγροτικές οικογένειες και λίγο πολύ έχουν συνηθίσει τέτοιου είδους εργασίες. Επίσης όλοι οι συμμαθητές του Hachiken έχουν ένα στόχο, ένα όνειρο που θέλουν να γίνει πραγματικότητα μέσα από τη σχολή. Αντίθετα ο πρωταγωνιστής μας δεν έχει κάποιον συγκεκριμένο στόχο, κάτι το οποίο τον κάνει συχνά να ανησυχεί και να σκέφτεται τι θα κάνει στη ζωή του.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ:

yuugo_hachiken_36027

Yugo Hachiken: Ο πρωταγωνιστής της σειράς. Είχε συνηθίσει στους ρυθμούς της πόλης, ήταν ένας άριστος μαθητής και ξαφνικά βρίσκει τον εαυτό του σε μια αγροτική σχολή, όπου πρέπει να ασχοληθεί με χειρωνακτικές εργασίες, να ταΐζει και να καθαρίζει ζώα με τα οποία δεν είχε καμία επαφή μέχρι τώρα. Μια πρωτόγνωρη εμπειρία μόνο για τον Hachiken , αφού όλοι οι συμμαθητές του είναι συνηθισμένοι στην αγροτική ζωή και δεν μπορούν να καταλάβουν την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται. Ο Hachiken εκπλήσσεται με αυτά που βλέπει και πολύ συχνά αηδιάζει από τις μυρωδιές στην πορεία όμως συνηθίζει, δεν τα παρατά , αλλά προσπαθεί να γίνει καλύτερος.

Gin no Saji - 01 - Large 06

Aki Mikage: Μία από τις κοπέλες της παρέας. H Aki είναι μέλος της λέσχης ιππασίας, στην οποία μπαίνει και ο Hachiken και εκεί γνωρίζονται καλύτερα. Ο Hachiken φαίνεται να τρέφει κάποια αισθήματα για την Aki δεν ξέρουμε όμως αν ισχύει το ίδιο και από την δική της πλευρά.

213413

Ichiro Komaba: Συμμαθητής του Hachiken που λατρεύει το baseball και είναι στη λέσχη baseball της σχολής. Στόχος του είναι να γίνει επαγγελματίας παίκτης και να βοηθήσει την οικογένεια του και την φάρμα τους με τα χρήματα που θα βγάλει από το baseball. Ο Hachiken αρχικά φαίνεται να ζηλεύει τον Ichiro γιατί είναι παιδικός φίλος της Aki και οι δυο τους είναι πολύ κοντά, στην πορεία όμως οι γίνονται πολύ καλοί φίλοι.

keiji_tokiwa_36034

Keiji Tokiwa: Άλλος ένας συμμαθητής του Hachiken. O Tokiwa έχει μεγαλώσει σε φάρμα με κοτόπουλα και όταν τελειώσει τη σχολή θέλει να αναλάβει ο ίδιος την οικογενειακή επιχείρηση. Σαν μαθητής είναι πολύ αδύναμος, αφού δε μπορεί να λύσει ακόμα και τις πιο απλές ασκήσεις μαθηματικών και ζητά συνέχεια τη βοήθεια του Hachiken.

shinnosuke_aikawa_36051

Shinnosuke Aikawa: Ο Aikawa θέλει να γίνει κτηνίατρος αν και δεν έχει και τις καλύτερες αντοχές αφού δεν αντέχει για πολύ την όψη του αίματος ή ενός νεκρού ζώου. Τον βλέπουμε συνέχεια ανήσυχο για το αν τελικά θα καταφέρει να πετύχει τον στόχο του.

tamako_inada_36038

Tamako Inada: Μια συμμαθήτρια του Hachiken. Μια άπληστη θα λέγαμε κοπέλα που θέλει μόλις τελειώσει τη σχολή να αναπτύξει την φάρμα των γονιών της και να την κάνει διεθνή επιχείρηση. Κύριος στόχος της φαίνεται να είναι να βγάλει όσο περισσότερα χρήματα μπορεί.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:

Σχέδιο: To σχέδιο και το animation της σειράς είναι απλά απίθανα. To studio έκανε πολύ καλή δουλειά και φαίνεται να δίνεται τεράστια σημασία ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Από την πρώτη στιγμή έμεινα με το στόμα ανοιχτό, ειλικρινά δεν περίμενα τόσο καλό animation και μέχρι στιγμής δεν έχω κάποιο παράπονο.

Μουσική: Η μουσική της σειράς είναι επίσης ό,τι έπρεπε. Κομμάτια και soundtrack που κολλάνε στην περίσταση. Δεν έχω παράπονο ούτε από το opening ούτε από το ending,αν και αν με έβαζαν να τα συγκρίνω θα επέλεγα το ending.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ:

Ένα μικρό παράπονο έχω από την σειρά και αυτό είναι λίγες σκηνές του manga που δεν υπάρχουν στο anime. Κατά τα άλλα είμαι ευχαριστημένος και πιστεύω πως άξιζε την αναμονή!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *